Anamaria German, de 9 ani în scaunul cu rotile, după un accident de mașină. Artista avea doar 22 de ani: ”Nu există nimic care să-mi redea mersul și să învăț să trăiesc așa” / EXCLUSIV

Publicat pe

Artista de muzică populară Anamaria German este de 9 ani în scaunul cu rotile, în urma unui nefericit accident de mașină. Tragedia a transformat-o într-un om puternic și un bun exemplu de viață, o femeie luptătoare. Solista ne-a povestit cum s-a schimbat viața ei, după teribilul accident, dezvăluind și cum a găsit forța să meargă mai departe.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Anamaria German a rămas în scaunul cu rotile în urma unui teribil accident de mașină, pe care l-a avut la vârsta de 22 de ani. De la acel coșmar au trecut 9 ani de zile și artista a învățat să trăiască mai departe… Azi este un om puternic, care scrie cărți, poezii și îi motivează și pe alții, povestindu-le experiențele sale. Într-un interviu pentru viva.ro, cântăreața de muzică populară a mărturisit că a divorțat de primul soț, în tot acest timp, dar cel de-al doilea soț al ei este 'mâinile și picioarele sale'.

Anamaria German, de 9 ani în scaunul cu rotile, după un accident de mașină. Artista avea doar 22 de ani: 'Nu există nimic care să-mi redea mersul și să învăț să trăiesc așa' / EXCLUSIVAnamaria German, de 9 ani în scaunul cu rotile, după un accident de mașină. Artista avea doar 22 de ani: 'Nu există nimic care să-mi redea mersul și să învăț să trăiesc așa' / EXCLUSIV

Citește și: Cine îi este alături Cristinei Cioran, după despărțirea de tatăl fiicei sale, Alex Dobrescu:„Regret că nu am încheiat când au apărut semnele. Sunt tristă că a recurs la…' / EXCLUSIV

Citește și: De ce nu și-au mai vorbit Virgil Ianțu și Ștefan Bănică ani buni, după ce au cântat în aceeași trupă:”A fost un moment…”

Citește și: Ce a pățit Theo Rose la filmările pentru Clanul:”Mă simțeam foarte rău și când am ieșit afară…”

Citește și: Mihai Bobonete face terapie de mulți ani din cauza burnout-ului. Cum a ajuns la psiholog:'Eram într-o stare critică'

Anamaria German, în scaunul cu rotile de 9 ani, după un accident de mașină

După teribilul accident căruia i-a fost victimă, pentru tânăra cântăreață de muzică populară viața s-a schimbat complet. Despre toate acestea, despre coșmarul prin care a trecut și despre noua ei viață, Anamaria German a vorbit deschis într-un interviu pentru viva.ro.

Vinzi lavandă, scrii poezii, texte de muzică ușoară… Cu ce altceva te mai ocupi acum? Ce proiecte mai ai?

Sunt genul de persoană care, dacă e provocată să facă lucruri noi, se implică. Ador provocările. Sunt producător TV la ,,Spovedanii publice cu Dinu Criste”, Agro Tv și online. Particip adesea ca model în diferite proiecte, fie pentru ateliere vestimentare, prezentări de modă… Particip și ca speaker motivațional, îmi place să fiu eu cea care răspunde oamenilor despre viața în scaun rulant, despre cum am depășit traume, despre ce am trăit sau trăiesc. Consider că un speaker care vorbește din ce a trăit el e cel mai plauzibil. Am scris prima mea carte, biografia ce urmează să iasă din lucru și sunt nerăbdătoare să o lansez. Când îmi iau inima în dinți mai cânt și eu câte ceva.

Cum ai ajuns să vinzi lavandă?

La 2 ani după accident, am decis ca în curtea părinților să înființez o mică cultură din lavandă, care să îmi aducă și integrare în societate (având un job), dar și ceva bănuți. Ador florile și tot ce ele ne oferă. Am infintat brandul ,,Lavanda din Dumbravă-numele satului natal, Dumbrava”. Am 15 produse în prezent, unele proprii, iar la altele am colaborare. Eu mă ocup de tot ce înseamnă marketing, produse, vânzare, promovare.

Anamaria German: 'Peste unele am trecut, iar peste altele poate nu voi trece niciodată'

Viața ta s-a schimbat în 2013, în urma unui teribil accident. Ai trecut peste această traumă?

Viața mea s-a schimbat total. Sunt multe de povestit, peste unele am trecut, iar peste altele poate nu voi trece niciodată. Familia și apropiații au contat mult, dar și mai mult decât ei, Dumnezeu.

Cum ai reacționat cînd ai aflat că ești imobilizată și te poți deplasa doar în scaunul cu rotile?

Au fost câteva etape peste care a trebuit să trec, crunte, dar am înțeles destul de repede ca nu am alte soluții…

Și totuși, ești o luptătoare. De unde ai găsit forța să mergi mai departe?

Forța vine din noi, dacă credem, luptăm, înaintăm, Dumnezeu pune și El umărul și nu ne lasă. Acum am înțeles de ce mereu am fost curajoasă și luptătoare și am trecut prin multe, ca să trec și prin asta.

Intervenția chirurgicală nu o ajută

Ai declarat că operația nu rezolvă problema ta, dacă nu mă înșel…

Imediat după accident au apărut mai multe clinici din străinătate, care promiteau multe, iar din dorința și disperarea de a merge din nou, chiar am încercat să adun bani pentru una dintre ele. Dar, în final, am făcut investigații în Viena și Franța și am înțeles exact ce și cum. Am înțeles că nu există nimic care să-mi redea mersul și să învăț să trăiesc așa.

Ai facut recuperare pentru a-ți recăpăta anumite funcții. Ce spun medicii?

Am recuperat mai mult decât vreun medic mi-a spus. Urma să intru în morgă, cam asa a fost situația mea. Primii doi ani, am făcut recuperare zilnic, de luni până vineri. Dacă mi se spunea că nu pot, mă târam și făceam să pot. Am avut ambiție și determinare foarte mare, uneori mă gândesc la asta și mi se pare fantastic.

În primii trei ani, cât am fost la control mi se zicea mereu că e posibil să fiu bine și să mai treacă un an. Azi nu îi mai întreb…

L-a iertat de pușcărie pe cel care a făcut accidentul

Cum s-a întâmplat accidentul?

Banal, un prieten mă ducea acasă după un eveniment și a intrat într-un stâlp.

Ți-a cerut iertare?

Doar în momentul în care judecătorul i-a dat sentința cu executare, după 3 ani de la accident.

Tu l-ai iertat, pe cel care a condus?

L-am iertat de pedeapsa cu penitenciarul, datorita mie nu a văzut pușcăria. Nu ținem legătura și nu mă interesează nimic despre el, din cauza comportamentului lui, mpentru mine nu există!

Te-a ajutat vreodată cu ceva?

Infim.

A divorțat și s-a recăsătorit cu un om care este 'mâinile și picioarele ei'

În cei 9 ani de la nefericitul accident, ai divorțat. La 21 ani, când ai avut accidentul, de cât timp erai căsătorită?

De mai bine de 1 an…

Cu actualul soț de cât timp ești? Cum l-ai cunoscut?

Ne-am cunoscut în urmă cu 5 ani prin niște amici. De 4 ani formăm un cuplu, iar de mai bine de 3 ani suntem căsătoriți.

Te-ai mutat la Cluj. De când? Mai prezinți emisiunea?

Da. După divorț am decis să încep o noua viață într-un oraș nou, de mai bine de 4 ani. După 3 ani de moderator TV am încheiat colaborarea cu acel post TV.

Tatăl solistei a suferit un accident cerebral

Ești o femeie frumoasă și cochetă. Ce le sfătuiești pe femei în acest sens?

Să nu lase rutina cotidiană, să uite de ele. Să se îngrijească, să se iubească, să se pună în valoare.

Tatăl tău cum se mai simte?

Face recuperare, învață să meargă din nou. E mai bine și mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi l-a luat cu acel accident vascular. Am suferit pentru el mai mult decât pentru mine.

Foto: Facebook/arhiva personală.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter