Celebrități care sunt muze pentru designeri

Publicat pe

Expunerea mediatică pe care o au relațiile „creator de modă – muză celebră” a căpătat amploare – desigur – odată cu Audrey Hepburn și Hubert de Givenchy.

 

Prietenia dintre ei a propulsat-o pe Audrey în rolul de fashion icon internațional, după ce Hubert a îmbrăcat-o într-una dintre cele mai cunoscute rochii ale tuturor timpurilor – cea pe care o poartă în celebrul Breakfast at Tiffanys'. La mulți ani după încheierea filmărilor, Audrey mărturisea: El e mai mult decât un designer, e un creator de personalități'.

 
Audrey nu e, însă, singura celebritate care a fost muza unui designer. De la Diane Kruger și Karl Lagerfeld, la Marc Jacobs și Sofia Coppola, cuplurile muză – creator sunt multe și surprinzătoare.

 
Jennifer Lopez, muza lui Zuhair Murad

Fashion idila' dintre JLo și Zuhair Murad a început în 2011 și de atunci au putut fi numărate pe degete excepţiile în care Lopez a apărut la evenimente purtând altceva decât Zuhair Murad.

 

 

Naomi Capmbell, muza lui Azzedine Alaia

Campbell și Azzedine Alaia se cunosc de mai bine de 25 de ani. Naomi e la fel de bună prietenă și cu Marc Jacobs sau Diane von Furstenberg, însă acceptă titultatura de muză' doar atunci când apare în același context cu numele lui Alaia.

 

Starleta Kim Kardashian, muza lui Riccardo Tisci

Kim Kardashian e Marilyn Monroe a epocii noastre'. Multe sprâncene s-au ridicat, subit, când Riccardo Tisci a pus egal între starleta americană și Marilyn. Tisci a mers mai departe de nivelul declarativ și a creat câteva colecții inspirate de Kardashian. Kim, la rândul ei, apare în creațiile lui Tisci ori de câte ori se ivește ocazia.

 

Diane Kruger, muza lui Karl Lagerfeld

Kruger l-a întâlnit pe Lagerfeld pe când avea doar 16 ani și a declarat într-un interviu recent că – în cazul ei – rolul de muză se confundă cu cel de foarte bună prietenă. Kruger și Lagerfeld sunt deseori fotografiați ieșind din baruri selecte la 4 dimineața și stând unul lângă altul în front row-urile celor mai cunoscute fashion show-uri.

 

Madonna, muza lui Jean Paul Gaultier

Madonna și JP Gaultier s-au cunoscut când artista l-a angajat pentru a-i crea celebrul sutien cu cupe în formă de con pe care l-a purtat în turneul mondial Blonde Ambition. Ulterior, Gaultier a invitat-o să defileze pe catwalk în vara lui 1995. De acolo și până la statutul de muză a lui Gaultier nu a mai fost decât un pas.

 
Lady Gaga, muza Dontatellei Versace

Într-o perioadă în care lucrurile nu merg tocmai bine pentru Lady Gaga (ultimul ei album a fost un eșec), Donatella Versace a rămas alături de cântăreața americană și chiar a rugat-o să fie imaginea celei mai noi campanii Versace.

 

Rihanna, muza lui Rousteing

În culisele ultimului show Balmain, care a avut loc în Paris, directorul creativ Olivier Rousteing a declarat că sursa inspirației din ultima sa colecție e Rihanna. Rihanna a reușit să capteze atenția și directorilor de creație de la Dior, care au vrut ca ea să fie imaginea celei mai noi campanii Dior.

 

Gabriela B. Foto: Hepta, Northfoto

 

Celebrități care sunt muze pentru designeriCelebrități care sunt muze pentru designeri

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter