Ce a spus Grigore Leșe despre Florin Salam și Adi Minune: „Știți cu ce asemăn eu maneaua?” 

Publicat pe

Grigore Leșe a vorbit deschis despre Florin Salam, Adi Minune și Nicolae Guță, câțiva dintre cei mai cunoscuți maneliști din România. Celebrul interpret de muzică tradițională românească a avut numai cuvinte de laudă la adresa muncii lor. Artistul a recunoscut că ascultă manele, pe lângă muzica clasică. Grigore Leșe și-a amintit cum a fost oprit pe stradă chiar de nimeni altul decât Florin Salam. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Grigore Leșe este unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de la noi. Acesta a absolvit liceul și Academia de muzică. Mai mult, și-a dat lucrarea de licență tot în muzică la Facultatea de interpretare şi a scris o teză de doctorat în muzică, în 2003. Fiind un expert în industria muzicii, artistul a recunoscut că îi plac inclusiv manelele.  

Ce a spus Grigore Leșe despre Florin Salam și Adi Minune: „Știți cu ce asemăn eu maneaua?' Ce a spus Grigore Leșe despre Florin Salam și Adi Minune: „Știți cu ce asemăn eu maneaua?' 

Grigore Leșe a vorbit despre cei mai cunoscuți maneliști din România la emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, de la Kanal D. Artistul i-a mărturisit că îi plac artiștii care cântă manele, fiind vorba despre Florin Salam, Adrian Minune și Nicolae Guță. Interpretul de muzică tradițională a comparat maneaua cu doina românească. 

Citește și: Cine este băiatul lui Grigore Leșe.Fiul artistului nu are aceeași meserie ca tatăl lui 

Citește și: De ce a făcut Grigore Leșe o teză de doctorat în muzică:„Mă apăr de proști!”

Citește și: Imagini cu Raluca Pastramă, cu burtica de gravidă.Ce nume a ales fosta soție a lui Pepe pentru fetița ei 

Citește și: Amalia Enache a vrut să își dea demisia de la PRO TV:”I-am spus că sunt dispusă să renunț la tot”

Ce a spus Grigore Leșe despre Florin Salam și Adi Minune

Grigore Leșe a fost invitat în Duminica de Florii la emisiunea lui Denise Rifai. El a fost întrebat de moderatoare ce părere are despre manele și despre cei care care le cântă. Atunci, artistul a mărturisit că sunt pe placul lui și că și-ar dori să aibă parte de un concert alături de ei. 

„Îmi place Salam, îmi place Adi Minune, Guță. Sunt niște cântăreți cu niște voci… Știți cu ce asemăn eu maneaua? Cu doina. Eu nu mă leg de oameni. Salam cântă, are forța improvizației în el. Eu nu știu ce cântă Salam? Maneaua înseamnă Many, egal a improviza.

Trebuie să avem grijă când vorbim, să fim acoperiți de știință. Nu putem vorbi de muzică dacă nu luăm în considerare și maneaua. Ce cântăreți de manele am întâlnit în Spania, mamă-mamă. La un moment dat îmi stă gândul să fac un concert cu oamenii aceștia. Cu Salam”, a declarat Grigore Leșe.

Grigore Leșe, oprit pe stradă de Florin Salam

Artistul și-a amintit de o întâmplare neobișnuită acum ceva timp. La emisiunea lui Denise Rifai, Grigore Leșe a recunoscut că a fost oprit pe stradă de către manelistul Florin Salam, ca să-l felicite pentru ceea ce face.

„Odată m-a oprit Salam în stradă, a pus pe avarii mașina, a venit la mine să mă felicite pentru ceea ce fac. E un om care cântă, știe ce vorbește. Sunt formidabili (n.r.: Florin Salam și Adrian Minune). Maneaua seamănă cu doina fiindcă ambele au improvizație în ele. Cine aude rămâne surprins, să nu rămână”, a declarat cântărețul.

Grigore Leșe recunoaște că ascultă manele 

Nu e prima oară când Grigore Leșe dezvăluie că ascultă manele, pe lângă muzica clasică. În urmă cu câțiva ani, celebrul interpret de muzică tradițională românească a spus același lucru.

„Ascult şi Bach. Sunt absolvent de Academie de muzică, am terminat liceul de muzică, am licenţa în muzică, facultatea de interpretare şi am scris o teză de doctorat în muzică, în 2003.

Ştiu cu ce se mănâncă muzica asta din mediul tradiţional. Și manele ascult. Dar să nu le confundăm cu muzica metiş, cea amestecată. Many înseamnă a improviza unele fragmente. Maneaua ne duce cu gândul la doinele din Maramureş.

Nu-i de joacă cu ştiinţa folclorică”, declara atunci Grigore Leșe, potrivit Kanal D.

Sursă foto: arhivă

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter