Chef Nicolai Tand - Cum a descoperit că vrea să devină bucătar

Publicat pe

Vesel, carismatic și cu un look ce mai degrabă te face să te gândești la el ca la un star de cinema, privindu-l nu ai ghici niciodată că Nicolai Tand e chef și mai ales că e un gurmand. De altfel, el recunoaște că, deși i-a plăcut mâncarea întotdeauna, pasiunea pentru gătit a apărut mai târziu. 

 

Dintotdeauna ai fost pasionat de gătit? Îți mai amintești cum a început totul?

Dintotdeauna mi-a plăcut mâncare, pasiunea pentru gătit a apărut mai târziu. Când eram mic voiam să mă fac soldat, bucătar am devenit mai apoi. În Franța am descoperit mâncarea altfel, acolo am înțeles gătitul și mi-am dat seama că vreau să fac asta.

 

Care a fost primul preparat pe care l-ai gătit? A fost un succes sau, din contră, nu a ieșit așa cum te așteptai?

Mama avea pe foc o oală cu fasole albă la fiert. Când scădea apa, trebuia să tot completez. Eu am pus din greșeală niște zahăr ars cu apă. La final nu știam de ce mâncarea are un gust așa bun.

 

Ești destul de suplu pentru meseria ta. Împărășește-ne câteva secrete.

Mă adaptez, dar destul de greu. Sunt și foarte agitat, cred că ăsta e unul din secrete. Nu stau mai mult de 2-3 secunde într-un loc. Dar sunt zile în care mănânc abia pe la trei după-amiaza. Acum câteva zile eram nemâncat și a trebuit să merg în piață, la cumpărături. Am văzut o doamnă mâncând crenvurști și, pentru că nu mai puteam de poftă, am luat și eu unul de la ea. A fost tare bun!

 

Dacă nu ai fi făcut asta, ce altă meserie și-ar fi plăcut să faci?

Actor sau cântăreț. Cântăreț mi-ar fi plăcut cel mai mult. Muzica e pentru mine ceva fantastic pe lumea asta. Când aud o piesă care îmi place se întâmplă să îmi dea lacrimile.

 

Acasă cine gătește, tu sau soția?

Au fost vremuri în care mai gătea și soția, dar acum s-au cam terminat.

 

Din punctul tău de vedere, pe masa de Sărbători trebuie să se regăsească….

Sarmalele, voia bună, familia, prietenii, liniștea, cumpătarea…asta este rețeta mea pentru Sărbători.

 

Cum vei petrece Sărbătorile de iarnă?

În familie. În familia mea din SUA. Voi duce sarmalele acolo.

 

Ce așteptări ai de la 2017?

Proiecte noi, povești multe pentru blogul meu www.nicolaitand.ro, sănătate, prieteni, fericire, timp pentru familie și copii, vacanțe și mâncare bună!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter