Andi Vasluianu, moment terifiant trăit în Revoluția din 1989: "Un glonț s-a înfipt deasupra capului, ne-am aruncat sub un TAB..."

Publicat pe

În urmă cu 33 de ani, în timpul Revoluției din 1989, Andi Vasluianu a trăit un moment terifiant, pe care dorește să-l ecranizeze la un moment dat. Actorul își amintește că a intrat la film, într-o perioadă care încă putea fi numită „pe vremea lui Ceaușescu”, iar când a ieșit s-a trezit în plină revoluție, într-o lume total diferită.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Invitat în podcastul lui Mihai Bobonete, 'Da Bravo!', Andi Vasluianu a făcut dezvăluiri șocante legate de Revoluția din 1989. 'De un an tot pun pe hârtie idei, dar să văd dacă am curaj când voi porni', a mărturisit Andi Vasluianu, care are deja un premiu Gopo pentru „Cel mai bun actor în rol secundar', în filmul „Hârtia era albastră' (2007), şi o nominalizare Gopo pentru „Cel mai bun actor'.

Andi Vasluianu, moment terifiant trăit în Revoluția din 1989: "Un glonț s-a înfipt deasupra capului, ne-am aruncat sub un TAB..."Andi Vasluianu, moment terifiant trăit în Revoluția din 1989: "Un glonț s-a înfipt deasupra capului, ne-am aruncat sub un TAB..."

Ce amintiri are Andi Vasluianu legate de Revoluția din 1989

Andi Vasluianu își amintește zilele teribile ale Revoluției din 1989. A și scris pasaje din propriile întâmplări pe care le voia într-un scurt-metraj. Cu prietenul său din copilărie, Marius Toader, care a fost ulterior și producător la Pro TV, a plecat la cinema 'Luceafărul', în centrul Capitalei.

'Am intrat la film pe vremea lui Ceaușescu, am ieșit în Revoluție! După două ore și-un pic alerga lumea pe străzi. Auzeam din cineva scandal și nebunie, dar nu știam ce se întâmplă. Am fugit la gura de metrou de la Universitate și vruuuf! acasă.

Am rugat-o pe maică-mea să mergem la Revoluție, pe 21 decembrie, eu, cu Toader, cu maică-mea și cu sor-mea. Și a început să se tragă cu trasoare pe la CC. Lumina peste tot.

Ne-am aruncat sub un TAB. Am plecat pe Câmpineanu, când să ies în bulevardul mare, și un glonț s-a înfipt într-un bloc pe deasupra capului lui Toader! Am simțit că murim, ni s-au topit picioarele. Și-atunci a zis mama: Gata, acum, acasă, imediat! Ne-a luat, am plecat', a povestit Andi Vasluianu, citat de libertatea.ro.

Citește și: Arminia Grad a fost eliminată de la Chefi la cuțite:'M-am văzut un pic mai departe'

Citește și: Cine este șoferul cu Mercedes care a pus Poliția Capitalei pe jar.Fugarul este fiul unei maneliste!

Citește și: Care au fost vedetele operate de medicul estetician Călin Doboș:'Vestea m-a șocat'

Andi Vasluianu, bântuit și acum de zilele groaznice ale Revoluției din 89

Amintirile lui Andi Vasluianu nu se opresc aici. El și amicul s-au dus la bunica lui Andi, la Piața Progresul.

Am plecat dus să luăm din Pantelimon televizorul Diamant, învelit în pătură… Ne opreau revoluționarii, să nu avem arme, să nu fim teroriști, noi eram doi copii de 15 ani și jumătate. Am ieșit la stația Pieptănari, acum e Eroii Revoluției, și era un noroi…

Apropo de șocuri, pe care le ascunzi peste ani. Era noroi pentru că de-abia se construia cimitirul.

Și veneau oamenii cu femeie, cu bărbați, cu copiii, veneau urlând, în convoaie, cu sicrie, pe care-i ducea la groapă. Era numai un urlet. Eu și Toader am înțepenit, în gura intrării la metrou„, a dezvăluit Andi Vasluianu.

În comuna Pantelimon, la familia prietenului, Andi Vasluianu și-a încheiat povestea propriei Revoluții:

'Am mâncat cartofi prăjiți rași și ne-am uitat la procesul lui Ceaușescu. Ne uitam unul la altul și ne ziceam: Băi, nu e OK ce fac ăștia!'. De ce l-au omorât așa?! Eram destul de puri, adolescenți fiind, să vedem minciuna, că vor doar să-i închidă gura'.


 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter