Ce artiști au anulat concertele din cauza coronavirusului. Andra, Fuego și Cristi Minculescu se numără printre cei care au avut de pierdut!

Publicat pe

Decizia autorităților române de a stopa răspândirea coronavirus, interzicând manifestări cu peste 1.000 de participanți, are urmări neașteptate în lumea spectacolelor.

Ce artiști au anulat concertele din cauza coronavirusului. Andra, Fuego și Cristi Minculescu se numără printre cei care au avut de pierdut!Ce artiști au anulat concertele din cauza coronavirusului. Andra, Fuego și Cristi Minculescu se numără printre cei care au avut de pierdut!

În vreme ce pentru unii organizatori acest lucru reprezintă o pagubă financiară irecuperabilă, pentru alții înseamnă profit.

În baza discutabilului barem de spectatori impus de autorități, care afectează o serie de evenimente de anvergură, anumite localuri bucureștene trâmbițează că activitatea lor merge înainte întreaga lună, întrucât capacitatea lor se află în limita a…1.000 de spectatori.

Dacă la Sala Palatului (4.000 locuri), cea mai cunoscută arenă concertistică a Capitalei, au fost anulate ori reprogramate 11 mari concerte, săli mai mici organizează zeci de concerte cu participări publice importante, care se vor desfășura după orarul stabilit din timp, potrivit Libertatea.

Dintre spectacolele anulate, ce urmau să aibă loc în perioada 8-31 martie a.c la Sala Palatului, doar câteva pot fi reprogramate. Nu vor mai avea lor manifestări precum Gala stelelor baletului rus', Boney M feat Liz Mithell, Tudor Gheorghe – Risipitorul de frumuseți', Fuego – Simfonic', Cristi Minculescu, Valter& Boro – 40', Damian Drăghici – Spectacol aniversar Mulțumesc' ori Pink Martini.

La polul opus, alte locații, precum Berăria H, Club Quantic ori Expirat, anunță că orarul de evenimente se va desfășura conform programului dinainte stabilit, dar în limita de spectatori impusă de autorități.

Cea mai mare berărie din București găzduiește 13 spectacole de anvergură care se vor desfășura în limita a… 900 de persoane, cu norme sporite de igienă pentru angajați și clienți, dar și cu mai mult spațiu între mese', transmit responsabilii localului. Amintim câteva evenimente programate:

Festivalul Positive', cu 13 artiști Azur (13 martie), (14-15 martie), Pindu (20 martie), BUG Mafia (28 martie) ori Ștefan Bănică jr (31 martie). De asemenea, Club Quantic găzduiește 12 evenimente, amintim Festivalul Soundart (13-15 martie), Without Walls Fest (19 martie), Semnal M (20 martie), Kempes și Altar (22 martie), Ada Milea (26 martie) ori Sarmalele Reci (28 martie) etc.

Ne pregătim de festival cu grijă, cu mâinile curate, fără febră și alte simptome', anunță organizatorii Soundart, care ieri asigurau publicul că evenimentele va avea loc. La Expirat (Halele Carol), club cu o capacitate de circa 500 locuri, întreaga lună au loc evenimente muzicale.

Ultima zi a festivalului Nostalgia' (Romexpo), cea de duminică, nu s-a mai ținut, fiind anulat și festivalul cu același nume care urma să aibă loc la Cluj-Napoca (Sala Polivalentă, 20 martie).

De asemenea, s-a anulat reprezentația muzicalului Mamma Mia de la Galați (8 martie), precum și cea de la București (11 martie, Sala Palatului).

Richard Clayderman va concerta la Ateneul Român (15 martie), capacitatea sălii fiind sub 800 de locuri. De asemenea, vor avea loc pe perioada sus-amintită spectacole inclusiv la Sala Mare a TNB, și acesta cu o capacitate la limita impusă, 940 de locuri.*La Arenele Romane, se amână Arena DMB (concertele Black sun Empire' și Pythius) de pe 14 martie* Circul Metropolitan București ne-a confirmat că a decis să anuleze toate reprezentațiile programate pentru luna martie 2020, de asemenea Teatrul 'Constantin Tănase'

Fuego: «Vestea a picat cum nu se poate mai rău. Am investit enorm în show-ul de la Sala Palatului»

Paul Surugiu Fuego: Din păcate, spectacolul meu se amână pentru o dată ulterioară, cât de curând, pe care o voi anunța în câteva zile! Nu este o decizie luată de mine sau de către organizatori, ci de Ministerul de Interne. Vestea aceasta a picat cum nu se poate mai rău, după ce sâmbătă am avut concertul pop-simfonic de la Chișinău, care a ieșit minunat. Am investit enorm în show-ul de la Sala Palatului. Sper să înțelegeți situația și să sperăm la o restabilire rapidă a firescului în ceea ce privește problema virusului'.

Stoian Anghel (FOTO), organizator evenimente Sala Palatului. Oamenii care se simt rău nu vin la spectacole, în plus, să mai plătească și bilet. Nu știu cât de benefică poate fi o astfel de decizie care nu cade bine acestui business comercial. Mă întreb, de ce nu se închid și mall-urile? Concertul lui Cristi Minculescu va avea loc la o nouă dată'.

Fortza ZU a fost anulat din cauza coronavirusului

A 10-a ediție Forza ZU, concert organizat de Radio ZU, programat să aibă loc an de an în luna mai, cel mai mare concert din România, așa cum este el cunoscut de public, nu va mai fi organizat anul acesta.

Emoțional, a fost o decizie foarte grea de a anula ediția aniversară Forza ZU. Dar, rațional, cred că e decizia corectă. Forza ZU a devenit cel mai mare concert din România și, chiar la edițiile la care am avut peste 100.000 de spectatori, am pus siguranța oamenilor mai presus de numărul lor. La Constanța, acum 3 ani, am întrerupt concertul în timpul unei furtuni, reușind să evacuăm o plajă cu 80.000 de oameni, fără nicio victimă. Forza ZU 2020, programată în mai, nu va avea loc. Iar hotărârea aceasta nu are legătură cu panica sau frica, ține de responsabilitate și de prudență. Mergem înainte, cu calm, și vă promitem că scena Forza ZU se va ridica pentru a zecea ediție, cu siguranță, atunci când vom ști că toți oamenii vor fi în siguranță', declară Mihai Morar, potrivit Spynews.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter