Viva! 10 ani - Fotografii care au facut istorie - Anul 2000

Publicat pe

Andreea Marin Banica, Mihaela Radulescu Fotografia aceasta a facut istorie.

Mi-au spus-o protagonistele, colegii de breasla, cititorii, aud asta chiar si acum, dupa aproape un deceniu…

Cu toate acestea, nu e, imi place sa cred, nici cea mai frumoasa imagine la realizarea careia am contribuit in cei zece ani de meserie „glossy (zau ca pot mai bine!), nu e nici cea mai spectaculoasa (tehnic vorbind), nu e nici macar cea mai bine vanduta coperta pe care am facut-o vreodata (desi, pentru respectarea adevarului istoric, trebuie spus ca vanzarile acestui numar sunt undeva pe podiumul din toate timpurile).

Mai mult, nu e nici macar imaginea pentru care sa fi depus cele mai mari eforturi din viata mea, cele doua vedete, pare-se mult mai intelepte la tinerete decat la varsta la care se spune ca-ti vine mintea la cap, fiind de acord sa pozeze impreuna fara mari fasoane si fara sa puna tot felul de conditii care sa imi faca viata grea si sedinta foto imposibila.

Cu toate acestea, cand spui VIVA!, imediat ti se pomeneste despre fotografia istorica a celor doua regine ale micului ecran, aflate de bunavoie si nesilite de nimeni, umar langa umar, pe coperta. Cum de-a reusit o imagine aproape banala sa intre in istorie? Simplu – performanta fotografierii celor doua nu a mai reusit-o nimeni, niciodata!

Marturisesc insa ca pe mine, una, ma incearca o unda de tristete cand ma gandesc ca singurul lucru care ma ajuta sa intru si eu cumva in vreo istorie e pentru ca am reusit sa asez doua femei una langa alta. Si cred sincer ca si ele, protagonistele, ar trebui sa simta la fel. Ziceti si voi, nu e trist sa constati ca pe vremea cand „scriau istoria televiziunii romanesti post 89, atat Zana, cat si Diva nu se preocupau de chestiuni de genul „transfer de popularitate si respect catre cealalta parte, „campioana caritatii sau „cine-i cea mai actrita la Hollywood, ci intelegeau ca sunt lucruri mult mai importante pentru care sa-ti bati capul si sa-ti consumi energia. Si, in fond, ce mare scofala e o poza, nu?

Acum insa, cand nici una dintre ele nu mai are legatura cu micul ecran si cand competitia s-a mutat de la rating la carti, hainute de copii si carnet pentru motoare, singurul lucru de care nici una dintre cele doua nu pare a-si da seama e ca trec, incet-incet, de la a face istorie, la… a fi istorie!

Asa se face ca, in ultima vreme, am ajuns sa ma gandesc ca, pana la urma, poate ca nu-i chiar putin lucru sa fi asezat aceste doua femei una langa alta… In fond, nu a mai facut-o nimeni, niciodata! Sau?

Ada Teslaru, Fotograf Doru Amariucai
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter