Caroline de Monaco - Portret la 50 de ani

Publicat pe

Caroline de Monaco – Portret la 50 de ani

Caroline de Monaco – Portret la 50 de ani

Caroline Louise Marguerite Prinzessin von Hannover, Erbprinzessin von Monaco, nascuta Grimaldi, fiica lui Rainier III de Monaco si a celebrei actrite Grace Kelly, una dintre frumusetile cu sange albastru aflate mereu in vizorul presei de scandal, a implinit 50 de ani.

Mostenitoare a tronului unui prosper principat (asta daca fratele ei nu va avea copii dintr-o casatorie legitima) si demna urmasa a uneia dintre cele mai frumoase actrite ale secolului XX, Grace Kelly, Caroline de Monaco a reusit treptat sa se impuna prin stil, eleganta si competenta. Daca in tinerete tinea paginile tabloidelor cu aventurile ei amoroase si tinutele extravagante, de cativa ani a devenit o mama model si o activista neobosita.

E una dintre cele mai titrate printese din lume. A studiat la Sorbona, vorbeste fluent franceza, engleza, spaniola, germana si italiana, insa despre asta s-a scris mai putin decat depre mariajul cu bancherul francez Philippe Junot (1978-1980) si casatoria cu mostenitorul unei bogate familii italiene, Stefano Casiraghi, decedat intr-un accident de navigatie in anul 1990. Din cea de-a doua casnicie, Caroline are trei copii: Andrea Albert Pierre (23 de ani), Charlotte Marie Pomeline (21 de ani) si Pierre Rainier Stefano (20 de ani). Pentru relatia cu actorul francez Vincent Lindon din perioada 1990-1995 a fost mereu criticata de cei care-i aminteau mereu ca e printesa si lumea se asteapta ca ea sa se comporte cu totul altfel. Nici dupa ce s-a despartit de Lindon si s-a logodit cu Roberto Ingmar Rossellini (fiul lui Ingrid Bergman si al regizorului Roberto Rossellini) n-a fost in asentimentul publicului. Apele s-au mai tulburat pe la inceputul lui 1999, cand s-a casatorit in Austria cu Printul Ernst August V de Hanovra, proaspat divortat de una din cele mai bune prietene ale lui Caroline, Chantal Hochuli (cu care avea doi copii)… Insa, sase luni mai tarziu, odata cu venirea pe lume a printesei Alexandra de Hanovra, mai toate privirile s-au intors zambitoare catre cea care devenise din nou mamica, la 43 de ani.

„Am cunoscut din copilarie datoria, obedienta si vina. Am facut intai ceea ce trebuia si apoi ceea ce am vrut. Acum imi place la nebunie sa fac ce trebuie pentru mine si pentru familia mea, pentru toti cei aflati in suferinta, spune Caroline.

Casatoria celor doi printi a fost recunoscuta oficial in Marea Britanie si in Franta, iar curtea monegasca s-a bucurat teribil ca, in sfarsit, scapa de publicitatea negativa (la care contribuiau din plin aventurile printului Albert si nonconformismul printesei Stephanie). Preocuparea lui Caroline fata de organizatia pentru copii Jeune Jécoute pe care a infiintat-o cu peste 20 de ani in urma si implicarea in activitatile asociatiilor Peter Le Marchant Trust si lAMADE Mondiale (Association Mondiale des Amis de lEnfance), pe care le patroneaza, alaturi de o serie intreaga de actiuni caritabile carora li s-a dedicat i-au adus aprecierea UNICEF, care i-a acordat anul trecut Childrens Champion Award. Mare iubitoare a artelor (a studiat in adolescenta baletul si pianul), Printesa de Hanovra a fondat in 1985 Baletul din Monte Carlo si a devenit cativa ani mai tarziu presedinte si purtator de cuvant al Operei si Orchestrei filarmonice din Monte Carlo, al Prince Pierre Foundation, The Princess Grace Foundation si al festivalului Primavara Artelor. Actiunile in domeniul artei i-au fost rasplatite cu medalia Commander of Cultural Merit.

La 50 de ani si-a castigat respectul poporului, al vedetelor, al presei si este luata drept exemplu de celebritatile care lupta cu infocare impotriva intruziunii in viata privata. Curtea Europeana pentru Drepturile Omului i-a acordat castig de cauza printesei Caroline de Monaco in demersurile sale impotriva presei germane, interzicand publicarea oricaror fotografii care infatiseaza scene din viata cotidiana a familiei acesteia.

De Anca Macoviciuc.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter