Florin Dumitrescu: Stapanul retetelor

 Revista VIVA
.

Este fericitul castigator al unui concurs de imprejurari. A ajuns in juriul Masterchef dupa ce prietenii l-au inscris la casting. El nici nu stia exact despre ce e vorba. Florin Dumitrescu (24) a ajuns star din intamplare, iar acum chiar iubeste atentia pe care publicul i-o acorda. Si publicul il iubeste pe el.

Cand l-am intrebat cum se simte dupa ce a devenit celebru, a raspuns ca nu se considera vedeta. Se vede insa ca ii place sa fie in centrul atentiei. E alintat, dar e simpatic, onest si direct. Toata lumea trage de el, vrea sa il implice in fel de fel de proiecte si, pentru ca a acceptat multe dintre ele, viata sa a devenit dezordonata. Nu mai doarme destul, nu mananca la ore regulate si nu mai gaseste timp pentru vacante, pe scurt, duce o viata de star. Si ii place! Dupa ce emisiunea care l-a facut celebru s-a terminat, chef Florin s-a intors in bucatarie, de data aceasta la restaurantul Morgan La Dud, unde a inventat un preparat care a devenit specialitatea casei: sarmalute in foi de dud cu carne de berbecut.

Spune ca vrea sa revolutioneze bucataria romaneasca, si cu aceasta specialitate este pe drumul cel bun. La sesiunea foto a venit impreuna cu iubita lui, Cristina, care s-a transformat in PR si se implica acum in tot ceea ce face Florin. Am stabilit sa aduca el ustensile de bucatarie si cutite. Dar, pentru ca nu prea gateste acasa, unde are o bucatarie prea mica, a uitat si ne-am trezit la locul faptei fara recuzita. Daca iti arunci o privire asupra fotografiilor din aceste pagini vei vedea ca ne-am descurcat intr-un final. Iar intr-una dintre poze vei vedea si o trecere de pietoni. Pe acolo au trecut la un moment dat mai multi elevi care, cand l-au vazut pe Florin, au inceput sa strige entuziasmati: Masterchef, Masterchef! Ne e foame!'.   

Foto: Catalin Opritescu

Filmarile pentru MasterChef' s-au terminat. Ai intrat in vacanta?

Dimpotriva! Lucrez! As vrea o vacanta ce-i drept, dar faptul ca am stat o perioada departe de bucatarie m-a bagat in sevraj. Am preluat  un restaurant interesant si micut, Morgan La Dud, unde imi fac de cap cu retete. Restaurantul este impartit in doua: restaurantul Morgan, unde puteti savura delicatese fine dinning intr-un ambient sic, si Gradina La Dud, care e pe sufletul tuturor, cu mancare buna si atmosfera prietenoasa. I-am luat in echipa mea pe Alex Pietricean si pe Bogdan Alexandrescu, finalistii MasterChef, cu care sper sa revolutionez bucataria romaneasca si sa aducem un suflu nou. Asadar, nu cred ca voi avea timp de vacante. Poate cateva zile la mare sau un weekend prelungit prin vreo capitala europeana.

Urmareai editiile internationale ale emisiunii inainte ca aceasta sa ajunga in Romania? Ce te-a facut sa participi si cum a fost la casting?
'ª'ªAm auzit de MasterChef cand am fost invitat sa dau o proba. Imediat dupa casting, cand am ajuns acasa, am pornit laptopul si m-am uitat la tot ce am gasit pe internet. |n 2 zile terminasem sezonul 1 din Statele Unite si mi-am dat seama ca ar fi important pentru mine sa particip la MasterChef Romania. Proba s-a desfasurat la Buftea si, din cate am inteles, au participat cei mai buni chefi din oras. Eu eram singurul candidat din incapere cu o camera de filmat, am raspuns la cateva intrebari, am jurizat o farfurie si am plecat acasa, euforic!



Inainte de a fi jurat MasterChef' erai celebru printre colegii de breasla. Acum, oamenii din intreaga tara te cunosc si te urmaresc la televizor, pe blog sau pe Facebook. Cum te descurci cu noul tau statut de vedeta? Te-ai obisnuit?  

Inca nu m-am obisnuit cu expunerea si nici vedeta nu ma consider. Interesant este ca oriunde ma duc sunt privit de toata lumea. Este in regula, dar uneori ma sperie, pentru ca toata lumea are impresia ca ma cunoaste!

La inceputul carierei tale ai trecut si prin experiente neplacute. Am citit ca ai si plans de multe ori cand ceilalti bucatari te certau. Cum ai reusit sa mergi inainte si sa treci peste momentele dificile?

Imi doream foarte tare sa devin bucatar, atat de tare incat nu mai simteam nimic: oboseala, stres, nervi si orice alte trairi mai aveam eu. E interesant ca am luat decizia buna pentru mine. Bucataria chiar ma completeaza!

'ª'ªAm citit ca nu iti place mancarea romaneasca. De ce?

Este o neintelegere si chiar vreau sa o lamurim. imi place mancarea romaneasca, am crescut cu ea. Nu imi place mancarea romaneasca din restaurante, pentru ca nu intereseaza pe nimeni sa o faca bine, sa arate bine si sa poata sa se ridice la un alt nivel! Sistemul din restaurantele romanesti este invechit. Bucataria romaneasca stagneaza de ani de zile. A venit vremea ca noua generatie de bucatari sa transforme retetele clasice si gustoase romanesti in preparate care sa poata concura la nivel de gust, tehnica si aspect cu oricare dintre bucatariile europene.

Autor: Raluca Tamas

Citeste continuarea in numarul de iulie al revistei VIVA!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton