10 lucruri inedite despre Anna Wintour

Publicat pe

De peste 25 de ani, conduce cea mai titrată revistă de modă, „Vogue. Influenţa ei se extinde însă în tot ceea ce înseamnă modă. Merge peste tot numai cu limuzina şi primeşte 200.000 $ bonus numai pentru haine. Iar toţi cei care au lucrat cu ea o consideră un şef imposibil.

 

 

 

1. VINE DINTR-O FAMILIE DE SCRIITORI ŞI INTELECTUALI. Tatăl ei, Charles Wintour, a fost editor al ziarului „London Evening Stan­dard şi veteran din al doilea Război Mondial. Bunicul său a fost profesor de drept la Harvard, mama vitregă – Audrey Slaughter – a fondat publica-ţiile „Honey şi „Petticoat, iar Patrick, unul dintre cei patru fraţi ai săi, scrie despre politică în „The Guardian. Lady Elizabeth Foster, romancieră din seoclul al XVIII-lea, este stră-stră-stră-bunica Annei Wintour.

 

2.  A FOST EXMATRICULATĂ DIN LICEU pentru că purta fustă mini. Pe vremea aceea Anna studia la liceul North London Collegiate din Londra şi ura uniforma impusă de conducerea şcolii. Ca semn de protest, a început să vină la ore în fustă mini.

 

3.  A ADOPTAT TUNSOAREA BOB LA 15 ANI şi de atunci nu şi-a mai schimbat coafura, transformând-o într-o marcă proprie.

 

4.  L-A CUNOSCUT PE BOB MAR­LEY atunci când avea 21 de ani, datorită iubitului ei de la acea vreme, jurnalistul freelance Jon Bradshaw. Potrivit biografiei neoficiale „Front Row: The Cool Life and Hot Times of Vogues Editor-in-Chief, Anna a pe­trecut o săptămână alături de Bob Marley la finele anilor 70. „Era fasci­nată şi se purta ca şi cum l-a întâlnit pe Dumnezeu, povesteşte unul dintre apropiaţii ei.

 

5. ESTE PORECLITĂ „NUCLEAR WINTOUR de către colegii şi subalternii ei. Toţi cei care au lucrat cu ea spun că este un şef foarte dificil.

 

6.  PRIMA COPERTĂ FĂCUTĂ LA VOGUE ESTE CU O ROMANCĂ. Primul număr Vogue pe care l-a coor­donat ca redactor-şef este cel din no­iembrie 1988, care o are pe copertă pe Michaela Bercu, model de origine română. Pentru prima dată în istoria revistei, pe coperta Vogue apărea un model îmbrăcat în jeanşi. Fotografia de copertă încălca toate regulile: pere­chea de jeanşi costa numai 50 $ şi era completată de o jachetă Christian Lacroix de 10.000 $.

 

7. SE TREZEŞTE IN FIECARE DI­MINEAŢĂ LA ORA 6 pentru a juca tenis, apoi se machiază şi se îndreaptă spre birou. Seara se culcă înainte de ora 22.15, motiv pentru care nu stă niciodată prea mult la petreceri.

 

8.  A PRIMIT NUMEROASE CRI­TICI de la diverse asociaţii. Susţinătorii PETA sunt furioşi pentru că Anna promovează blana naturală în Vogue, iar alţii o critică pentru că vrea să promoveze numai elitele.

 

9. I-A RECOMANDAT LUI OPRAH WINFREY să slăbească 9 kilogra­me atunci când prezentatoarea TV a vrut să apară pe coperta Vogue US. Se întâmpla în 1998. Oprah a urmat un re­gim strict, completat de sport, pentru a atinge greutatea impusă. „Cu indulgenţă îi pot descrie pe oamenii din Statele Unite ca pe nişte mici căsuţe. Acolo este o epidemie de obezitate şi, nu ştiu din ce motiv, noi ne concentrăm numai pe anorexie, a declarat Wintour.

 

10.  E CONSIDERATĂ PRIMARUL NEOFICIAL AL NEW YORK-ULUI, datorită influenţei pe care o are în acest oraş. A convins casa de modă Christian Dior să ofere o şansă tinerilor designeri precum John Galliano.

 

RALUCA TĂMAŞ, Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter