A murit Ruxandra Garofeanu, realizator TV: "Alesese să ignore boala"

Publicat pe

A murit Ruxandra Garofeanu, cunoscut realizator de emisiuni de radio și televiziune și președinta fundației Artsociety. Reputatul critic de artă avea 76 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Anunțul că a murit Ruxandra Garofeanu, critic de artă și cunoscut realizator de emisiuni TV, a fost făcut luni, 18 ianuarile, de directorul Muzeului National al Taranului Roman, Virgil Nitulescu, pe Facebook.

„Dumnezeu s-o odihnească pe Ruxandra Garofeanu! S-a prăpădit azi noapte, după o suferinţă foarte grea, de multe luni de zile. Şi mai devreme, Ruxandra alesese să ignore boala. Cochetă, cum a fost, întotdeauna, pur şi simplu, nu dorea să lase gândurile negre să îi acapareze existenţa. Veşnic curioasă, era o encicopedie a artei contemporane româneşti şi o autoritate recunoscută pentru piaţa de artă. Ne va lipsi'.

Citește și: Cum se înțelege Andreea Antonescu cu fiica ei: „Lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă”. Ce spune despre al doilea copil / EXCLUSIV

Citește și: Andi Constantin e hotărât să se însoare cu o concurentă de la Burlacul: „Femeia care îmi va deveni soție trebuie să…”

Citește și: Blue Monday. De ce a fost aleasă ziua de 18 ianuarie drept cea mai deprimantă zi a anului

Citește și: Mioara Roman va fi operată de urgență! De ce boală suferă mama Oanei Roman

A murit Ruxandra Garofeanu

Ruxandra Garofeanu (n. 9 martie 1944, București, România) a fost un critic de artă, realizatoare de emisiuni de televiziune la TVR pe aceeași temă, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, dar și consilier cultural al primarului Neculai Onțanu din sectorul 2 al Bucureștiului, curator de expoziții și director al galeriei de artă Artmark.

După încheierea studiilor la Institutul „Nicolae Grigorescu', secţia Istoria şi Teoria Artei, licenţiată în artă modernă şi contemporană românească, Ruxandra Garofeanu a realizat, în perioada 1966-2004, emisiuni la Radio România şi la Televiziunea Română.

A fost studenta profesorului și esteticianului Eugen Schileru. A lucrat, începând cu anul 1966, ca redactor cultural la radio, începându-și activitatea în televiziune din 1972.

În 2000 a realizat emisiunea Totul la vedere. În 2011, a primit premiul „Margareta Sterian' pentru creaţie muzeografică şi plastică, pentru numeroasele expoziţii realizate în Sectorul 2. În 2016 a fost numită membră a Consiliului de Administrație al SRTV.

Vestea că a murit Ruxandra Garofeanu a întristat lumea artei, lumea radiovizualului și pe toți cei care au cunoscut-o. A fost un mare critic de artă, o prezență deosebit de plăcută și un om care ajuta tinerele generații de artiști.
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter