Autoritățile au reacționat: anchetă în cazul petrecerii private de la Olimp la care a participat și Andreea Esca

Publicat pe

Poliția Română a cerut IPJ Constanța să facă verificări după apariția imaginilor de la petrecerea privată de la inaugurarea unui hotel din stațiunea Olimp, unde nu ar fi fost respectate regulile de distanțare fizică și mulți dintre participanți nu au purtat mască de protecție, a declarat pentru Libertatea, Ramona Dabija, purtătorul de cuvânt al IGPR.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Petrecerea a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni, la inaugurarea complexului de patru stele Novum by the Sea, în stațiunea Olimp.

La eveniment au participat zeci de persoane, printre care și Andreea Esca, alături de artiști și influenceri.

ProTv a trimis un comunicat prin care anunța că mai mulți angajați au fost infectați cu COVID. De atunci, nicio autoritate nu a transmis oficial informații despre ce s-a întâmplat la petrecerea privată și despre o cercetare pentru zădărnicirea combaterii bolilor sau despre o anchetă epidemiologică privind persoane care au fost la evenimentul din stațiunea Olimp și care ulterior ar fi fost confirmate cu infecție cu COVID-19.

Luni, la solicitarea Libertatea, Poliția Română a transmis că se vor face verificări, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța, care va solicita imaginile video de la petrecerea ce a avut loc în stațiunea Olimp.

Autoritățile au reacționat: anchetă în cazul petrecerii private de la Olimp la care a participat și Andreea EscaAutoritățile au reacționat: anchetă în cazul petrecerii private de la Olimp la care a participat și Andreea Esca

Reprezentanții IPJ au declarat, pentru Libertatea, că luni 13 iulie, 'polițiști din cadrul IPJ Constanța s-au autosesizat în urma imaginilor din spațiul public și au luat legătura cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, urmând a acorda sprijin în verificarea tuturor aspectelor și luarea unor măsuri, dacă se impune'.

Imaginile care au apărut în spațiul public, referitoare la inaugurarea unui hotel din stațiunea Olimp, sunt din 26-27 iunie 2020, de la un eveniment care a avut loc în aer liber, au precizat sursele citate.

Ce spun autoritățile

'Polițiștii stațiunii Olimp au efectuat verificări la acel moment, au făcut recomandări ca invitații să fie așezați la mese astfel încât să se păstreze distanțarea, ulterior luându-se măsurile necesare pentru a se conforma', au spus reprezentanții IPJ Constanța, pentru sursa citată. Aceștia au precizat că personalul hotelului purta măști și mănuși de protecție, iar pe un coridor exista și un aparat de termoscanare.

'Polițiștii au întocmit un proces-verbal cuprinzând inclusiv datele consemnate în declarațiile pe proprie răspundere ale invitaților cu privire la prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus (COVID-19)', a precizat IPJ. Reprezentanții Poliției din Constanța spun că încă de la data petrecerii au înștiințat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi despre organizarea evenimentului.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter