10 lucruri inedite despre Kevin Spacey

Publicat pe

Îi plac personajele negative şi nemiloase. După ce a devenit legendă la Hollywood, nu s-a ferit de seriale. Şi bine a făcut, pentru că rolul din House of Cards' i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur.

 

 Kevin Spacey

 

1. A FOST LA O ŞCOALĂ MILI­TARĂ. În copilărie, când a avut o perioadă de rebeliune, a dat foc căsuţei din copac în care se juca sora lui. După acest incident, părinţii l-au trimis la Academia Militară Northridge unde au sperat că va învăţa ce înseamnă dis­ciplina. Nu a rezistat prea mult acolo şi a fost exmatriculat după ce l-a lovit în cap pe un coleg cu un cauciuc de maşină.

 

2.  S-A ZVONIT CĂ ESTE HOMO­SEXUAL. La sfârşitul anilor 90, Spacey avea 40 de ani şi nu se afişa în public cu nici o iubită, iar asta a fost îndeajuns pentru ca în presă să apară zvonul că ar fi homosexual. Actorul a negat: „Pur şi simplu, nu am conside­rat niciodată că trebuie să împing în faţă viaţa personală pentru a câştiga notorietate. Nu mă interesează asta. Nu o să o fac niciodată. Lumea poate să bârfească oricât vrea.

 

3.  NU A FOST CĂSĂTORIT NICI­ODATĂ ŞI NU ARE COPII. Sin­gura dată când a dat de înţeles că are o iubită a fost în 1999, la ceremonia de decernare a premiilor Oscar. S-a zvo­nit atunci că partenera sa ar fi Dianne Dreyer, care lucra la Hollywood ca responsabilă de scenarii.

 

4.  A FOST ŞEF DE PROMOŢIE LA LICEU. În ultimul an de liceu, spiritul de rebeliune s-a atenuat, iar Kevin Spacey a fost un elev exemplar. La Chatsworth High din Los Angeles, Kevin a fost coleg cu Val Kilmer. Tot aici a început să fie interesat de actorie şi a jucat primul rol din viaţa sa, într-o piesă de teatru a liceului, „The Sound of Music.

 

5. A ÎNCERCAT SĂ AIBĂ O CARI­ERĂ DE COMEDIANT în New York, în aceeaşi perioadă în care urma cursurile prestigioasei academii de arte Juilliard. Spacey a susţinut spectacole de stand-up comedy găzduite de cen­trele de bowling şi cluburile din metro­polă. După doi ani de cursuri a renunţat nu numai la Juilliard, pentru că era nerăbdător să joace în piese de teatru, ci şi la visul de a deveni comediant.

 

6.  A CĂLĂTORIT CU BILL CLIN­TON ÎN AFRICA, în 2002. Spacey este prieten apropiat al fostului preşedinte SUA, pe care îl cunoaşte dinainte ca acesta să ajungă la Casa Albă. Actorul este şi un democrat con­vins, care de-a lungul anilor i-a sus-ţinut financiar pe candidaţii democraţi în campaniile electorale.

 

7. A PARTICIPAT LA PROTESTUL ÎMPOTRIVA PREŞEDINTELUI DIN BELARUS, Alexander Luka­shenko, care era acuzat că încearcă să limiteze democraţia din ţara sa. În 2011, alături de Jude Law şi alte cele­brităţi, Spacey a participat la mişcările de stradă din Belarus: „Nimeni nu va putea să le interzică cetăţenilor din Be­larus dreptul de a lupta pentru liberta­tea lor şi de a-şi face vocea auzită, declara la acea vreme actorul.

 

8.  ESTE DIRECTOR ARTISTIC AL TEATRULUI OLD VIC, poziţie pe care o deţine de peste 10 ani. De când a început să lucreze la Old Vic în Lon­dra, Spacey a acordat mai multă im­portanţă proiectelor de teatru şi mai puţin filmelor. „Începusem să simt că nu vreau să mai petrec încă 10 ani în camere de hoteluri, în timp ce turnam trei-patru filme pe an. Tânjeam după ritualul pe care îl implică teatrul. Pen­tru că ador teatrul. Şi vreau să produc piese care sunt o provocare.

 

9. VREA SĂ ÎŞI IA CETĂŢENIA BRITANICĂ. „Iubesc traiul în Londra. Pot să spun cu toată sincerita­tea că Londra e acasă. Nu voi renunţa niciodată la a fi american, dar acum sunt pe de-o parte şi britanic. Cine ştie, poate voi cere cetăţenie dublă?, mărturisea actorul american.

 

10. IUBEŞTE CÂINII. Protagonis­tul din „House of Cards a avut un labrador pe nume Legacy şi un ter­rier botezat Mini, după maşina pe care o conduce, Mini Cooper.

 

RALUCA TĂMAŞ, Foto Northfoto

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter