Face to face: Al Pacino vs. Robert de Niro

Publicat pe

La începutul carierei, Al Pacino si Robert de Niro au fost rivali. Ba chiar au concurat pentru acelaşi rol din „Naşul, iar oamenii din industria cinematografică obişnuiau să îi confunde. Pentru că amândoi erau potriviţi în roluri de bărbaţI duri, autoritari şi violenţi, şi-au „furat roluri unul altuia, dar au devenit prieteni.

PHOTOCALL DU FILM "RIGHTEOUS KILL" A MADRID

Asemănări


 

PĂRINŢII LOR AU DIVORŢAT CÂND CEI DOI ACTORI ERAU FOARTE MICI.

Salvatore şi Rose, părinţii lui Al Pacino, au divorţat când acesta avea numai doi ani. Rose s-a mutat împreună cu Al în casa bunicilor acestuia, în timp ce tatăl a plecat în California, unde a lucrat ca agent de asigurări.

Familia lui De Niro s-a destrămat pe vremea când protagonistul din „Goodfellas avea numai trei ani, deşi părinţii lui erau consideraţi „cuplul de aur al scenei artistice din New York. Tatăl actorului, pictorul şi sculptorul Robert De Niro Sr., a recunoscut că este homosexual şi a divorţat de soţia sa, Virginia, şi ea tot pictoriţă.

AU RENUNŢAT LA ŞCOALĂ.

După ce a picat la toate materiile, cu excepţia limbii engleze, Pacino a renunţat la şcoală la 17 ani şi a plecat de acasă. Pentru a-şi plăti cursurile de actorie a lucrat ca îngrijitor, responsabil de corespondenţă la revista „Commentary şi funcţionar la poştă. La aceeaşi vârstă, când se întorcea de la film cu un prieten, Robert De Niro i-a mărturisit acestuia că vrea să joace în filme. Nu a fost luat în serios, dar la scurt timp a renunţat la şcoală, în ultimul an de liceu.

AU CONCURAT PENTRU ACELAŞI ROL DIN „NAŞUL.

Rolul lui Michael Corleone din „Naşul a fost unul dintre cele mai dorite roluri ale vremii. Robert Redford, Warren Beatty, Jack Nicholson, Robert De Niro şi Al Pacino s-au luptat pentru el. Câştigător a fost Pacino, dar asta doar pentru că regizorul Francis Ford Coppola şi-a dorit neapărat un actor italian puţin cunoscut de public. Doi ani mai târziu, deşi pierduse rolul lui Michael în favoarea lui Pacino, De Niro a fost distribuit în „Naşul 2, în rolul tânărului Vito Corleone, care i-a şi adus primul premiu Oscar.

AMÂNDOI RECUNOSC CĂ AU FOST TIMIZI.

„Doar când am fost aruncat în lumina reflectoarelor am învăţat să fac faţă timidităţii, mărturisea Pacino. Şi în cazul lui De Niro, actoria a fost metoda de a se elibera de timiditate.

 

Face to face: Sophia Loren vs Brigitte Bardot

 

Deosebiri

 

AU CRESCUT ÎN MEDII DIFERITE, ÎN DOUĂ CARTIERE ÎNVECINATE ALE NEW YORK-ULUI.

Al Pacino a crescut în sărăcăciosul Bronx, unde a început să fumeze şi să bea alcool la 9 ani şi, din când în când, a fost implicat în câte o bătaie. Pe vremea aceea, când prietenii îi spuneau „Sonny, îşi dorea să devină jucător profesionist de baseball. De Niro, pe de altă parte, a crescut în cercurile artistice din Manhattan. Mama l-a înscris la grădiniţa condusă de Mişcarea Culturală Etică, la cursuri de actorie şi la şcoli private, dar De Niro nu a stat departe nici de găştile de băieţi de vârsta lui din cartierul Mica Italie.

AU URMAT CURSURI LA DOUĂ ŞCOLI DE ACTORIE RIVALE.

Pacino a încercat în mai multe rânduri să fie acceptat în Actors Studio, o organizaţie de actori profesionişti din zona Hells Kitchen a Manhattan-ului. Într-un final, după ce a dormit pe străzi şi a încercat să facă rost de bani din tot felul de job-uri mărunte, Pacino a fost acceptat, iar la Actors Studio l-a avut ca mentor şi profesor pe Lee Strasberg. De Niro a ales şcoala de actorie rivală, Conservatorul Stella Adler, unde studiaseră şi Marlon Brando, Warren Beatty şi Harvey Keitel.

UNUL NU S-A CĂSĂTORIT NICIODATĂ, CELĂLALT ESTE LA CEL DE-AL DOILEA MARIAJ.

„Sunt singur şi nu îmi place neapărat. E bine să ai pe cineva în viaţa ta alături de care să treci peste orice, spunea Al, unul dintre puţinii actori mari de la Hollywood care nu s-a căsătorit niciodată. A avut însă mai multe relaţii, printre care şi o idilă cu Diane Keaton. Deşi nu a fost căsătorit, actorul Italian are trei copii. De Niro se află la al doilea mariaj, după ce căsnicia sa de 12 ani cu Diahnne Abbott s-a destrămat. Şi de actuala sa soţie, Grace, era la un pas de divorţ în 99, dar cei doi au reuşit să treacă peste problemele din căsnicie, iar în 2011 Grace a născut cel de-al şaselea copil al actorului, o fetiţă.

 

 

RALUCA TĂMAŞ

Foto HEPTA

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter