A meritat să slăbească peste 20 de kilograme pentru rolul din Joker! Joaquin Phoenix a câștigat premiul Oscar: "Am fost un nemernic mare parte din viața mea, dar..."

Publicat pe

Joaquin Phoenix, care a slăbit peste 20 de kg pentru rolul din Joker, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. A meritat efortul incredibil pe care l-a depus, având în vedere că i-au fost recunoscute meritele.

A meritat să slăbească peste 20 de kilograme pentru rolul din Joker! Joaquin Phoenix a câștigat premiul Oscar: "Am fost un nemernic mare parte din viața mea, dar..."A meritat să slăbească peste 20 de kilograme pentru rolul din Joker! Joaquin Phoenix a câștigat premiul Oscar: "Am fost un nemernic mare parte din viața mea, dar..."

Joquin Phoenix a mai fost în trecut nominalizat de încă trei ori, respectiv în 2001, 2006 și 2013, pentru rolurile din Gladiatorul, Walk the Line și The Master, însă nu a reușit să câștige marele premiu până acum.

Pentru rolul din Joker a mai câștigat și Globul de Aur.

Citește și: „DIETA ORIBILĂ' cu care Joaquin Phoenix a slăbit 23 de kilograme pentru rolul din JOKER. A fost atât de grea că l-a afectat psihic!

Nici nu este de mirare că a fost recompensat cu atâtea premii, având în vedere efotul colosal depus pentru interpretarea de exceptie a inamicului lui Batman.

„Era o dietă oribilă. În luna mai, am început să mănânc foarte sănătos. Adică doar salate, foarte puţin sos. Legume la abur. Apoi, exerciţii fizice. Asta m-a adus la o anumită greutate. Apoi am trecut la o dietă extremă, cu salată verde şi fie fasole verde, fie sparanghel la abur, apoi un măr. Şi asta doar o dată pe zi', a povestit Phoenix despre diate pe care a fost nevoit să o țină pentru a slăbi pentru rol.

Discursul lui Joaquin Phoenix la Premiile Oscar

Precum era de așteptat, după câștigarea premiului a venit și discursul actorului, potrivit libertatea.ro.

„Sunt plin de atâta recunoștință acum. Nu mă simt deasupra niciunui dintre colegii mei nominalizați sau al nimănui din această cameră, pentru că împărtășim aceeași dragoste – aceea este iubirea de film. Iar această formă de exprimare mi-a oferit cea mai extraordinară viață. Nu știu unde aș fi fără ea.

Dar cred că cel mai mare cadou pe care l-am primi eu și mulți oameni din această industrie este oportunitatea de a ne folosi vocea pentru cei neauziți. M-am gândit la unele probleme tulburătoare cu care ne-am confruntat în ultima perioadă.

Mă refer la inegalitatea dintre sexe, rasism, drepturile comunității LGBTQ, drepturile minorităților ori drepturile animalelor. În toate cazurile este vorba despre inechitate. Despre convingerea că o nație, o rasă, o specie are dreptul să le domine pe celelalte, să le controleze și să le exploateze.

Cred că ne-am rupt de lume, de natură și mulți dintre noi ne credem buricul pământului. Folosim resursele planetei ca și cum ni s-ar cuveni.

Citește și: Râsul isteric al lui Joker ascunde o boală rară. De unde s-a inspirat Joaquin Phoenix pentru personajul Arthur Fleck

Ne simțim îndreptățiți să inseminăm o vacă și să-i luăm puiul după ce-l fată, chiar dacă acesta plânge. Apoi îi luăm și laptele care era destinat puiului ei și ni-l punem în cafea sau în castronul cu cereale.

Am putea să schimbăm asta, să facem multe schimbări, dar mulți dintre noi se tem de schimbare, pentru că au senzația că asta presupune să renunțe la ceva. Însă că oamenii sunt ingenioși și creativi. Cred că dacă ne lăsăm ghidați de iubire și compasiune, putem crea, dezvolta și implementa un sistem care să fie benefic pentru toate ființele din lumea asta și pentru mediul în care trăim', a mai declarat Phoenix.

Eu am fost un nemernic mare parte din viața mea. Am fost egoist, crud uneori, nerecunoscător, un tip cu care era neplăcut să lucrezi. Însă am primit a doua șansă, mulți dintre voi, colegii mei, mi-ați dat a doua șansă.

Cred că asta ne definește și ne face mai buni și asta ar trebui să facem toți: să ne susținem, nu să ne închidem ușa în nas din cauza unei greșeli din trecut, să ne ajutăm să creștem, să ne dezvoltăm, să ne educăm.

Când aveam 17 ani, fratele meu a scris versul ăsta: ‘Caută salvarea prin iubire și vei descoperi liniștea sufletească.', a conchis el.

Sursa foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter