Mihai Gainusa - Cronica unui carcotas

Publicat pe

Despre Serban Huidu stim cum se simte. Dar ce face Mihai Gainusa? Cum se descurca acum cu „Cronica” si cat de grea i se pare responsabilitatea ei si a echipei care o realizeaza? L-am intrebat si felul in care a raspuns ne-a aratat ca cine are umor, are intotdeauna viitor.

Dezbracatu este noul tau partener de la „Cronica Carcotasilor'. Cat de mult a cantarit decizia ta in alegerea lui?
Am luat decizia impreuna cu Serban, asa cum facem intotdeauna in privinta lucrurilor importante din Cronica'. E esential sa ai alaturi, in postura de prezentator, un om pe care-l cunosti, iar Dezbracatu e, in primul rand, prietenul meu.

Ai prezentat Cronica Carcotasilor' alaturi de Serban timp de zece ani. Care sunt cele mai valoroase lucruri pe care le-ai invatat de la el in tot acest timp?
|n primul rand, am invatat televiziune. Ca orice emisiune e o munca de echipa, chiar daca ai doar o masuta si niste ziare in fata. Daca sunetistul sau cameramanul nu sunt buni, te poti face de ras din punct de vedere tehnic. Am invatat ca orice echipa are nevoie de un lider care sa-i mobilizeze pe oameni. Dar am invatat si din greselile lui.

Care a fost primul lucru care ti-a trecut prin minte cand ai auzit de accidentul colegului tau?
Am sperat ca Rares si Mircea, copiii lui Serban, sa nu fi patit ceva.


Exista posibilitatea ca Serban sa sustina, totusi, emisiunea din umbra? Va mai contribui in vreun fel la realizarea ei?

Da. Serban se va implica in realizarea emisiunii. |n fond, are o experienta mai mare decat a mea in televiziune. Si cred ca munca il va ajuta foarte mult si pe el.

Dupa ce ai declarat ca si Mircea Badea a fost luat in calcul pentru Cronica Carcotasilor', replica lui a fost ca emisiunea este muribunda'. Ai avut vreun moment in care tu insuti ai crezut ca acesta este sfarsitul emisiunii?
Da, m-am gandit mult la oportunitatea continuarii Cronicii'. Dar semnalele care au contat au fost pozitive si le multumesc tuturor pentru incurajari. Cronica Carcotasilor' e foarte zglobie si a trecut in clasa a 5-a, la cei 11 anisori ai ei.

Care a fost gandul decisiv ce te-a facut sa-ti doresti sa mergi mai departe cu emisiunea?
Ceea ce a scris Serban pe blog, ca aceasta emisiune trebuie sa mearga mai departe. Chiar si fara el in prim-plan.

Dintre toate emisiunile de succes, Cronica' a trecut prin cele mai multe momente de cumpana. Mai intai moartea lui Toni Tecuceanu, apoi accidentul de schi al lui Huidu, acum accidentul rutier. S-a tot vehiculat, mai in gluma, mai in serios, ipoteza unei asa-zise fatalitati care planeaza asupra emisiunii. Crezi in blesteme?
Nu cred in blesteme. |n fond, acestea nu sunt decat niste energii negative care pot fi contracarate printr-o atitudine pozitiva. Cred in destin. Fiecaruia ne e scrisa demult soarta.

Ce ar trebui sa se intample ca emisiunea Cronica Carcotasilor' sa dispara, asa cum prevesteste Mircea Badea?
Ca aceasta emisiune sa dispara trebuie sa nu mai avem subiecte. Si e imposibil. Realizatorii Cronicii', oricare ar fi ei, au subiecte pentru tot secolul. Si ar mai putea sa dispara daca, la recensamantul viitor, nu mai apare la numa-ratoare niciun CNP. Si la ce politicieni avem, e posibil.

Ce titlu ai pune unei carti care ar descrie, cu bune si cu rele, cei zece ani de Cronica' alaturi de Huidu?
Cronica Carcotasilor. Primii Zece ani.

Vorbind de carti, pregatesti un nou volum?
Da. Tocmai am publicat un volum de povestiri de fictiune, intitulat Jurnal din viitor. Cartea aceasta ma reprezinta cel mai bine.

Oana Popoiag
Foto: Prima TV
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter