Aur pentru Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu la Cupa Mondială din Ungaria

Publicat pe

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, doi dintre cei mai buni gimnaşti ai României, au reuşit să obţină câte o medalie de aur şi una de argint în acest weekend la Cupă Mondială Challenge de la Szombathely (Ungaria).

Prima medalie pentru delegaţia României a fost adusă sâmbătă de Marian Drăgulescu care a obţinut medalia de argint la sol (nota 14,200).

Duminică, a fost ziua Cătălinei Ponor care a câştigat medalia de argint la sol (13,566) şi pe cea de aur la bârnă (13,933), în timp ce Marian Drăgulescu şi-a trecut în palmares medalia de aur la sărituri (14,783).

Cupa Mondială Challenge de la Szombathely (Ungaria) a fost unul dintre ultimele teste pentru gimnaştii români înaintea participării la Campionatele Mondiale de la Montreal (2-8 octombrie).

La 30 de ani, Cătălina Ponor, ultima reprezentantă a generaţiei vechi de gimnaste, continuă să facă gimnastică de performanţă, sacrificându-şi viaţa personală. Într-un interviu pentru Viva! ea mărturisea că nu are viaţă personală pentru că nu are timp de aşa ceva.

„Într-adevăr, nu am viață personală, pen­tru că nu am timp de așa ceva. I-ar fi greu unui om să înțeleagă programul meu strict, în care stau 24 din 24 de ore într-un cantonament, în care am două antrena­mente pe zi, în care vin seara obosită și nu știu cum să plonjez mai repede în pat ca să mă odihnesc. La zece jumătate seara eu sunt la al doilea vis! Într-o relație mai apar probleme, certuri, despărțiri, și astea zdruncină cu totul echilibrul unui om. Eu îmi asum acest sacrificiu și nu mă plâng. Nimeni nu-mi impune să fac asta. E ade­vărat că sunt și foarte pretențioasă. Omul de lângă mine ar trebui să mă înțeleagă în primul rând din punct de vedere sportiv, iar în al doilea rând să mă respecte pe mine ca om, nu pentru rezultatele mele, pentru faima mea. Probabil când o să mă las de gimnastică o să am toată viața îna­inte, o să încep să mai ies, să discut și poa­te o să fiu și puțin mai indulgentă. Când ajungi la 30 de ani, sita cerne și nu prea mai rămâne nimic acolo. Aia e proble­ma.

Marian Drăgulescu are 36 de ani şi este multiplu campion şi medaliat olimpic, mondial şi european, iar cele două medalii din Ungaria completează un palmares impresionant.

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu visează la medalii şi la Campionatele Mondiale de la Montreal, acolo unde Nadia Comăneci a luat primul 10. Ea va fi, de altfel, şi ambsadorul evenimentului.

 

Aur pentru Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu la Cupa Mondială din UngariaAur pentru Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu la Cupa Mondială din Ungaria
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter