A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani: „Moștenirea sa va rămâne...”

Publicat pe

A murit Paco Rabanne! Creatorul de modă basc Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut sub numele de Paco Rabanne, a murit vineri, la vârsta de 88 de ani. Decesul celebrului creator de modă a fost confirmat de un purtător de cuvânt al grupului spaniol Puig, care controlează casa de modă Paco Rabanne după retragerea din activitate a fondatorului acesteia în urmă cu două decenii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Paco Rabanne a murit la vârsta de 88 de ani. Designerul, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934, era cunoscut pentru creaţiile sale textile şi marca de parfumuri, scrie El Pais.

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani: „Moștenirea sa va rămâne...'A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani: „Moștenirea sa va rămâne...'

Paco Rabanne a murit

'Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate', este postarea făcută pe pagina oficială de Instagram a Paco Rabanne.

„Paco Rabanne a făcut transgresiunea magnetică'

Moartea lui a fost confirmată de grupul spaniol Puig, care controlează casa de modă și afacerea cu parfumuri Paco Rabanne.

'Paco Rabanne a făcut transgresiunea magnetică. Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să ceară rochii din plastic și metal? Cine, în afară de Paco Rabanne, și-ar putea imagina un parfum numit Calandre – cuvântul înseamnă „grătar de automobile' – și să-l transforme într-un reper iconic al feminității moderne?' a spus José Manuel Albesa, președintele diviziei de modă și frumusețe Puig.

Citește și: Alina Pușcaș, despre cel mai nebunesc gest făcut pentru soțul ei, Mihai Stoenescu

Citește și: Frații Tristan și Andrew Tate rămân în arest. Curtea de Apel București a respins contestația britanicilor

Citește și: Mihai Petre și soția lui, Elwira, au avut probleme de sănătate și au mers la spital

Cine a fost Paco Rabanne

Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX'.

Este fiul unui general andaluz loial Republicii pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937. Mama sa era bască a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE).

Când avea cinci ani, Rabanne s-a mutat cu familia în Franţa. După ce s-a stabilit la Paris, a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice. A intrat rapid în lumea modei pentru că mama lui lucrase în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

La început, a conceput accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior. În 1963 şi-a prezentat prima colecţie de costume, în care a amestecat materiale precum plasticul, hârtia sau aluminiul. De atunci, a creat un imperiu în lumea modei, variind de la haute couture, îmbrăcăminte şi parfumuri până la elemente decorative. Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986, citează news.ro.

Rabanne, care a anunţat în 1999 că renunţă la creaţiile haute couture, era cunoscut şi pentru activităţile sale artistice şi pentru latura sa filozofică.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter