Ce roluri celebre au refuzat unele vedete

Publicat pe
Ce roluri celebre au refuzat unele vedeteCe roluri celebre au refuzat unele vedete

Sunt roluri în cinematografie pe care nu le uiţi odată ce a văzut filmul respectiv. Trăieşti cu impresia că actorii distribuiţi în aceste roluri au fost perfecţi, că regizorul a fost un geniu care a ştiut să aleagă persoana potrivită din prima.

 

Lucrurile nu stau tocmai aşa şi mulţi actori au ajuns să joace acel rol pentru că un altul l-a refuzat din diverse motive: lipsă de inspiraţie, alte proiecte în care era implicat, scenariul prea violent sau pentru că, pur şi simplu, nu avea chef să muncească în următoarea perioadă.

 

Iată care sunt actorii care au spus Nu' unor roluri celebre:

 

Tom Selleck a refuzat să joace rolul lui Indiana Jones. Semnase deja pentru seria Magnum' şi nu credea că filmul va avea prea mare succes la public. Rolul i-a revenit lui Harrison Ford căruia i s-a potrivit perfect, transformându-l într-un personaj iconic. Raiders of The Lost' a fost primul film al seriei, lansat în 1981, an în care care a adus cele mai mari încasări dintre toate peliculele şi a primit 8 nominalizări la Oscar. Insitutul American de Film îl clasa pe locul doi în topul celor mai mari eroi din istoria filmului, prima poziţie revenindu-i lui Atticus Finch al lui Gregory Peck din „To Kill a Mockingbird” (1962).

 

Cine nu a văzut-o pe Sharon Stone în rolul lui Catherine Tramell din Basic Instinct'? Considerându-l mult prea superficial, rolul fusese refuzat de Kim Basinger. Şi aceasta nu este singura vedetă care nu a acceptat rolul. Pe lista regizorului s-au mai aflat şi alte dive ale Hollywood-ului, precum Michelle Pfeiffer, Emma Thompson sau Meg Ryan. Rând pe rând, fiecare a declinat oferta, iar rolul i s-a potrivit perfect lui Sharon Stone, transformând-o într-un star.

 

Personajul lui Hannibal Lecter din Tăcerea mieilor' ar fi trebuit să îi revină lui Jeremy Irons. Prea violent după gustul său, actorul a refuzat să joace, iar rolul a fost interpretat magistral de Anthony Hopkins.

 

Sandra Bullock a fost prima actriţă la care s-au gândit cei care au stabilit castingul pentru Million Dollar Baby'. De fapt, ea fusese cea care îl convinsese pe Shekar Khapur să facă acest film. Din cauza unor întârzieri de producţie şi alegerii unui alt regizor în persoana lui Clint Eastwood, actriţa nu a putut să jooace acest rol care i-a revenit lui Hilary Swank. Actriţa a luat Oscarul pentru această prestaţie, iar Sandra a regretat amarnic uriaşa pierdere.

 

Mark Wahlberg a fost primul care a primit scenariul pentru filmul Brokeback Mountain' pentru a-l interpeta pe unul dintre cei doi cowboy în filmul regizat de Ang Lee. Din cauza scenelor sexuale mult prea explicite, Mark a refuzat să apară în acest film. Rolurile le-au revenit regretatului actor australian Heath Ledger şi lui Jake Gyllenhaal.

 

Când s-au gândit la interpretul pentru filmul Matrix, fraţii Wachowski au avut o singură persoană în minte: Will Smith. Acesta nu a fost încântat să joace rolul lui Neo, dându-i şansa lui Keanu Reeves să interpreteze un personaj foarte îndrăgit de cinefili. Will Smith avea să mărturisească faptul că regretă decizia neinspirată luată atunci.

 

Bruce Willis are de ce să regrete că nu a jucat în pelicula Training Day'. Filmul a cunoscut un succes uriaş şi i-a adus lui Denzel Washington un premiu Oscar. Willis nu a intuit se pare potenţialul uriaş al productiei şi a ratat şansa de a-şi trece în CV un film mare.

 

John Travolta are şi el de ce regreta după ce a refuzat să joace în binecunoscutul film Forrest Gump'. Actorul i-a oferit astfel lui Tom Hanks un rol incredibil şi şansa să joace într-un film răsplătit cu 6 premii Oscar.

 

Nici Denzel Washington nu a avut o zi prea inspirată atunci când s-a gândit să nu joace în Seven'. Rolul detectivului David Milles i-a revenit lui Brad Pitt. Denzel şi-a asumat decizia şi şi-a învăţat perfect lecţia pentru că atunci când i s-a propus să apară în Training Day' a acceptat fără rezerve.

 

Michelle Pfeiffer are şanse mari să fie declarată cea mai neinspirată actriţă atunci când vine vorba de roluri celebre. A refuzat Basic Instinct', dar şi Tăcerea mieilor', părând să aibă o aversiune pentru filmele ceva mai dure.

 

Nicole Kidman ar fi trebuit să apară în The Reader' pentru a o interpreta pe Hanna Schmitz. Nicole nu a putut să joace acest personaj pentru că a rămas însărcinată, rolul revenindu-i astfel lui Kate Winslet. Aceasta s-a simţit atât de bine jucând această partitură încât a fost răsplătită cu un premiu Oscar.

 

Warren Beatty ar fi trebuit să se afle în distribuţia celebrului film Naşul' pentru a-l juca pe Michael Corleone. Actorul nu prea avea chef în acea perioadă să lucreze şi şi-a permis luxul de a refuza, făcându-ui astfel loc lui Al Pacino, care a primit şansa de a juca într-un film celebru alături de Marlon Brando.

 

Foto: Northfoto

 

 

 

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter