Acasă la Diana Enciu şi Otravă - Doi bloggeri şi o casă cu poveşti

Publicat pe

Am petrecut o zi de luni relaxantă în apartamentul Dianei Enciu și al lui Otravă, doi bloggeri extrem de cunoscuți în mediul online.

Ea este jumătatea brunetă a blogului de modă fabulousmuses.net, în timp ce el reușește să-și emoționeze cititorii prin  articolele publicate pe Blogu lu Otravă.  Cei doi mi-au făcut un tur al locuinței și mi-au povestit cum, de fiecare dată când pleacă din țară, se întorc cu câte un obiect de decor.

 

Încă de cum am pășit în apartamentul în care locuiesc Fabuloasa și Otravă, am fost întâmpinată de Vineri, pisica lor nea­gră pe care Diana a adus-o acasă chiar într-o zi de vineri, mai exact de Black Friday. În timp ce ne îndreptam spre bucătărie, bloggerița mi-a povestit cum ghemotocul negru a fost adoptat după o lungă perioadă petrecută în fața blocului. Mare iubitoare de animale, Diana are o adevărată colecție de obiecte de decor reprezentând păsări sau animale pe care le-a adus de prin vacanțele petrecute în afara țării. Tot în bucătărie și-a găsit lo­cul și bicicleta lui Otravă pe care acesta o scoate la plimbare ori de câte ori sim­te nevoia să facă puțină mișcare. Despre dormitorul celor doi bloggeri pot spune că seamănă mai degrabă cu un dressing imens, asta pentru că amândoi au foarte multe haine. Acestora li se mai adaugă și accesoriile Dianei pe care nu ai cum să nu le observi pe comoda aflată chiar la intrarea în cameră. Aș zice că este un adevărat paradis pentru oricine iubește moda, și nu numai. Din dormitor ne-am îndreptat apoi spre livingul spațios în care Otravă și Diana își petrec marea majori­tate a timpului atunci când sunt acasă. Pe fiecare perete stau atârnate foarte mul­te rame și tablouri, fiecare cu povestea lui, iar birourile la care cei doi bloggeri își desfășoară activitatea sunt tot aici, dar în colțuri opuse. Diana are un birou ceva mai mare, aproape de fereastră, în timp ce Otravă își scrie articolele la un birou de dimensiuni mai mici. Pe lângă această activitate care este mai degrabă un job full time, am fost surprinsă să aflu că cei doi mai au o pasiune comună: pictura. Chiar pe holul de la intrare stau așezate frumos, unul deasupra celuilalt, două tablouri de dimensiuni medii, dar care mi-au captat atenția imediat. Primul dintre ele este re­alizat pe un fundal negru, cu accente de culoare și este opera lui Otravă, în timp ce tabloul aflat deasupra, cu foarte mult roșu, îi aparține Dianei.

 

Încă de cum am intrat în apartamen­tul vostru, am văzut că pe fiecare pe­rete sunt foarte multe rame și tablo­uri. Care este povestea lor?

Diana: La un moment dat au fost și mai multe, dar cu timpul asta se vede și în garderoba mea, se vede chiar și la Otravă în stilul vestimentar – am început să renunțăm la acareturi și să fim mult mai atenți la obiectele pe care le alegem. Avem rame multe, mai ales în sufragerie, pentru că treaba asta cu ramele s-a întâm­plat foarte de curând. Tot stăteam de un an de zile cu peretele gol și am comandat semnul LOVE de la Fabrica de Litere, care a fost făcut special pentru noi.

Otravă: Ne-am bucurat foarte tare, după care am început să umplem peretele cu tot felul de lucrări care au legătură cu noi. Avem o poză de la nuntă, o ilustrație pri­mită de ziua mea de la Diana.

D: Un afiș pe care mi l-am dorit eu foarte mult, cu Rihanna la Stockholm, iar Otra­vă a fugit printr-o piață în Stockholm să poată să-mi facă rost de el. Unul este în dormitor, unul este în sufragerie. (râde) În general, avem obiecte pe care le cum­părăm împreună, decidem împreună dacă ne plac sau nu.

O: Și de fiecare dată ne pare rău când mergem undeva în afară și nu putem să aducem câte lucruri ne plac și câte lucruri găsim la prețuri foarte, foarte civilizate.

D: De aici se explică toate acareturile din casă.

O: Da, și mai venim cu câte o statuetă în formă de iepure de la Amsterdam, o alta nu știu de unde.

D: Iepurele l-am eliminat, pentru că era prea mult. Chiar înainte să veniți mi-am dat seama că am o obsesie pentru obiecte­le sub formă de animale. Am un papagal, un flamingo, un cerb, tot felul de animale peste tot.

 

Dar printre toate aceste obiecte aveți vreunul la care țineți în mod special?

D: Trei lucruri pe care n-am vrut să le eliminăm din casă sunt tablourile pe care le-am făcut noi. De exemplu, avem unul foarte mișto pe care-l ținem sub bi­rou, dar care ar fi de pus pe perete, și am putea chiar să ne lăudăm cu el.

 

Îmi place foarte mult cum este de­corat apartamentul vostru. Sunt cu­rioasă care este povestea acestui loc, de cât timp locuiți aici?

D: Povestea casei începe în momentul în care eu aveam șase ani și m-am mutat cu părinții mei aici. Între timp, ai mei s-au mutat într-o altă casă și am rămas singu­ră. Nu îmi place și nu mi-a plăcut nicio-dată să fiu singură, iar Dumnezeu mi-a ieșit în cale și mi-a zis: „Ia-l pe Otra­vă. (râde) L-am cunoscut pe Cristian și ne-am mutat împreună după patru-cinci luni. Casa era terminată doar pe jumă­tate, cu strictul necesar, dar în clipa în care l-am cunoscut pe Cristi și s-a mutat la mine, am început să dăm mai multă atenție și celeilalte părți a casei.

 

Cum a fost cu amenajarea locuinței? Cine s-a ocupat de tot?

D: Când am rămas singură aici, eram eu și o parte din bucătăria pe care au comandat-o ai mei înainte să plece, de­oarece inițial apartamentul trebuia dat spre închiriere. Fiind singură și având un buget nelimitat la momentul respectiv, am zis că merită să investesc și m-am apu­

cat să fac singură, de la zero, toată casa. Evident, locul a început să prindă o for­mă în timp, pentru că niciodată nu o să arate un spațiu așa cum îți dorești din pri­ma. Nu m-am simțit foarte confortabil în primele luni, dar cu fiecare zi care trecea începeam să simt că-i casa mea și să mă regăsesc din nou în spațiul ăsta.

 

Spune-mi, Otravă, cum a fost pen­tru tine mutarea din vechea locuință? Fiind amândoi bloggeri, mă gândesc că erați obișnuiți ca fiecare să aibă propriul spațiu de creație.

O singură chestie cu care m-am obișnuit mai greu a fost că nu stau foarte, foarte central. Dar în rest mi-a plăcut foarte tare și îmi place foarte tare tot, și cum era casa, și cum e acum, iar între timp am mai ve­nit și cu câteva lucruri de-ale mele, dar mult mai puține decât are Diana.

 

Care este primul obiect pe care l-ați cumpărat împreună?

D: Biblioteca din sufragerie pe care am pus televizorul.

O: Da, când a făcut Diana câteva schim­bări. A mutat canapeaua, a lărgit spațiul și atunci a fost nevoie de o bibliotecă pentru că aveam și câteva cărți pe care le-am adus eu de acasă.

 

Cum vă place să vă petreceți timpul atunci când stați în casă?

D: Filme, multe filme necomerciale. Pen­tru că unii sunt obsedați de filme. Citim unii dintre noi, alții butonăm tot felul de rețele sociale ca să ne facem treaba. (râde)

O: Ascultăm muzică, avem multe vini­luri, avem un pick-up pe care l-am luat de curând.

D: Un pic mai retro, așa. Și când stăm în casă gătim, adică îi gătesc. Eu gătesc, el mănâncă. Activități de oameni căsătoriți. (râde)

O: Multe activități din astea casnice, dar în același timp ieșim în oraș de două-trei-patru ori pe săptămână. Ne place foarte mult să vedem filme și la cinematograf, nu doar acasă.

 

Spuneați la un moment dat că vă doriți să vă mutați. V-ați gândit la ceva anume?

D: Da, ăsta este un vis frumos al nostru. Ne gândeam să ne mărim familia în curând. Adică la un moment dat va trebui să o facem, iar pentru asta vrem un spațiu mai generos. Deși sună frumos visul unei case vechi restaurate, sună și exagerat de scump și nu cred că merită.

O: O să mergem pe ceva mai urban, central. Un apartament nou cu multe camere și foarte luminos.

 

ADINA VÎLCEA Foto GEORGE PRUTEANU Stilist SILVIA CRISTESCU

 

Acasă la Diana Enciu şi Otravă - Doi bloggeri şi o casă cu poveştiAcasă la Diana Enciu şi Otravă - Doi bloggeri şi o casă cu poveşti
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter