În atelier la Andra Andreescu

Publicat pe

Casa copilăriei devine pentru designerul Andra Andreescu loc de amintiri și inspirație pentru bussines-ul ei tot mai înfloritor. I-am făcut o vizită în atelier și vă spunem povestea locului.

 

Mergând pe stradă, am recunoscut din prima casa Andrei Andreescu, după culoarea vernil a ferestrelor vechi din lemn. Interiorul atelierului este fix așa cum mi-am imaginat: simplu, elegant, relaxat și luminos, cum este și stilul ves­timentar și personalitatea designerului. Împărțit în trei încăperi spațioase, completate de un hol lateral luminos, spațiul găzduiește atât atelierul de lucru al echipei conduse de Andra, precum și biroul și spațiul unde designerul își în-tâlnește clientele fidele. În ultima came-ră, pe rafturi, stau împăturite cuminți suluri de piele colorată, materialul pre­ferat al Andrei. Camera din mijloc e guvernată de un birou mare, două su­porturi cu umerașe prinse cu sfoară de grinzi, pe care stau expuse ultimele pie­se vestimentare, precum și o măsuță cu bijuterii. Andreea își împarte zona de showroom și biroul cu sora sa, creatoa­rea brandului de bijuterii „Andresco, împreună cu care a și gândit amenaja­rea spațiului. Am stat de vorbă la o cafea despre ținutele Rihannei la con­certul din seara precedentă, despre „Summerwell și băieții de la „Hurts pe care Andra a avut norocul să îi cu­noască personal. Dar nu acestea sunt personajele principale ale poveștii noastre, ci casa care ne găzduiește în această frumoasă după amiază.

 

La ultima vizită VIVA! stăteai într-o casă veche împreună cu mama ta și tot acolo aveai și atelierul, într-o mansardă. Mai locuiești acolo?

Nu, acum stau cu iubitul meu într-un apartament, undeva la Casa Presei. Apartamentul este foarte frumos, dar recunosc că aș prefera să stau undeva mai în centru, deși ajung repede cu mașina oriunde am treabă.

 

De cât timp sunteți împreună? Ce ne spui despre el?

Suntem de un an jumătate împreună. Prea multe nu îți pot spune despre el, pentru că nu e o persoană publică. Cu toate astea a apărut la un moment dat în presă, într-un context ciudat, legat de noi și de fosta mea relație, pornind de la nunta lui Pogonaru.

 

Să revenim la atelier. Cum ați găsit casa aceasta?

Mansarda în care aveam atelierul îna­inte devenise prea populată pentru cât de intimă era. Așa că am pornit căută­rile. Voiam ceva tot într-o casă veche, în aceeași zonă și tot mergând pe străzi și căutând, am trecut pe lângă casa noastră. Am pus frână și iată-ne aici. Casa era în chirie și este în conti­nuare, dar i-am rugat pe chiriași să se restrângă. Ei ne-au ajutat și la reame­najarea spațiului.

 

Care în ce a constat?

În primul rând am spart tot ce se pu­tea sparge. Sora mea a venit cu ideea să spargem tavanul și să facem spațiul cât se poate de înalt și de aerisit. Bâr­nele și cărămida pe care le vezi sunt cele originale. Bine, lucrurile nu se opresc aici. Vrem să facem la un mo­ment dat și o scară interioară metali­că, cu o pasarelă pe sus care să ducă în singura bucățică de mansardă lăsată neatinsă. Acolo vrem să ne amenajăm biroul dacă cumva se aglomerează prea tare spațiul de jos. Intenționăm să facem și un bar suspendat, unde să putem lucra și servi ceva în același timp. Mai avem de amenajat curtea, o sală de gimnastică de care să se ocupe mama și o bucătărie. Să fie un atelier cu de toate. Acum prânzul ni-l luăm în colțul străzii, unde e restaurantul raw-vegan al lui Carmen Negoiță.

 

Care e povestea locului?

Tatăl meu a cumpărat casa când eram noi mici, aici avea atelierul auto. Asta a fost dorința noastră, să ne facem bi­roul acolo unde a fost biroul lui, el de­cedând între timp. Așa că locul acesta e plin de amintiri. Am și locuit aici o perioadă, după ce s-a întâmplat cu el.

 

Cum ați dat personalitate spațiului?

Am încercat să aducem câteva obiecte special create pentru noi, cum sunt oglinda, ușile de la intrare, masa din spatele tău. Pe toate le-a făcut chiar unchiul nostru. Inițial, am căutat uși vechi pentru intrare. Am găsit la un moment dat niște uși vechi de templu, din India, doar că trebuia să încadrezi foarte bine totul ca să se muleze pe sti­lul acela. O parte din piesele de mobi­lier sunt de la „Rovere'. Soțul surorii mele ne-a făcut surpriza! Noi eram hotărâte să lăsăm totul gol pentru a vedea ce nevoi se conturează și să luăm mobila pe parcurs. Într-o după-amiază ne-au sunat fetele din atelier și ne-au spun că a venit mobila. „Care mobilă?, le-am întrebat. „Birourile, masa de living, biblioteca, fotoliul. S-au potrivit perfect însă, pentru că el s-a gândit să ia obiecte care să nu ne împiedice pe noi să ne dezvoltăm idei­le mai departe. Lămpile de pe hol sunt de la „Mobexpert', restul obiectelor sunt luate de noi în timp din diverse locuri. Fotoliul acesta e printre prime­le făcute de cei de la „Photoliu'. Ficu­sul acesta, de exemplu e de la o floră­rie de la Grădina Icoanei care s-a și închis între timp.

 

Ce vedete trec pragul acestei case?

Cam toate vedetele de la noi au purtat creații Andra Andreescu. Dacă vrei să îți dau niște nume în al căror stil mă regăsesc foarte mult, acestea ar fi Inna și Antonia. Amina Muaddi, care mi-e și prietenă și se și îmbracă foarte mult de la noi, m-a sunat într-o zi și mi-a zis că, în urmă cu o seară, fusese cu Bella Ha­did la masă și că aceasta din urmă vrea niște produse de la mine. Îți dai seama ce noroc trebuie să am? Alții plătesc bani ca să le poarte hainele vedete de acest calibru. Acum, n-am nici o certi­tudine că le va purta și se va poza în ele, dar măcar ești flatat tu, ca designer. I-am făcut o bluză din plasă și un top.

 

La ce lucrezi acum?

Următorul pas în business este lansarea site-ului care va conține un magazin on­line, pentru că atelierul rămâne tot „pri­vate' într-un fel. Nu vreau să mă înham la un magazin fizic deocamdată. Dar avem multe cereri din afară, iar online-ul ne va ajuta mult în sensul ăsta.

Discuția noastră ar fi continuat mult și bine, dacă pe ușă n-ar fi intrat George Pruteanu, gata să își instaleze luminile pentru sedința foto. Am lăsat-o pe Andra să își reintre în rolul pe care nu de mult l-a abandonat, acela de fotomodel.

 

ALINA BĂISAN
Foto: GEORGE PRUTEANU

Stilist: SILVIA CRISTESCU

Coafură: ROBERT BOTH (Robert Both Studio)

Machiaj: DIANA IONESCU

Vestimentație: garderoba personală

 

În atelier la Andra AndreescuÎn atelier la Andra Andreescu

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter