Cărțile preferate ale celebrităților

Publicat pe

Dacă unele recunosc cu seninătate că nu au mai deschis o carte de când erau în școala generală, există și câteva celebrități cărora le place să citească. De la Steinbeck, la Scott Fitzgerald și (din nefericire) Coelho, gusturile vedetelor în materie de literatură sunt diferite și – adesea – surprinzătoare. 

 

Anna Kendrick

Cărțile preferate ale Annei sunt All Quiet on the Western Front', de Erich Maria Remarque, Slaughterhouse Five', de Kurt Vonnegut și The Things They Carried', de Tim OBrien. Pe lângă Vonnegut și OBrien, Anna spune că adoră să răsfoiască, din timp în timp, și clasicii literaturii americane.

 

Zooey Deschanel

Cartea preferată a lui Zooey e „A Supposedly Fun Thing Ill Do Again', o colecție de eseuri scrise de David Foster Wallace. „Într-unul dintre ele e vorba de o croazieră care se dovește a fi o experiență teribilă pentru personaje. E delicios de bine scris!', a spus Deschanel.

 

Olivia Munn

Cartea mea preferată e Replay, de Ken Grimwood. E vorba despre un bărbat care repetă la nesfârșit deciziile pe care le-a făcut în viață. Mi-a plăcut morala cărții: că, indiferent de viața pe care ai dus-o și indiferent de alegerile pe care le-ai făcut, nu vei scăpa niciodată de două lucruri: de mari iubiri și de mari episoade de tristețe. Cred că asta e o lecție pe care ar trebui să o învățăm cu toții.', a spus Munn într-un interviu.

 

Jessica Biel

Am terminat recent de citit Tender Is The Night, de F. Scott Fitzgerald. Am mai citit-o și înainte, o tot recitesc, din timp în timp. E o carte tragică și eu cred că tragediile ne fac bine. Citești o poveste tragică și apoi îți spui: Poate că nu e așa rea viața mea… poate că ar trebui să fiu mai fericit!', a mărturisit Biel.

 

Lena Dunham

Cărțile preferate ale Lenei Dunham sunt The Most of Nora Ephron', de Nora Ephron și Minors Characters: A Beat Memoir, a lui Joyce Johnson, care îi place pentru că acțiunea se petrece într-un timp în când femeile nu erau artiști, ci muze'.

 

Keira Knightley

În cazul Keirei lucrurile sunt mai simple. Ea spune că, de regulă, citește cu plăcere orice poartă semnătura lui Somerset Maugham sau Jeanette Winterson (preferata ei e The Passion').

 

Barack Obama

Președintele Americii are o singură carte preferată: Song of Solomon', de Toni Morrison. Obama spune că își încurajează fiicele să citească ori de câte ori are ocazia și ia parte destul de des la evenimente care au ca scop promovarea lecturii.

 

Stephen King

Care e cartea pe care ar lua-o cu el pe o insulă pustie regele romanelor horror, Stephen King? King a răspuns într-un interviu: Lord of the Flies', de William Golding.

 

George Clooney

Dacă ar fi trebuit să ghicim, nu am fi pus niciodată egal între Clooney și literatura rusă. George a declarat recent că romanul său preferat e War and Peace', de Tolstoi.

 

Alec Baldwin

Nici Alec Baldwin nu stă rău la capitolul cărți preferate'. Cartea pe care le-o recomandă de fiecare data Baldwin fanilor săi e celebrul To Kill A Mockingbird', de Harper Lee.

 

Will Smith

Will Smith răsfoiește cu plăcere de fiecare dată The Alchemist'  (Paulo Coehlo). Nu suntem mari fani Coehlo, așa că să trecem la următorul nume din listă.

 

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan are gusturi nu numai când vine vorba de alegerile sale cinematografice, ci și atunci când vine vorba de literatuă. Cartea preferată a lui Brosnan e un must-read pe care îl recomandăm și noi: „The Grapes of Wrath” (John Steinbeck)

 

Jim Carrey

Ca și Clooney, simpaticul Jim Carrey adoră literatura rusă, iar romanul lui preferat e Crime and Punishment', de Dostoievski.

 

Steven Spielberg

Spielberg e fan Fenimore Cooper, iar cartea sa preferată e – desigur – cel mai cunoscut roman al lui Cooper, The Last of the Mohicans'.

 

Gabriela B. Foto: Hepta

 

Cărțile preferate ale celebritățilorCărțile preferate ale celebrităților
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter