A murit „Haralamb” din „Toate pânzele sus”! Actorul George Paul Avram avea 80 de ani

Publicat pe

Actorul George Paul Avram, cunoscut pentru legendarul rol al marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus' a murit azi, la vârsta de 80 de ani. Din păcate, anunțul a fost făcut de soția acestuia, care locuiește în Canada.

George Paul Avram este cel mai cunoscut publicului larg prin interpretarea rolului marinarului „Haralamb' din filmul serial de televiziune „Toate pânzele sus'.

George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Marele actor are la activ peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București precum și apariții-cheie în producții cinematografice .

A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști.

A murit „Haralamb' din „Toate pânzele sus'! Actorul George Paul Avram avea 80 de aniA murit „Haralamb' din „Toate pânzele sus'! Actorul George Paul Avram avea 80 de ani

Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit. A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști. S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… «Restul e tăcere»… ' este mesajul scris de  jurnalistul Florin Ghioca pe contul său oficial de Facebook.

 Aactorul George Paul Avram, care l-a întruchipat în film pe Haralamb, a fugit din România comunistă în 1987, din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii de la acea vreme. Avram a fost repus în drepturile de cetăţean român abia în anul 2005.


 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter