A murit Principele Amedeo de Savoia, vărul primar al Regelui Mihai I

Publicat pe

A murit Principele Amedeo de Savoia Duce de Aosta, vărul primar al Regelui Mihai I. S-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, iar anunțul a fost făcut chiar de Familia Regală a României.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Principele Amedeo De Savoia, Duce de Aosta era vărul primar al Regelui Mihai I, iar Familia regală a României a anunțat în cursul zilei de marți, 1 iunie, decesul său. Amedeo de Savoia era al V-lea Duce de Aosta și s-a născut pe data de 27 septembrie 1943 în Florența. Fiul Ducelui Aimone de Aosta și al Principesei Irina a Greciei și Danemarcei a fost o prezență des întâlnită în Familia Regală a României.

Principele Amedeo de Savoia a fost în România ca musafir al Familiei Regale cu mai multe ocazii. Ultima dintre ele fiind ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena, care a avut loc în octombrie 2019. Acum doi ani, Principele Amedeo de Savoia a vizitat Bucureștiul și Curtea de Argeș, alături de fiica sa, Principesa Mafalda.

Citește și: Ce spunea fostul principe Nicolae despre Casa Regală în 2012: 'Îmi lipsesc libertatea si intimitatea pe care ți le oferă anonimatul'. Imagini rare de atunci!

Citește și: Prințul Charles, momente emoționante la funeraliile Regelui Mihai I al României

Citește și: Adio, Majestate! Viaţa Regelui Mihai, ultimul monarh al României

Citește și: Regele Mihai, linia de succesiune la Casa Regală după moartea sa

Principele Amedeo de Savoia a murit. Anunțul făcut de Casa Regală a României

Astfel, în comunicatul transmis de Casa Regală a României se vorbește despre relația strânsă pe care Principele Amedeo de Savoia a avut-o cu Majestatea Sa, Margareta. Cei doi și-au fost alături pe parcursul întregii vieți, fie că vorbim despre copilărie, adolescență sau în viața profesională.

A murit Principele Amedeo de Savoia, vărul primar al Regelui Mihai IA murit Principele Amedeo de Savoia, vărul primar al Regelui Mihai I

„Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima zi de viață și alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viață. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescență, la maturitate și în viața profesională. Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana și de Principesele Elena, Irina, Sofia și Maria.', a fost mesajul transmis de Familia Regală a României.

Cine a fost Principele de Savoia

Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, autodeclarat Duce de Savoia a fost arestat de naziști în copilărie și trimis într-un lagăr din austria, alături de mama sa, mătușa și două verișoare. Când avea doar 4 ani, tatăl său a murit în exil, în Buenos Aires, iar Principele Amedeo de Savoia a succedat ca Duce de Aosta.

A studiat la colegiul Naval Morosini din Veneția și în Anglia, urmând, mai apoi, Academia Navală din Livorno. A absolvit fiind ofițer în marina italiană. În anul 1964 s-a căsătorit cu Prințesa Claude de Orleans și au avut trei copii: Prințesa Bianca Irene Olga Elena Isabella Fiorenza Maria de Savoia, Prințul Aimone, Duce de Apulia și Prințesa Mafalda Giovanna Shams Maria Fiorenza Isabella de Savoia. În anul 1987, Amedeo de Savoia s-a căsătorit cu Silvia Paterno di Spedalotto și are o fiică nelegitimă cu Kyara van Ellinkhuzein.

Sursă FOTO: Familia Regală a României, Profimedia.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter