Vizită plină de inspiraţie şi delicii culinare în Iaşi

Publicat pe

Iaşi, vechea capitală a Moldovei, este unul dintre cele mai importante centre culturale din ţară, care te aşteaptă să calci pe urmele unor personalităţi de seamă, precum Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Otilia Cazimir sau George Topîrceanu, ale căror case memoriale le vei putea vizita pe îndelete. În plus, în urma dezvoltării tot mai puternice a turismului, vei descoperi aici că farmecul de odinioară se mai păstrează încă aşa cum se cuvine şi te va face să te simţi ca un personaj în vechiul Târg al Ieşilor.

 

viva.Iasi.9.08.2016.memento bus1

 

Pe urmele romantice ale lui Mihai Eminescu

 

Unul dintre cele mai fermecătoare locuri din Iaşi este zona faimoşilor Plopi fără soţ, din Bucium, acolo unde găseşte şi bustul poetului, cu o placă din marmură pe care este notată prima strofă din poezie. Admiră şi simte în această zonă, cu grupul format din 15 plopi din cei 29 iniţiali, dragostea dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle şi profită de această ocazie pentru a te bucura de un prânz tradiţional moldovenesc în împrejurimi.

Vezi si cele mai frumoase poezii de Mihai Eminescu!

 

Restaurante cu gust şi farmec

 

Amplasat într-un cadru natural splendid, desprins parcă dintr-un tablou, restaurantul Plopii Fără Soţ este unul dintre locurile preferate ale celor care doresc să se bucure de o întâlnire romantică, într-un decor elegant, cu un uşor aer aristocratic care te va induce în alte vremuri.

 

Spectacol pentru minte şi pentru sufletul, frumuseţea localului se îmbină perfect cu un meniu inspirat, tradiţional, un adevărat deliciu, dar care oferă şi preparate internaţionale, pentru cei mai mofturoşi. Borş de curcan, ciorbă rădăuţeană, tochitură moldovenească, bulz ciobănesc, dar şi piept de raţă cu sos de rodii, caracatiţă pe pomodoro sau creveţi picanţi cu sos de iaurt, iată doar câteva dintre deliciile cu care te îmbie în această locație.

 

Un alt local plin de inspiraţie din această zonă este Hanul Dacilor, caracterizat prin tradiţie şi ospitalitate, situat în aceeaşi zonă pitorească a Plopilor fără soţ. Ospătarii îmbrăcaţi în straie populare îi îndeamnă pe cei mici la locul de joacă, în timp ce părinţii admiră decoraţiunile şi consultă meniul frumos decorat cu scene din vieţile dacilor, care te pofteşte la Platoul Dacului, cu tochitură, pastramă de oaie sau chişcă moldovenească, pe care să le stropeşti cu un vin local parfumat.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Iasi. Bilete incepand de la 3,5 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter