Adrian Fetecău, liderul Grupului Vouă, a lansat o carte scrisă în pandemie: "La 4 dimineața îmi veneau ideile"

Publicat pe

Adrian Fetecău, liderul grupului umoristic Vouă, care este și un cunoscut ziarist sportiv, a lansat a noua sa carte, pe care a scris-o în pandemie. Cartea semnată de Adrian Fetecău este una dedicată primelor săptămâni de lockdown, cele consumate în luna martie a anului 2020, iar liderul grupului Vouă susține că la 4 dimineața îi venea inspirația.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Adrian Fetecău a lansat cartea „Naiv, nervos, năuc. În izolare” pe 19 noiembrie, în ziua în care a împlinit 65 de ani și a povestit cum i-a venit ideea acestei cărți. Conform liderului grupului Vouă, cartea a fost scrisă în doar câteva zile, lucrând opt sau chiar nouă ore zilnic.

Adrian Fetecău, liderul Grupului Vouă, a lansat o carte scrisă în pandemie: "La 4 dimineața îmi veneau ideile"Adrian Fetecău, liderul Grupului Vouă, a lansat o carte scrisă în pandemie: "La 4 dimineața îmi veneau ideile"

Ce spune Adrian Fetecă de la Vouă despre noua sa carte

Pe coperta a patra a cărții, Adrian Fetecău scrie: „Sunt convins că ați uitat aproape total cum au fost primele două săptămâni în care autoritățile ne-au zăvorât în casă ca să nu dea buzna COVID-ul peste noi!

Sunt convins că ați uitat detaliile care atunci căpătau dimensiuni apocaliptice și care, acum, multe, par grotești! Sunt convins că ați uitat de geaca lui Marcel Vela! De atitudinea duplicitară a aleșilor neamului!

Vreți să plonjați, cu mintea de-acum, în marea tulbure a primelor două săptămâni ale unei perioade care ne-a marcat îngrozitor pe toți și care a fost „zugrăvită', până în cele mai fine detalii, cu mintea de-atunci, de un om care se întreabă și acum, după ce s-a vaccinat de trei ori, „ce-a fost'?

Dacă răspunsul e pozitiv, cartea pe care o aveți în mână vă așteaptă să o deschideți.

Sigur are o calitate: este scrisă în tensiunea năucitoare a acelor clipe…'

Adrian Fetecău, ajuns la al 9 -lea volum, este cunoscutul comentator sportiv și fondator al celui mai longeviv grup umoristic din România, Grupul Vouă.

Citește și: Alex Dobrescu are o nouă iubită, după despărțirea de Cristina Cioran.Cine este femeia cu care s-a sărutat în lift

Citește și: Ce a pățit Gheorghe Turda la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Superstițiile spun că e semn rău:’Când am ieșit din cimitir…’

Citește și: Fiicele Danei Budeanu au împlinit 18 ani:'Le-am arătat că iubirea-i tot'. Cum arată gemenele Maria și Dana

Cum i-a venit lui Adrian Fetecău ideea cărții

Adrian Fetecău este comentator sportiv, tatăl campioanei naționale la tenis Irina Fetecău și autorul cărții „Tenis. Sportul inventat de diavol'. Fetecău a fondat Vouă în 1982 și, după 40 de ani, continuă să i se dedice și să susțină prin țară spectacole umoristice pentru cei care gustă glumele acestui grup.

2022 a fost un an cu totul special pentru mine. Am împlinit 65 de ani și ca atare am ieșit la pensie. Tot anul acesta am aniversat patru decenii de când am înființat și trei decenii de jurnalism, de carieră. Mi se pare un bilanț demn de luat în seamă! Însă peste toate astea mă bucură lansarea celei mai recente cărți, , una care-și propune un altfel de bilanț', a precizat Adrian Fetecău pentru IMPACT.RO.

Această carte nu a fost planificată. De obicei, așa procedez! Dar ea a avut o poveste diferită. S-a născut în primele două săptămâni de izolare, acea perioadă din primăvara lui 2020, în care am lucrat și de acasă, și fizic, la Radio. Am scris-o acasă, la Scorțoasa, lângă vulcanii noroioși din județul Buzău, de unde sunt de loc, cu maică-mea aproape, fiindcă pe vremea aceea mai trăia sărăcuța!', descrie el atmosfera în care s-au născut paginile cărții.

Adrian Fetecău susține că câteva nopți la rând se trezea în jurul orei patru dimineața și se gândea la structura viitoarei cărți.

„La ora aia îmi veneau tot felul de idei. Erau tot felul de repere, dar și de gânduri pe care le mestecam pe toate părțile. Aprindeam veioza și-mi notam, fiindu-mi frică că mai târziu le voi uita. Mă mai perpeleam câteva ore cu capul pe pernă, apoi treceam la treabă!', indică maniera original de lucru același Adrian Fetecău.

foto: Click!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter