Ce reacție a avut fiul lui Silviu Biriș, când a auzit că tatăl lui renunță la actorie pentru a se face preot: "A fost un șoc!"

Publicat pe

Silviu Biriș a șocat pe toată lumea când a anunțat că vrea să intre la Facultatea de Teologie. Actorul, în vârstă de 47 de ani, este acum student în ultimul an la Universitatea Teologică Justinian Patriarhul, Secția Pastorală. El urmează să își dea licență în teologie pastorală în vara aceasta. Fiul lui învață și el, pentru că este student în primul an la Istorie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Silviu Biriș a fost invitat alături de David, fiul lui în vârstă de 20 de ani, în emisiunea lui Cătălin Măruță. El a declarat că se gândește să renunțe la meseria de actor pentru a deveni preot.

„Pentru mine, David este foarte important, mă echilbrează. David este anul întâi la Facultatea de Istorie. Când mi-a zis că vrea să se facă actor, am zis: «Doamne, nu actor! Vreau să aibă o viață normală, fericită». Profesia de artist e frumoasă, dar cere mult sacrificiu. Ajungem să nu mai știm cine suntem. Eu, la un moment dat, am făcut față destul de greu. Am înțeles că este o meserie care are un preț foarte mare. Joc și acum, dar nu aș mai da la Teatru cu mintea de acum. După ce termin Teologia, am planuri', a declarat actorul, la Pro TV.

Ce reacție a avut fiul lui Silviu Biriș, când a auzit că tatăl lui renunță la actorie pentru a se face preot: "A fost un șoc!"Ce reacție a avut fiul lui Silviu Biriș, când a auzit că tatăl lui renunță la actorie pentru a se face preot: "A fost un șoc!"

Fiul actorului a fost și el șocat atunci când a aflat că tatăl său vrea să ia calea preoției.

„A fost un șoc când am auzit că tata dă iarăși la facultate, și la Teologie. Eu inițial, am vrut să dau la Actorie, apoi la Medicină, iar la final m-am decis să dau la Istorie', a spus acesta.

După ce va termina facultatea de Teologie, Silviu Biriş va trebui să ia o decizie legată de viitorul său, dacă va decide să devină preot sau va prefera varianta laică, de a preda de la catedră, scrie click.ro.

Silviu Biriș vrea să devină preot

În perioada stării de urgență, Silviu Biriș a fost foarte vocal în privința deciziei autorităților de a închide bisericile și le-a transmis guvernanților un mesaj dur.

„În atenția celor care și-au asumat deciziile unei țări. Vă faceți părtași la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideți «Spitalele Sufletelor». Voi aveți acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarcerați cum vă faceți și faceți planuri de salvare. Lăsați-ne și pe noi să vă ajutăm! Lăsați-mă și pe mine să mă salvez! Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze! Altfel veți fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane.

Nu vă mai raportați doar la cele materiale, văzute, raportați-vă și la suflet, la cine vă dă viață și vă ține în viață! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie. Suntem oameni! Cât despre cei care nu mărturisesc aceeași credință cu mine, uitați-vă în sufletele voastre. Sunt probabil la fel de goale ca portofelele… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!, a scris la vremea respectivă Silviu Biriș.

Citește și: Alexandra Dinu s-a întors în România! Totul despre rolul de jurat la Românii au Talent, relația cu fiul ei și viața sentimentală: „Cred în căsătorie'/ EXCLUSIV

Citește și: Flavia Mihășan este însărcinată a doua oară. Primele imagini cu burtica de gravidă: „Ne-am dorit ca între copii să nu fie diferență mare de vârstă'/ EXCLUSIV

Citește și: Megan Fox divorțează de Brian Austin Green, din Beverly Hills 90210, după 16 ani de relație și trei copii împreună! Cine este noul iubit al actriței

Unul dintre motivele care îl împiedică pe Silviu Biriș să devină preot este, cu siguranță, faptul că nu este căsătorit. De fapt, actorul a divorțat de soție, care i-a dăruit doi copii, în anul 2016. Acest lucru nu l-a împiedicat însă pe actor să aleagă calea Bisericii, acum fiind student la Teologie în anul IV, unde îl are ca profesor pe Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter