„S-a stins din viață trist”. Mărturia tulburătoare a actorului Dorel Vișan, după moartea lui Mitică Popescu

Publicat pe

Dorel Vișan și Mitică Popescu erau colegi de breaslă și au jucat împreună în filmul „Moromeții” de Stere Gulea. Actorul în vârstă de 85 de ani a povestit că sfârșitul lui Dumitru Popescu, așa cum era numele real al artistului, s-a stins din viață într-un mod tragic și dureros. Vizibil mâhnit, Dorel Vișan a făcut primele declarații după ce am pierdut încă un monstru sacru al scenei românești.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Marți, 3 ianuarie 2023, marele actor Mitică Popescu a murit la Spitalul Elias din București. Momentan, conform primelor informații apărute în presă, ar fi suferit de mai multe comorbidități, inclusiv de probleme cardiace. Bunul său prieten, actorul Valentin Teodosiu, a dezvăluit că motivul principal al internării ar fi fost un atac vascular cerebral.

„S-a stins din viață trist'. Mărturia tulburătoare a actorului Dorel Vișan, după moartea lui Mitică Popescu„S-a stins din viață trist'. Mărturia tulburătoare a actorului Dorel Vișan, după moartea lui Mitică Popescu

Dorel Vișan, reacție după moartea lui Mitică Popescu

Actorul are numai cuvinte de laudă la adresa regretatului său coleg de breaslă. Mitică Popescu era un artist cu un talent incontestabil, dar și extrem de generos. El l-a interpretat pe Cocoșilă, în timp ce Dorel Vișan l-a jucat pe Tudor Bălosu în același film.

„Mitică (Popescu – n.r.) a făcut un rol genial în Moromeții. L-a jucat pe Cocoșilă. Un rol pe măsura talentului și a școlii pe care o avea, a generozității sale. Nu prea stăteam la locul filmării, dar l-am văzut în film. L-am iubit și pentru că am iubit-o și apreciat-o pe Leopoldina Bălănuță, regretata lui soție. Acum, Mitică și Leopoldina poate că s-au reîntâlnit în cer. S-au iubit foarte mult. Cine mai știe, însă, ce mai e și în cer?', a declarat Dorel Vișan, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Citește și: 'Fusese internat din cauza unui AVC mic'. Valentin Teodosiu, prietenul de-o viață al lui Mitică Popescu, despre cauza morții actorului

Citește și: De ce nu a avut copii Mitică Popescu. Actorul a murit cu un mare regret în suflet: „Această meserie înseamnă sacrificii”

Citește și: Ultimul interviu cu Mitică Popescu. Ce declara cu 6 luni înainte să moară: 'Îmi este bine. Nu m-am plâns niciodată'

Citește și: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!” Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu, o senzațională poveste de dragoste

În ce condiții a trăit actorul, în ultima vreme

Dorel Vișan a mai dezvăluit că Mitică Popescu a trăit în condiții dificile de trai în ultimele luni de viață. Se chinuia să facă economie ca să își poată plăti facturile la energie, chiar dacă asta însemna să înfrunte frigul din locuință.

„În ultima vreme, Mitică se plângea că îi e frig în casă. S-a stins din viață trist, așa cum suntem toți românii care suntem conștienți de ce gaură de râmă a ajuns țara asta. El a făcut și închisoare din cauza convingerilor sale politice.

Era un actor ciudat, care semăna doar cu el. Nu are asemănare cu niciun artist. Dar toată generația aia era atunci așa. Actorii erau selectați după aspect, mai mic, mai gras, mai slab, mai înalt, pe genuri, ca să aibă personaje. Nu ca azi, când sunt mai puțini candidați decât numărul locurilor. Înainte erau sute de candidați. Acum este o lume fără Dumnezeu. O lume fără Dumnezeu, ieșită din adevăr și din logică', a completat Dorel Vișan, tot pentru Playtech.

Sursă foto: Arhivă Viva, Playtech

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă