Andreea Esca s-a apucat de gătit la 44 de ani

Publicat pe

La 44 de ani, simpatica știristă de la PRO TV a descoperit că are chemare spre un domeniu pe care, până acum, l-a experimentat prea puțin: gătitul!

Andreea povestește, cu umor și cu duioșie, despre momente speciale din copilăria ei, recunoscând că amintirile simple sunt și cele mai puternice. Și ce poate fi mai plăcut decât să-ți amintești de mama, de bunica și de răsfățurile culinare din copilărie? „Da, şi eu ştiu exact gustul dulce, ardelenesc, al supei cu tăieţei a bunicii de la Braşov, savoarea cartofilor copţi de mama cu o bucăţică de unt la mijloc sau mâncarea de praz cu măsline a lui Mamaie. Acum, mulţi ne chinuim să le oferim copiilor cele mai exhibiţioniste experienţe, în timp ce ei îşi amintesc nişte lucruri atât de simple', declară Andreea pe site-ul ei.

La loc de cinste între amintirile sale se află și cartofii prăjiți cu chiftele pe care mama Andreei li-i servea ei și prietenilor ei la o masă aranjată pe balconul apartamentului lor, de la etajul 7, direct prin geamul de la bucătărie, ca și cum se aflau într-un restaurant select. Cu siguranță, acesta a fost unul dintre motivele importante care au determinat-o pe Andreea să se apuce de gatit: „Şi atunci mi-am zis că aş vrea ca şi copiii mei şi prietenii lor să aibă asemenea amintiri… simple, dar puternice. De aceea, m-am apucat să fac mâncare la 44 de ani. Pentru că ei mai au puţin de stat pe acasă şi vreau să recuperez.'.

Pe lista sa se aflau deja tarta cu praz, tarta tatin, gazpacho-ul şi salata de vinete, dar de curând Andreea a experimentat și o rețetă de pui cu parmezan şi legume, dar și un pilaf „genial' cu fructe confiate şi migdale. Cât despre tarta ei cu roșii, aceasta a fost un adevărat succes, iar asta o pot confirma atât copiii ei, Alexia și Aris, cât și gașca lor de prieteni. La cât este de ambițioasă, n-ar fi exclus să o vedem pe Andreea câștigând următoarea ediție Master Chef.

Oana Pantazi

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter