Ce şcoli prestigioase au urmat vedetele

Publicat pe

Preşedintele Americii, prinții William și Harry ai Marii Britanii sau fondatorul Facebook au un trecut comun. Toţi fac parte din grupul celor care au urmat cursurile unei instituții de elită. Îţi prezentăm tot ce trebuie să ştii despre şcolile prestigioase din întreaga lume, cu lipici la staruri.

 

Harvard

 

De ce e importantă:

Cea mai veche instituție de învățământ su­perior din Statele Unite și-a deschis porțile în 1636 și a fost denumită după fondatorul ei, John Harvard. Biblioteca sa are una dintre cele mai vechi colecții de cărți din America și una dintre cele mai mari colecții private din lume.

 

Celebrităţi care au studiat acolo:

Mark Zuckerberg, Natalie Portman, Ashley Judd, Matt Damon, Al Gore, Barack Oba­ma, Felipe Calderon, Tommy Lee Jones, Bill OReilly, George W. Bush, Jack Lemmon, John F. Kennedy, Theodore Roosevelt, Franklin Roosevelt.

 

Curiozităţi:

 • Gândit la început drept un site de dating pentru studenții de la Harvard, Facebook a fost lansat de Mark Zuckerberg dintr-o cameră de că­min din Universitate. După ce faimoasa rețea de socializare a început să devină populară, el a renunțat la studii pentru a se dedica Face-book-ului.
 • Statuia lui John Harvard din campus este a treia cea mai pozată statuie din America și este cel mai cunoscut obiectiv al Universităţii.
 • Precum la Hogwarts, celebra școală din „Harry Potter, la Harvard ești repartizat în-tr-una dintre cele 12 case din campus prin-tr-o loterie. Fiecare dintre aceste 12 locuințe are propria sală de antrenament, sală de mese și o zonă comună.

 

Ce poţi deveni:

Antreprenor, guru în IT, actor, prezentator TV și ai o foarte mare şansă de a deveni preşedinte.

 

Cost de şcolarizare: 60,659 de dolari / an.

 

Yale

 

De ce e importantă:

Încă de la început, Yale s-a axat pe învăţă­mântul de calitate şi pe artele liberale. Astfel, în 1832 a fost deschisă Galeria de Artă Trumbull, prima galerie asociată vreodată cu un colegiu.

 

Celebrităţi care au studiat acolo:

Lupita Nyongo, Claire Danes, Jennifer Connelly, Edward Norton, David Duchovny, Jodie Foster, Sigourney Weaver, Meryl Streep, Bill Clinton, Hillary Clinton, George W. Bush, Paul Newman.

 

Curiozităţi:

 • După ce a terminat Masterul la Yale, David Duchovny s-a apucat şi de doctorat. Totuși, nu a reuşit să îl termine, pentru că abia des­coperise actoria. În aceeaşi notă, Jennifer Connelly a părăsit Yale după doi ani pentru a studia teatrul la Stanford.
 • La Yale se tipăreşte cel mai vechi ziar univer­sitar din lume. Prima ediţie a apărut în 1978.
 • Pentru noroc, studenţii au tradiţia ciudată de a freca piciorul statuii lui Theodore Dwight Woolsey, unul din preşedinţii Yale.

Ce poţi deveni:

Actor câştigător de Oscar sau Globul de Aur, secretar de stat şi preşedinte cu un mandat destul de controversat.

 

Cost de şcolarizare: 63.250 de dolari pe an.

 

Sorbona

 

De ce e importantă:

Este una dintre primele Universităţi din lume, fondată în 1253 ca şcoală de teo-logie. Aici, studenţii sunt provocaţi să gân­dească liber şi să își contureze propriile ju­decăţi, pentru a putea promova pe viitor valori precum pacea sau demnitatea.

 

Celebrităţi care au studiat acolo:

Prințesa Caroline de Monaco, Chris­tian Lacroix, Vera Wang, Jacqueline Kennedy Onassis, Marie Curie.

 

Curiozităţi:

 • După ce Pierre, soţul lui Marie Curie a suferit un accident fatal, aceasta i-a luat locul în cadrul Universităţii, devenind prima femeie profesor din cadrul cele­brei instituţii de studiu. Tot în cadrul Universităţii ea şi-a dezvoltat primele proiecte importante care s-au dovedit utile în Primul Război Mondial.

 

Ce poţi deveni:

Designer vestimentar, Primă-doamnă, inventator, filantrop.

 

Cost de şcolarizare: între 500 și 6.500 Euro/an, în funcție de disciplina studi­ată.

 

 

Oxford

 

De ce e importantă:

Oxford, care și-a deschis porțile în 1096, este cea mai veche universitate din toată lumea în care se vorbeşte engleză. Pe lângă bibliotecile unde se gă­sesc primele ediţii ale cărţilor celebre, în campus se află galerii cu opere celebre, precum cele ale lui Picasso şi un muzeu de istorie naturală.

 

Celebrităţi care au studiat acolo:

Kate Beckinsale, Hugh Grant, David Cameron, Rowan Atkinson, Tony Blair, Bill Clinton, Stephen Hawking, Margaret Thatcher, J.R.R. Tolkien, Edwin Hubble, Oscar Wilde.

 

Curiozităţi:

 • Dacă Bill Clinton a renunțat la Harvard, îngrijo­rat fiind de cererea de a se înrola în armată, Kate Beckinsale a plecat de la prestigioasa Universita­te pentru a se dedica carierei în actorie.
 • Cuvântul ,,snob a fost creat în cadrul Universi­tăţii Oxford.
 • Femeile au avut drepturi depline de a învăţa la această Universitate abia din 1959.
 • Cele mai populare sporturi printre studenţi sunt: cricket, rugby şi canotaj.

 

Ce poţi deveni:

Scriitor de bestseller-uri, astronom, teoretician, ac­tor, politician, prim-ministru şi chiar şi preşedinte.

 

Cost de şcolarizare: în funcție de disciplina stu­diată, între 14.845 și 21.855 de lire/an.

 

Universitatea Columbia

 

De ce e importantă:

Cea mai veche formă de învățământ su­perior din New York, Universitatea Co­lumbia este situată într-una dintre cele mai șic zone ale orașului, Upper East Side, și se clasează printre primele cinci­sprezece universități la nivel mondial.

 

Celebrităţi care au studiat acolo:

Joseph Gordon-Levitt, Katie Holmes, Julia Stiles, Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal, James Franco, Amanda Peet, Barack Obama.

 

Curiozităţi:

 • Alicia Keys a fost admisă în cadrul universităţii, dar a decis să nu o urme­ze pentru a se concentra pe cariera de cântăreaţă.
 • În timpul Ocupației Britanice din New York din 1776, universitatea a fost folosită drept spital militar.
 • Tot la Columbia se află sala de clasă care a apărut cel mai des în filme.
 • Actorul Joseph Gordon-Levitt a ve­nit aici pentru a lua o pauză de la Hollywood, dar a renunţat în ul­timul an pentru a se reîntoarce la actorie. La fel este şi cazul lui Jake Gyllenhaal, care a ales filmele în detri­mentul studiului.

 

Ce poţi deveni:

Actor, personalitate TV sau un preşedin­te care scrie istorie.

 

Cost de şcolarizare: 55.356 dolari/an.

 

SILVIA CÎMPEANU Foto HEPTA, NORTHFOTO, SHUTTERSTOCK

 

Ce şcoli prestigioase au urmat vedeteleCe şcoli prestigioase au urmat vedetele

 

 

 

 

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter