Cine e Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. Ieri seară, chef Ștefan Popescu a avut succes pe toate planurile. După ce a câștigat amuleta jurizată de Carmen Grebenișan, a dat și primul cuțit de aur din acest sezon. Iată cine este concurentul care l-a cucerit!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Cine e Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. Ieri a fost o zi plină de provocări pentru cei patru chefi, care au avut de gătit după ce roata ingredientelor a ales pentru ei. Chef Ștefan Popescu nu doar că a câștigat amuleta cu un desert fabulos, dar și-a ales și cuțitul de aur, întâmplător sau nu, concurentul care l-a convins preparând tot un desert…
Cine e Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite
Cei patru chefi au fost supuși unei provocări care le-a dat bătăi de cap, după ce Irina i-a anunțat că ruleta le va da ingredientele. Rezultatul i-a descumpănit inițial pe cei patru chefi, pentru că Richard Abou Zaki a trebuit să gătească un dish cu caise confiate, fulgi de nucă de cocos și fudulii de curcan, în vreme ce Alexandru Sautner a gătit o rețetă cu fasole, biscuiți și fulgi de cocos, iar Orlando Zaharia a combinat freshul de portocale cu anșoa și pufarinele.
Cel mai norocos a fost chef Ștefan Popescu, deoarece roata i-a oferit biscuiți, șofran și fresh de portocale, care i-au permis să pregătească un desert fabulos cu ciocolată, care a cucerit-o pe Carmen Grebenișan și i-a adus amuleta și cele 5 puncte.
Tot un desert avea să aducă și primul cuțit al acestui sezon, pe care chef Ștefan Popescu i l-a oferit lui Alexandru Procopiu, care le-a stins lumina celor 4 chefi cu un preparat inedit și extrem de gustos.
„Sunt bucătar de doi ani și înainte de asta am fost programator”
Cine e Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. Deși deserturile cuceresc pe oricine, nu sunt ușor de făcut, dar Alexandru Procopiu a riscat și a câștigat Cuțitul de aur din partea lui chef Ștefan Popescu.
Tânărul în vârstă de 26 de ani i-a surprins pe jurați cu un desert ce părea un fel pricipal. Când au ridicat cloche-urile, chefii au vazut pe farfurie… frigărui și un ou ochi, dar acestea erau dulci. Desertul din ciocolată cu creme anglaise de rozmarin și jeleu de portocală i-a surprins pe chefi. La fel și mărturisirea lui Alexandru Procopiu, care a povestit că este bucătar doar de doi ani și că a renunțat la meseria de programator de dragul bucătăriei.
„Sunt bucătar de doi ani și înainte de asta am fost programator, lucram în IT. Nu mă regăseam, așa că am decis să încerc altceva. După ce am făcut o școală horeca, am făcut și alte cursuri, apoi am început de jos, la curățat cartofi', le-a povestit Alexandru celor patru chefi.
Cum pasiunea pentru gătit a câștigat, Alexandru, care locuiește acum în București, își dorește să ajungă un bucătar faimos și să aibă „măcar o stea Michelin'. De altfel, acesta mai are o pasiune – pokerul, pe care și-a descoperit-o încă din copilărie.
După ce a primit cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu, Alexandru a exclamat:
„A ieșit olteanul din mine! O să dau tot ce am mai bun din mine! Sper să câștigăm cât mai multe battle-uri!”, a spus Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite, în culmea fericirii.