Tessy de Luxemburg - Printesa-soldat

Publicat pe

E foarte tanara, frumoasa si cocheta. La 18 ani a intrat in armata si intr-o misiune din Kosovo l-a cunoscut pe printul Louis de Luxemburg, cu care are doi copii.

Nu s-a nascut intr-o familie de vita nobila si nici nu s-a gandit vreodata ca ar putea ajunge o printesa. Mai degraba baietoasa decat feminina, Tessy Antony si-a surprins apropiatii si-n primul rand pe ea insasi prin felul in care si-a insusit noul statut.

Tessy de Luxemburg Tessy de Luxemburg

Eleganta si feminina, vesela si avand un fel placut de a fi, Tessy s-a adaptat imediat rolului de sotie a printului Louis, cel de-al treilea fiu al Marelui Duce Henri si al Marii Ducese Maria Teresa. Se poate ca naturaletea si starea de bine sa fi venit din insasi dragostea ce i-o poarta printului, dar si din acceptarea ei de catre familia ducala. Cu toate ca Louis a renuntat la dreptul lui de succesiune la tron, aceasta legatura nu a creat un scandal si nici macar animozitati menite sa descurajeze orice plan de viitor al celor doi. Mai mult decat atat, Tessy si Louis au devenit parintii micutului Gabriel inainte chiar de a se fi casatorit. Primul nepot al Marelui Duce Henri si al Marii Ducese Maria Teresa s-a nascut pe 12 martie 2006 (printul Louis avea 19 ani, devenind astfel cel mai tanar parinte dintr-o familie regala din Europa) data la care mama si tatal lui declarau ca nu se grabesc cu casatoria. Si-au unit insa destinele sapte luni mai tarziu la aceeasi biserica din Gilsdorf unde isi botezasera si fiul cu ceva timp in urma.

Misiune in Kosovo

Tessy Antony a venit pe lume pe 28 octombrie 1985 la Luxemburg. A urmat cursurile unui liceu tehnic, pentru ca la 18 ani sa se inroleze in armata Marelui Ducat, ajungand pana la gradul de subofiter. Din martie si pana in iulie 2004 a luat parte la o misiune in Kosovo, unde l-a cunoscut pe cel cu care avea sa se casatoreasca doi ani mai tarziu. Dupa nunta, printul Louis a renuntat la dreptul sau de a urma la tron (dar si-a pastrat titlul de „Alteta Sa Regala, Printul Louis de Luxemburg). Pe 21 septembrie 2007, s-a nascut cel de-al doilea copil al cuplului, Noah Guillaume de Nassau, crestinat tot la biserica din Gilsdorf.

Alteta Sa Regala, Printesa Tessy

Anul acesta, pe 23 iunie, de Ziua Nationala a Luxemburgului, Marele Duce Henri a uimit audienta atunci cand i-a acordat lui Tessy titlul de Alteta Sa Regala, Printesa Tessy de Luxemburg.

Claudia Cosma, Fotografii Hepta
 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter