Andreea Berecleanu a vorbit, în exclusivitate, despre retragerea de la pupitrul știrilor: ”Dincolo de TV...”

Publicat pe

Andreea Berecleanu a depășit un sfert de secol de carieră și este o adevărată profesionistă în domeniul ei de activitate. Prezentatoarea TV de la Antena 1 a vorbit, în exclusivitate, despre retragerea de la pupitrul știrilor. Andreea Berecleanu mai are și alte ocupații pe lângă această meserie pe care o practică de peste 25 de ani. 

Fiecare dintre voi a aniversat 25 de ani de carieră. Andreea, cum îți amintești începuturile în televiziune?

Am o amintire vie a începuturilor, chiar dacă s-a întâmplat demult. Acestea sunt reperele vieții mele. Câteva, semnificative. Este o profesie care m-a ales pe mine, dincolo de ce îmi doream eu când am terminat liceul. Eu am vrut să fac Litere/Limbi Străine, dar am nimerit în presă. Prima dată în presa scrisă, apoi, la câteva luni distanță, făceam și presă scrisă, și televiziune. Era la SOTI, prima televiziune independentă din România, cu un puternic impact la public, era considerată chiar televiziunea opoziției la putere din acea perioadă. Alternativa era TVR. Imediat după aceea, au apărut Antena 1 și celelalte posturi private. Eu am rămas îndrăgostită de știri, încă de atunci, de la începuturi. Și de reportaj, și acum ies pe teren când am ocazia.

Spune-ne dacă ai avut un moment de cotitură în meserie. Ai vrut să renunți vreo clipă?

Nu, nu îmi aduc aminte. Rezistența în timp este punctul forte, dincolo de ce se întâmplă în redacții ‒ venirea și plecarea oamenilor, a guvernelor, a directorilor. Pe mine mă interesează ceea ce reprezint pentru public și respect asta. Întotdeauna, ca prezentator de prime time, am fost în atenția publicului și ca persoană cunoscută, nu doar ca jurnalist. Mesajul meu, toate interviurile legate de viața personală, livrate mereu cu discreție, au fost cele adevărate. Niciodată nu am transmis altceva, lumea apreciază corectitudinea și autenticitatea. Oamenii se regăsesc în poveștile noastre de viață și știu că, dincolo de această meserie, care pare strălucitoare, preocupările unei femei sunt aceleași.

Care consideri că sunt cele mai mari succese pe plan profesional?

Premiile de echipă, campaniile Observator care au dus la schimbarea multor legi, interviurile în exclusivitate, întâlnirile cu personalități celebre din toată lumea, performanța și anduranța pe termen lung.

Te-ai gândit vreo clipă, până acum, la momentul retragerii de la pupitrul știrilor?

Nu, nu am avut niciun motiv. Dincolo de TV, eu sunt un om de comunicare, restul zilei îl dedic acestei activități, sub toate formele ei. Apoi, site-ului Estetica Premium, partea de comunicare a clinicilor medicale, dar și a altor clienți. Este un alt job full time.

Ți-a fost vreodată cu adevărat greu în această meserie? Că sunt sacrificiile prea mari? Că sunt implicații prea multe?

Da, am simțit că prime time-ul, care este considerat momentul de vârf al zilei, îmi aduce satisfacții profesionale și audiențe ridicate, dar îmi ia din timpul petrecut cu copiii mei. Eva studiază la Londra din acest an, dar atât ea, cât și Petru, ajungeau acasă, de la școală, în jurul orei 16, exact când eu eram deja la redacție. Este un sacrificiu și pentru ei, și pentru mine, asumat. Încerc să mă revanșez cât pot seara și în weekend.

Întreaga poveste de dragoste pe care o trăiesc Andreea Berecleanu și Constantin Stan, dar și alte articole interesante, intervuri și exclusivități găsiți în numărul din ianaurie al revistei VIVA!, disponibil din 19 decembrie, la toate punctele de difuzare a presei.

Coperta VIVA! ianuarie

Coperta VIVA! ianuarie

Citește și: EXCLUSIV. Andreea Berecleanu, despre cea mai prețioasă amintire de la nunta cu Constantin. Cum au primit copiii vedetei noua familie?

FOTO: Tudor Cucu

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter