Cătălin Crișan a trecut printr-o operație dificilă, de hernie de disc, însă totul a decurs de minune și artistul se recuperează acum, sub atenta îngrijire a iubitei lui. Întrebat dacă nu i-a fost teamă pentru viața lui, fiind vorba despre o operație complicată, realizată cu anestezie generală, Cătălin Crișan a declarat că nu îi este frică de moarte și stă relaxat în grija lui Dumnezeu.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cătălin Crișan ajunsese să nu se mai poată deplasa, din cauza durerilor, așa că a apelat la ultima soluție posibilă, operația, după mai multe tratamente eșuate. Astfel, Cătălin Crișan a trecut printr-o dublă operație de hernie de disc laterală. Artistul se recuperează acum și spune că se simte din ce în ce mai bine.
Cătălin Crișan se recuperează după operația de hernie de disc
Au trecut trei luni de când Cătălin Crișan a suferit intervenția pentru hernie de disc, iar artistul se simte deja mult mai bine. Acesta s-a întors însă pe scenă, după o pauză de două luni.
„Am înțeles că nu mai durează mult. Am început deja de o lună să urc pe scenă și dacă nu ridic, nu fac mișcări bruște, totul este ok. Norocul meu este că interpretarea mea scenică nu implică dansul…așa că mă descurc. Doctorul neurochirurg Cristescu Mihai Adrian m-a operat. Un OM și un profesionist de excepție. N-a fost simplu pentru că a fost vorba despre o hernie de disc laterală ceea ce am înțeles că este rară și atipică.
Prietena mea a fost tot timpul lângă mine și, credeți-mă, nu i-a fost ușor mai ales în ultimele două săptămâni de dinaintea intervenției chirurgicale. Acum mai iau doar câteva pastile pentru refacerea nervului. Am scăpat de injecții și de puhoiul de medicamente…„, a declarat Cătălin Crișan pentru ciao.ro.
Întrebat dacă i-a fost frică pentru viața lui, având în vedere complexitatea operației prin care a trecut, Cătălin Crișan dă asigurări că nu i-a fost și nu îi este frică de moarte.
„Mie nu-mi este teamă de moarte. Nu mi-a fost niciodată. Având credință în Dumnezeu stau total relaxat în grija Lui.
Am spus…fiind vorba despre o intervenție atipică, destul de rară și deloc ușoară, medicii care m-au consultat înaintea doctorului Cristescu au avut unele rețineri…Orice anestezie generală, orice intervenție chirurgicală implică anumite riscuri dar nu m-am gândit niciodată că nu mă mai trezesc. Și dacă avea să fie așa însemna că atât a fost să fie…Am făcut copii, am sădit un pom și cred că las ceva după mine. N-am făcut degeaba umbră pamântului…„, a mai spus Cătălin Crișan.
Cătălin Crișan a reușit să slăbească 30 de kilograme. Dieta cântărețului
Cătălin Crișan a slăbit 30 de kilograme într-un timp foarte scurt. Artistul a decis să slăbească și a ținut regim. În urmă cu câțiva ani, cântărețul a apelat la un nutriționist pentru că ajunsese să cântărească 104 kilograme. Cea mai ușoară modalitate de a reușit această performanță ține de consumarea unui număr de 5 mese pe zi, la distanță de fix 3 ore.
Dieta lui Cătălin Crișan durează 66 de zile și este împărțită în șase etape:
Etapa 1 cuprinde 14 zile după cum urmează:
- carne (preparată fără ulei, fie fiartă, la cuptor, la grătar sau frigărui)
- mezeluri
- un ou pe zi
- 100 g pe zi de brânzeturi fermentate (telemea, brânză topită sau cașcaval)
- condimente și alte mirodenii aromatice din plante (lămâie, sare, piper, boia, cimbru, pătrunjel, mărar, muștar consumat într-o cantitate moderată, fără zahăr)
- îndulcitori artificiali (zaharină, ciclamat sau aspartam)
Etapa 2 durează 9 zile, în primele trei zile se consumă:
- 500 g de fructe pe zi (doar crude, coapte sau compot)
- legume și zarzavaturi (gătite fără ulei, sub formă crudă, în supe (cu lămâie, fără ulei și fără borș), ciorbe (cu lămâie sau iaurt), ghiveci la cuptor etc.)
- 400 g pe zi de lactate proaspete (lapte, lapte bătut, iaurt, sana, caș, chefir, brânză de vaci, brânză de casă, Ricotta sau Mozzarella)
Etapa 3 se ține 12 zile și cuprinde: În primele trei zile:
- 2 ouă sau un ou pe zi
- 100 g sau 200 g de brânzeturi nefermentate
- 2 mese pe zi de legume verzi (castraveți, urzici, spanac, varză albă, conopidă, broccoli, dovlecei, vinete, andive, gulii, ceapă verde, fasole verde, usturoi verde sau ciuperci)
De asemenea, în următoarele 3 zile, se consumă doar carne, mezeluri și ouă, in alte trei zile. : 500 g pe zi de fructe (doar crude, coapte sau compot), legume și zarzavaturi (gătite fără ulei, sub formă crudă, în supe (cu lămâie, fără ulei și fără borș), ciorbe (cu lămâie sau iaurt), ghiveci la cuptor etc. și 500 g pe zi de lactate. În restul de zile rămase – carne, mezeluri și un ou.
Etapa 4 durează 13 zile și presupune 500 g pe zi de fructe, legume și 500 g pe zi de lactate; în următoarele trei zile: carne slabă sau mezeluri slabe, la o singură masă pe zi se consumă o lăptucă, ardei verde și varză albă; în următoarele două zile: fructe și legume; în următoarea zi: 500 grame pe zi de lactate; în următoarele două zile: fructe și legume; în următoarele trei zile: carne slabă și mezeluri slabe.
Etapa 5 durează 8 zile și constă în: primele două zile – fructe și legume. În următoarea zi: lactate proaspete; în următoarele două zile: fructe și legume, apoi restul zilelor: carne slabă, mezeluri și un ou pe zi.
Etapa 6 durează 10 zile și cuprinde: primele două zile trebuie să mănânci 500 g pe zi de fructe, legume și 400 g pe zi de lactate; în următoarele opt zile (consumi alternativ): o zi fructe, legume și salate, o zi carne slabă+ o salată la o masă.
Cătălin Crișan a renunțat la ulei, zahăr, dulciuri, miere, acool, băuturi carbogazoase dulci,stafide, curmale, smochine, mango,avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate, nuci, alune, fistic, seminte, ceapă, usturoi, hrean. De asemenea, artistul a trebuit să respecte alte două reguli. Cătălin Crișan a consumat trei litri de apă pe zi și a luat cina la ora 19.30.