Cea mai aşteptată expoziţie: Diana - Her Fashion Story

Publicat pe

Diana a fost nu doar cea mai iu­bită prințesă din lume, ci și un adevărat fashion icon. Iar pentru că anul acesta se împlinesc 20 de ani de la moartea ei, Palatul Kensington găzduiește o expoziție unică, cu cele mai re­prezentative rochii ale acesteia.

 

Peste câteva luni se împlinesc 20 de ani de la moartea tragi­că a prințesei Diana, însă chiar și după atâta timp stilul său vestimentar continuă să fascineze o lume întreagă. Pentru a celebra eleganța și rafinamentul pe care prințesa inimilor le-a promovat în tim­pul vieții prin outfit-urile pur­tate, la Palatul Kensington are loc una dintre cele mai așteptate expoziții: Diana: Her Fashion Story. Este vor­ba despre o colecție de 25 de ținute purtate de Diana ce ur­măresc evoluția sa vestimen­tară. Dacă imediat după căsă­toria cu Prinţul Charles, ea a fost consiliată de designerii Casei Regale, iar ținutele sale erau foarte sobre și aproape rigide, ulterior a adoptat creații lejere, rafinate și deo-sebit de feminine. „Era influențată de cinema și de arte și era, de asemenea, o dansatoare foarte talentată – în copilărie își dorea să fie ba­lerină', a declarat curatorul expoziției, Eleri Lynn, pentru revista People.

De altfel, una dintre cele mai cunoscute apariții ale Dianei a fost cea din anul 1985, când la dineul oficial găzduit de Casa Albă a purtat o superbă rochie lungă de catifea de culoare albastru închis, semnată de designerul Victor Edelstein. Rochia a fost pusă și mai mult în valoa­re prin celebrul dans al prințesei cu actorul John Tra­volta, lucru ce a dus la nașterea expresiei „Travoltas Dress. În cadrul unei licitații ce a avut loc în 2013, rochia a fost adjudecată pentru suma de 240.000 de lire de un cum­părător britanic, dar acum s-a reîntors la Palatul unde prințesa a trăit peste 15 ani. O altă ținută iconică purtată de Diana ce poate fi admirată în cadrul expoziției este rochia Elvis, confecționată din măta­se albă și decorată cu perle, asortată cu un bolero identic cu guler foarte ridicat, în stilul rockstarului american, pe care prințesa a purtat-o în 1989, la British Fashion Awards și apoi în cadrul unei vizite în Hong Kong. Însă unele dintre obiectele vesti­mentare expuse nu au mai fost văzute de când Diana le-a purtat ultima dată. Printre acestea se numără și rochia neagră îmbrăcată de Lady Di în timpul unui recital la Royal Opera House, la câteva zile după anunțul logodnei ei cu Prințul Charles, în 1981. O altă rochie expusă pentru pri­ma dată după 20 de ani este cea creată de Catherine Walker și purtată de Diana la ședința foto pentru Vanity Fair, realizată de Mario Testi­no, în 1997. De altfel, Cathe­rine Walker a fost unul dintre cei mai îndrăgiți designeri ai Dianei, aceasta făcându-i și cunoscuta rochie lungă din voal blue, purtată la Festivalul de Film de la Cannes, în 1987. Cu toate că nu era interesată în mod deosebit de ultimele tendințe în materie de modă, prințesa Diana avea un gust aparte pentru eleganță, drept dovadă stau aceste ținute care pot fi purtate și astăzi. Așa că, dacă aveți drum prin Londra este păcat să nu faceți o scurtă oprire la Palatul Kensington pentru a admira ținutele pur­tate de cea mai iubită prințesă a tuturor timpurilor, mai ales că expoziția este deschisă până la finalul anului.

 

 

ADINA VÎLCEA Foto HEPTA, NORTHFOTO

Cea mai aşteptată expoziţie: Diana - Her Fashion StoryCea mai aşteptată expoziţie: Diana - Her Fashion Story

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter