Alejandro González Iñárritu – Un regizor de Oscar

Publicat pe

După ce a câştigat mai multe premii Oscar pentru filmul ,,Birdman', Alejandro González Iñárritu, regizor şi scenarist, a lansat filmul ,,The Revenant', o dramă cu mari şanse la cele mai râvnite distincții.

 

inarritu

 

ŞI-A ÎNCERCAT NORO­CUL ÎN DIVERSE DO­MENII: Deşi lui Alejandro González îi plăceau artele frumoase, precum litera­tura şi muzica, el nu a reuşit să se concentreze asupra studiilor şi a fost exmatriculat de la şcoală în perioada adolescenţei. Ulterior, s-a angajat marinar și apoi a urmat studiile Universităţii Iberoameri­cane. Pe de altă parte, pentru a-şi urma pasiunea pentru muzică a lucrat ca DJ la un post local din Mexic, ţara sa natală. Mai mult, a cochetat și cu producția TV şi a re­gizat spoturi publicitare până când şi-a creat propria sa firmă de pro­ducţie, ,,Zeta Films.

 

A AVUT UN SUCCES IMEDI­AT: În 1999, mexicanul debuta cu drama ,,Amores Perros, un film cu acțiunea situată în Mexic ce a fost nominalizat pentru un Oscar la categoria ,,Cel mai bun film stră­in. ,,Cinematografia este univer­sală, indiferent de steaguri, graniţe sau paşapoarte, explică regizorul.

 

FILMELE SALE SUNT CON­STRUITE ÎN JURUL ACELU­IAŞI SCENARIU: Începând cu lungmetrajul său de debut, regizo­rul a dat startul ,,Trilogiei morţii, o serie de filme în care se repetă aceleaşi motive şi aceleaşi întrebări filozofice. ,,Ce se va întâmpla cu mine? este fraza pe care o rostesc majoritatea personajelor din filme­le lui Alejandro González Iñárritu. De asemenea, fiecare peliculă pune accent pe repercusiunile unui sin­gur act care atrage după sine mai multe personaje a căror viaţă se transformă în haos. ,,Spun aceeaşi poveste în fiecare film, mărturiseş­te artistul.

 

REALIZEAZĂ FILME CU MARI ŞANSE LA OSCAR: Dacă ac­torii din filmul ,,21 de grame au avut șanse la câte un Oscar, peli­cula ,,Babel a fost nominalizată la șase categorii pentru marele trofeu. Totodată, lungmetrajul ,,Bird­man a fost nominalizat de nouă ori la Oscar şi a câştigat patru premii, printre care ,,Cel mai bun regizor şi ,,Cel mai bun film. Nu în ultimul rând, cel mai recent film al său este deja unul dintre favori­te pentru câştigarea unul Oscar. ,,Dacă lungeşti o tragedie, o să devină mereu o comedie. Acestea sunt genul de comedii care îmi plac, explică Iñárritu.

 

FACE FILME CONTROVER­SATE: Cu acţiunea centrată în inima sălbăticiei americane, cel mai recent film scris şi regizat de către Alejandro González Iñárritu a stârnit multe controverse, imediat după prima ecranizare. Mulţi spec­tatori au plecat din sală în timpul filmului, iar motivele au fost varia­te. Nu numai că pelicula este una violentă şi destul de lungă, dar con­ţine și scene șocante, printre care cea în care DiCaprio este atacat de o ursoaică.

 

I-AR PUTEA ADUCE PRIMUL OSCAR LUI LEONARDO DICAPRIO: După ce a avut lan­sarea în New York, celebra deja producție ,,The Revenant, scrisă şi regizată de Alejandro González Iñárritu, a fost desemnat filmul care îi va aduce în sfârşit un Oscar lui Leonardo DiCaprio pentru Cel mai bun actor în rol principal. La scurt timp după vizionare, publicul a exclamat: ,,Să îi daţi lui Leonardo Oscarul ăla!

 

SILVIA CÎMPEANU Foto GULIVER

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter