20 de ani fără Prințesa Inimilor

Publicat pe

Despre Prințesa Diana mulţi spun că a fost unul dintre cele mai fascinante şi complexe personaje din istorie, femeia care a schimbat regulile. A intrat în familia regală, dar a ales să fie rebelă şi să joace după cum i-a dictat inima… care pe 31 august 1997 a încetat să mai bată.

La finalul acestei luni, se împlinesc 20 de ani de când Prințesa Inimilor a fost fotografiată pentru ultima dată în viață. Era alături de iubitul ei, Dodi Al-Fayed, când limuzina în care se aflau a ricoșat într-un zid și s-a zdrobit efectiv de pilonii ce susțineau partea superioară a pasajului Alma, din Paris. Ancheta autorităţilor britanice i-a scos vinovaţi pe paparazzii care o urmăreau pe prinţesă şi pe şoferul acesteia, Henri Paul, care consumase alcool şi conducea cu viteză peste limita admisă. Dincolo de ancheta oficială însă, moartea tragică a Dianei rămâne învăluită în mister, iar teoriile conspiraţiei continuă. La începutul acestui an, un documentar al postului M6 a scos la iveală faptul că autoturismul în care Diana și Dodi se aflau era nesigur și periculos deoarece mai fusese implicat într-un alt accident rutier. Din motive neclare, în loc să fie dezmembrată după ce fusese declarată o epavă, mașina a ajuns pe mâna unui mecanic care a primit autorizație de reparație. Acesta a reconstruit-o și a vândut-o unei companii care furniza mașini hotelului de lux Ritz, unde Dodi și Diana și-au petrecut ultima noapte.

 

SUFERINȚĂ FĂRĂ LEAC

O lume întreagă a fost în stare de șoc atunci când a fost anunțată vestea morții celei mai iubite prințese, însă cei doi fii ai săi, William și Harry, cu greu au depășit acel moment. „Încă simt, 20 de ani mai târziu, un şoc în interiorul meu… Oamenii spun că un şoc nu poate rezista atât de mult, dar la mine da… Nu poţi să treci niciodată peste asta. Este un moment atât de mare în viaţa ta, încât nu te părăseşte niciodată, doar înveţi să te obişnuieşti cu el, declară Prințul William într-un documentar realizat de BBC, potrivit publicației People. Se pare însă că acest eveniment a avut un impact mult mai puternic asupra mezinului familiei. Într-un interviu acordat publicației Daily Telegraph, Prințul Harry a declarat ca a suferit o „rupere completă de realitate: „Mama mea a murit când eram doar un copil. Nevrând să accept ce mi se întâmplase, m-am blocat mult timp în acel moment și nu mă puteam maturiza. Acesta a recunoscut că a fost la terapie de mai multe ori, pentru a putea trece peste acea perioadă, mai târziu recurgând la
antrenamentele de box pentru a-şi elibera furia şi frustrările adunate în interior. „În acei ani, m-am apucat de box, pentru că toată lumea mi-a spus că boxul este bun pentru mine şi că este o modalitate de a mă elibera.Asta chiar m-a salvat, eram pe punctul de a lovi pe cineva.Prințul, care la acel moment avea doar 12 ani, a mai povestit publicației că nu a reușit să depășească această traumă până în jurul vârstei de 30 de ani.

 

Vezi si:

Alice Peneaca – Direct din New York, despre relatia cu Bobby Paunescu

 

O STATUIE PENTRU DIANA
Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la dispariția Prințesei Diana, William și Harry au hotărât să-și omagieze mama prin ridicarea unei statui în curtea Palatului Kensington. „Se împlinesc 20 de ani de la moartea mamei noastre și credem că este momentul potrivit să ne amintim de impactul pozitiv a tot ce a făcut ea pentru Marea Britanie și întreaga lume, printr-o statuie permanentă, a declarat Prințul William în documentul oficial publicat la finalul lunii ianuarie.

În plus, HBO a anunțat deja difuzarea unui documentar dedicat Prințesei, care are la bază o serie de interviuri cu cei doi fii ai săi, dar și declarații ale unor personaje-cheie care nu au mai vorbit public niciodată până acum. Iar acestea nu sunt singurele proiecte ce marchează cei 20 de ani de la dispariția celei mai iubite prințese. Postul de televiziune ABC pregătește un documentar pe care îl va difuza luna aceasta, iar Palatul Kensington găzduiește o expoziție a rochiilor pe care Diana le-a purtat de-a lungul timpului, deschisă publicului până la finalul acestui an.

 

ADINA VÎLCEA Foto HEPTA, NORTHFOTO

 

20 de ani fără Prințesa Inimilor20 de ani fără Prințesa Inimilor
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter