Ce pensie militară ia Ilie Năstase: „Sunt gata să renunț la ea. Toată lumea sare la gâtul meu”

Publicat pe

Ce pensie militară ia Ilie Năstase. Ilie Năstase este gata să renunțe la pensia din Armată, după ce a condus din nou băut și în spațiul public s-a iscat un scandal pe tema asta. Chiar și ministrul Apărării l-a taxat pe generalul (r.) Ilie Năstase și a anunțat posibile sancțiuni în ceea ce îl privește pe fostul mare tenismen.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce pensie militară ia Ilie Năstase. În prezent, Ilie Năstase este general în rezervă al Armatei Române, însă comportamentul acestuia îi poate aduce o „retrogradare” în funcție, a anunțat Angel Tîlvăr, actualul ministru al MApN. În 2019, fostul lider ATP avea o pensie de 1.445 lei, chiar dacă are gradul de general-maior, cu două stele, în retragere, din 2008.

Ce pensie militară ia Ilie Năstase: „Sunt gata să renunț la ea. Toată lumea sare la gâtul meu'Ce pensie militară ia Ilie Năstase: „Sunt gata să renunț la ea. Toată lumea sare la gâtul meu'

Ce pensie militară ia Ilie Năstase

Criticat în ultimele zile după ce a fost prins, din nou, băut la volan, Ilie Năstase a vorbit despre cât încasează din pensia de militar. Fostul sportiv a spus că este gata să renunțe la acest venit, însă nu și la uniforma militară, despre care a spus că o poartă cu mândrie.

Am fost copil de trupă de la vârsta de șapte ani. Nu știu despre alții cum și-au început cariera, dar la mine totul a început încă din copilărie. Eu am făcut istorie la clubul Armatei. Anii au trecut și m-am mândrit mereu cu uniforma militară.

Am fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel. Și am primit o pensie de 1.345 de lei! Toată lumea sare la gâtul meu că asta este o pensie specială. Dacă asta este considerată o pensie specială și încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea.

Dacă ministrul Apărării îmi va cere asta, sunt gata să o dau înapoi! Dar nu și uniforma militară! Pe asta, nu! Și lumea trebuie să știe că, chiar dacă am fost avansat și am primit gradul de general, pensia nu mi s-a modificat.

Mi s-a explicat că, fiind avansat la modul excepțional, voi beneficia doar de grad, nu și de bonificațiile sale materiale. M-am mirat, dar după ce am primit anumite explicații, am acceptat situația”, a spus Ilie Năstase, potrivit playtech.ro.

Citește și: Ioana Simion a anunțat că s-a despărțit de Ilie Năstase, după scandalul cu banii furați:„Ruptura este definitivă

Citește și: Ioana Năstase susține că a fost șantajată de Ilie Năstase:’E un joc urât’

Citește și:Fulgy, din nou în instanță.Fiul Clejanilor e obligat să urmeze un tratament medical, pentru a-și rezolva problema cu drogurile

Ilie Năstase, taxat de ministrul Apărării după ce a condus băut

Ilie Năstase, 76 de ani, a fost prins sub influența alcoolului la volan, în noaptea de joi spre vineri, au declarat pentru Libertatea surse din Poliție, care au precizat că primul număr 1 din istoria ATP a avut o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că va discuta în cadrul ministerului pe care îl conduce referitor la calitatea de general pe care o are Ilie Năstase, după ce fostul mare tenismen a fost din nou prins băut la volan.

„Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are’, a spus ministrul Apărării.

„Eu îi sunt recunoscător pentru ceea ce a realizat ca sportiv, nu sunt de acord în schimb cu comportamentul. Nu sunt un mare fan al comportamentului inadecvat indiferent de poziția în stat sau recunoașterea mondială sau internațională. Nu este onorant pentru orice om un astfel de comportament’, a spus Tîlvăr.

Întrebat dacă există căi de tragere la răspundere din partea MApN, ministrul Apărării a răspuns:

Probabil că în maniera în care analizăm lucrurile putem să găsim un format în care să sancționăm acest lucru. Nu vă ascund că încrederea de care se bucură Armata accentuază efectul exceselor, motiv pentru care mă preocupă acest lucru. Ținând seama de contextul în care ne aflăm, România este interesată ca acest corp profesional să își îndeplinească atribuțiile în condiții bune’.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter