Trecutul neștiut al Gabrielei Firea. Ce studii are și unde s-a angajat prima oară, în 1990

Publicat pe

Deși este permanent în atenția publică, puțini dintre alegătorii ei știu ce studii are Gabriela Firea și ce o recomandă pentru postul de primar al Capitalei, la care candidează pentru a doua oară, din partea PSD.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Gabriela Firea și-a început cariera în presă în 1990, iar 30 de ani mai târziu fosta jurnalistă este una dintre figurile proeminente ale politicii. Iată însă care au fost începuturile actualei primărițe a Bucureștiului, candidată pentru al doilea mandat de edil și unde a făcut Gabriela Firea studii.

Gabriela Firea – studii

Gabriela Firea s-a născut în anul 1972, în Bacău, oraș unde a făcut și studiile primare, la Școala generală nr. 8 din cartierul Letea. Primarul General al Capitalei a absolvit apoi Liceul Industrial nr. 1 Bacău, iar pentru studiile superioare a ales Bucureștiul.

Actualul primar al Bucureștiului a asolvit Facultatea de Litere a Universității din București, specializarea Științele Comunicării, iar ulterior a făcut studii postuniversitare și academice Academia de Studii Economice. În anul 2010, Gabriela Firea era doctorand în economie la ASE, dar a decis să-și înghețe programul de pregătire doctorală pentru a-și putea exercita în totalitate funcția de Primar.

Trecutul neștiut al Gabrielei Firea. Ce studii are și unde s-a angajat prima oară, în 1990Trecutul neștiut al Gabrielei Firea. Ce studii are și unde s-a angajat prima oară, în 1990

Din scaunul de jurnalist în fotoliul de primar

Gabriela Firea și-a început cariera în presă în 1990, ca reporter la săptămânalul Pur și simplu din Bacău, iar apoi la cotidianul Azi din București, în perioada 1991-1992. În anii 1992-1993 a fost redactor-prezentator la Radio Contact. Între anii 1993 și 1999 a lucrat la TVR ca realizator de reportaje economice, în special financiar-bancare, editor-prezentator al emisiunii Jurnal, realizator-moderator al emisiunii „Ediție Specială și Realizator-moderator al rubricii Știrea Zilei.

Din anul 2001, Gabriela Firea a lucrat în cadrul trustului de presă Intact. A fost redactor și prezentator al emisiunii Observator (până în iulie 2009), precum și realizator al emisiunii Săptămâna Financiară la Antena 1 și al emisiunii Știrea Zilei, la Antena 3. Din septembrie 2008, a ocupat poziția de director general al revistei Săptămâna Financiară, după ce anterior fusese director editorial al publicației, de la înființarea acesteia, în martie 2005. În 2009 a preluat conducerea firmei Intact Advertising, o agenție de organizare evenimente și publicitate. A fost, de asemenea, director general al ziarului Financiarul și al revistei Felicia.

Din noiembrie 2011, Gabriela Firea și-a încheiat activitatea în zona de publishing și a intrat în politică, unde a îndeplinit mai multe funcții, precum cea de consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, purtător de cuvânt și Secretar de Stat.

În 2014, Gabriela Firea a fost desemnată purtător de cuvânt al PSD, iar la alegerile prezindențiale din 2-16 noiembrie 2014 a îndeplinit funcția de purtător de cuvânt al candidatului PSD Victor Ponta. În 5 iunie 2016, Gabriela Firea devenea Primar al Bucureștiului.

Citește și: Loredana dezvăluie secretele unei căsnicii de 22 de ani: „Relația nu e atât de solicitantă”/ EXCLUSIV

Drama din viața personală

Soţul ei, Răsvan Firea, cu care s-a căsătorit în 1993 și căruia i-a dăruit un fiu, Tudor Ștefan (1995), a fost cel care a sprijinit-o în tumultuoasa ei carieră chiar din primii ani. El a fost bărbatul din umbră pe care prea puţini îl cunoşteau. Gabriela a ţinut ca dispariţia lui Răsvan din 2010 să fie la fel de discretă pentru public precum a fost şi existenţa lui. Răsvan Firea a decedat  la vârsta de 54 de ani, din cauza unui atac cerebral, la Fundeni.

După decesul primului soț, Gabriela Firea s-a recăsătorit, în septembrie 2010, cu politicianul Florentin Pandele, cu care are doi copii, David Petru (2012) și Zian Mihail (2015).

Citește și: Dieta Evei Mendes. Secretul care o ajută pe actriță să arate fabulos la 46 de ani

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter