10 lucruri inedite despre Julianne Moore

Publicat pe

A fost o tocilară dintr-o familie de militari şi a ajuns una dintre puţinele actriţe nominalizate la aceeaşi ediţie a Oscarurilor atât pentru un rol principal, cât şi pentru unul secundar. Cea mai recentă reuşită: trofeul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Cannes.

 

Julianne-Moore

 

1. S-A MUTAT DE 23 DE ORI cu fa­milia până a împlinit vârsta de 18 ani. Tatăl său a fost judecător militar, iar me­seria l-a obligat să îşi schimbe reşedinţa foarte des, ducându-şi astfel familia în Alaska, Panama, Texas, New York şi Germania. „Părinţii mei aveau o gândire liberală, în ciuda ideilor preconcepute pe care toată lumea le are despre famili­ile de militari. Sunt un plod de militari foarte mândru. Iubesc armata, povesteşte actriţa.

 

2. NUMELE SĂU REAL ESTE JU­LIE ANNE SMITH, dar a fost ne­voită să îşi găsească un nume de scenă în momentul în care s-a înscris în aso­ciaţia Actors Guild, pentru că toate va­riaţiunile numelui său erau deja luate. A ales pseudonimul Julianne Moore, o combinaţie dintre cele două prenume ale sale şi unul dintre numele de familie ale tatălui său, Peter Moore Smith.

 

3.  ERA TOCILARĂ ÎN COPILĂRIE. „În orice clasă există un copil prea mic de înălţime, unul care poartă oche­lari şi unul care nu e deloc bun la sport. Ei bine, eu eram toate acestea! (…) Eram uşă de biserică, unul dintre acei copii care respectă regulile. Obişnuiam să îi duc pe alţi copii în biroul directorului şcolii. Nu e groaznic?

 

4. A PURTAT OCHELARI PÂNĂ LA 18 ANI, când a renunţat la ei în fa­voarea lentilelor de contact. Abia atunci a început să aibă mai multă încredere în ea. „Nu eram chiar răţuşca cea urâtă, dar după ce am renunţat la ochelari am început să am încredere în mine. Am avut iubiţi în liceu, dar nimic serios. Fiul meu este acum la liceu şi are o iubită – m-ar omorî dacă ar afla că vorbesc despre el. El şi iubita lui au o relaţie adevărată. Eu am avut numai băieţi cu care să merg la petreceri.

 

5. A FĂCUT LUCRURILE MAI TÂRZIU DECÂT ALŢII. A învăţat să înoate la 26 de ani, să conducă la 27 de ani şi a jucat în primul lungmetraj la 30 de ani.

 

6. NU ÎI ÎNŢELEGE PE OAMENII CARE NU AU OPINII POLITICE. „Când cineva spune că nu îl interesează politica, e ca şi cum ar spune că nu-l interesează decât persoana sa. Şi baia sa. Îl interesează doar ce se întâmplă cu el însuşi şi cu baia sa, spunea actriţa, care îi susţine pe liberali şi pe Barack Obama. De asemenea, este activist pro-choice şi susţinător al comunităţii de homosexuali.

 

7. CONSIDERĂ CĂ PRIMUL MARI­AJ A FOST O GREŞEALĂ A TINE­REŢII. La 26 de ani, actriţa s-a căsătorit cu actorul John Gould Rubin, pe care îl cunoscuse cu numai doi ani înainte de nuntă. După nouă ani au divorţat. „M-am căsătorit prea devreme şi nu mi-am dorit cu adevărat acea relaţie

 

8. S-A CĂSĂTORIT A DOUA OARĂ DUPĂ 7 ANI DE RELAŢIE cu cel de-al doilea soţ al său, regizorul Bart Freundlich, care este cu 9 ani mai tânăr. Cei doi s-au îndrăgostit în 1996, un an mai târziu au avut primul copil, iar în 2002 pe cel de-al doilea. Abia în 2003 şi-au oficializat relaţia. „Suntem o fami­lie. Suntem responsabili unul de celălalt din punct de vedere emoţional, aşadar am vrut să fim responsabili şi legal, a explicat Julianne.

 

9.  DESIGNERUL EI PREFERAT E TOM FORD, care o consideră muza lui şi a distribuit-o în filmul său, „A Single Man (2009). „Nu ştiu dacă sunt chiar muza lui, dar suntem cu siguranţă prieteni. Apreciez la el faptul că nu e misterios atunci când vine vorba de modă. E minunat, e creativ şi pune su­flet în ceea ce face, spune actriţa.

 

10. NU ŞTIE SĂ GĂTEASCĂ. „Multă lume crede că actriţele nu sunt interesate de viaţa domestică. Cre­deţi-mă, eu nu sunt aşa. Casa mea este foarte curată şi organizată. Nu mă prea descurc în bucătărie – în general găteşte soţul meu, dar pregătesc în fiecare zi un mic dejun cald pentru copiii mei şi aran­jez mereu foarte frumos şerveţelele.

 

RALUCA TĂMAȘ Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter