Cine este Daria Jane. Darius Bulzan de la Românii au Talent a investit peste 80.000 de euro într-o operație de schimbare de sex

Publicat pe

Cine este Daria Jane. În urmă cu nouă ani, tânărul contorsionist Darius Bulzan făcea senzație la Românii au Talent. Anii au trecut, iar el și-a îndeplinit cel mai mare vis. A știut dintotdeauna că este o femeie captivă într-un corp de bărbat, iar mama a decis să își sprijine copilul care și-a schimbat sexul în urma unei intervenții chirurgicale complicate și costisitoare, care a avut loc peste hotare. Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Darius este acum Daria, o tânără cu o carieră de succes în mediul online, care le împărtășește urmăritorilor ei din experiența proprie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cine este Daria Jane. Era un elev model în perioada în care încă era Darius. Avea doar note de 9 și de 10, dar în liceu a început să vină la școală cu unghiile vopsite și cu haine androgine. Colegii nu au fost foarte receptivi și nu toți au reacționat pozitiv. A avut parte de agresiuni și de comentarii răutăcioase, dar în acei ani a realizat că singura șansă la o viață normală este o operație de schimbare de sex. A cheltuit până acum peste 80.000 de euro, dar nu regretă niciun ban dat ca să devină cu adevărat femeie.

Cine este Daria Jane. Darius Bulzan de la Românii au Talent a investit peste 80.000 de euro într-o operație de schimbare de sexCine este Daria Jane. Darius Bulzan de la Românii au Talent a investit peste 80.000 de euro într-o operație de schimbare de sex

Cine este Daria Jane

Atunci când a început, cu pași mici, să își asume identitatea de femeie, au început și reacțiile negative din partea celorlalți adolescenți.

Colegii au fost foarte reticenţi şi chiar răutăcioşi la început. Auzeam foarte des comentarii despre felul în care mă îmbrăcam, lucruri de genul „se poate îmbrăca aşa acasă, dar de ce să vină aşa la şcoală?'. Oricum ei nu înţelegeau atunci, dar în câteva luni situaţia a devenit mult mai clară. Am avut prietene în liceu care mă susţineau.

Problema a fost sincer cu copiii de la alte clase care mă agasau pe holurile liceului, în special cei de clasa V-VIII. Uneori veneau în clasă şi aruncau cu obiecte în mine, mă filmau peste tot, am nişte amintiri foarte urâte de acolo, şi de altfel a fost şi primul impact cu transfobia', a declarat Daria Jane, în exclusivitate pentru CSID.ro.

Cine este Daria Jane. Părinții ei au divorțat când ea avea doar șase luni, dar tânăra nu crede că acest lucru ar fi avut vreo influență de orice fel asupra deciziei ei sau a modului în care se simțea în legătură cu propriul corp.

„Sincer nu văd legătura între lipsa unei figuri paterne şi a fi trans. În primul rând, conform multor studii, hormonii interceptaţi de făt în primele săptămâni de sarcină pot determina o viitoare disforie de gen, care va avea loc indiferent în ce condiţii creşte copilul.

Sunt femei trans care vin din familii perfect funcţionale, la fel cum sunt femei trans care vin din familii monoparentale (fie doar cu mamă, ca în cazul meu, fie doar cu tată). Tocmai de asta, personal nu cred că are vreun impact familia din care vii cu disforia de gen în sine, deşi sunt convinsă că poate avea un impact în posibilitatea de a-ţi accepta disforia, respectiv începerea tranziţiei', mai povestește Daria.

Citește și: Povestea fabuloasă a unui fost concurent de la 'Românii au talent'. Și-a făcut operație de sex și ai putea jura că a fost femeie dintotdeauna

Citește și: Daniela Iliescu, după ce iubitul ei, Culiță Sterp, a provocat accidentul soldat cu un rănit: „Dumnezeu știe ce lecții avem de învățat”

Citește și: Culiță Sterp și frații lui, la un pas de moarte după ce au fost implicați într-un accident rutier, acum 10 ani: „Mama se ruga ca măcar unul să mai fie în viață”

Citește și: Alin Oprea recunoaște că divorțul de Larisa s-a produs din cauza infidelității: „Dovezile există, eu sunt în posesia lor”

Cum a ajuns să se opereze în Thailanda

Cine este Daria Jane. A fost crescută de mamă și de bunică, iar cele două i-au fost mereu alături. Au strâns banii necesari, cu multe sacrificii, apoi a ajuns pe masa de operație, tocmai în Thailanda.

„Din păcate există această misconcepţie, ba chiar mi se spune des „trebuia să mergi la psiholog'. Asta este şi ideea, că am fost. Iniţial am mers la psihiatru, unde am primit diagnosticul medical de disforie de gen. Cu acest diagnostic am fost ulterior la endocrinolog.

Mi s-a prescris tratament de substituţie hormonală. Mai apoi am făcut operaţii de feminizare. Apoi schimbarea de sex în Thailanda, iar pentru aceasta am obţinut încă 2 aprobări de la 2 psihiatri diferiţi care atestau că acea operaţie reprezintă o nevoie medicală. (…)

Procedura este destul de simplă: trebuie să ai minim 1-2 ani de tratament hormonal, identitatea feminină trebuie vizibil recunoscută şi asumată public, actele medicale (în special psihiatrice) trebuie să recunoască nevoia operaţiei, iar dacă bifezi toate astea, te poţi programa online la orice medic îţi inspiră încredere.

Psihic nu am fost pregătită de durerea pe care am trăit-o acolo, am mers tipic go with the flow, chiar inconştientă. Niciun regret totuşi, şi aş merge şi mâine din nou dacă ar fi să trec din nou prin asta pentru a trăi împăcată cu mine', a mai dezvăluit Daria. Jane.

Ce complicații au apărut după operație

A crezut că va sta doar 2-3 săptămâni internată, dar au apărut niște complicații și a ajuns să fie în spital timp de 38 de zile. După ce a revenit în România, a mai avut parte și de alte probleme.

„Toată experienţa operaţiei trebuia să dureze aproximativ 2 săptămâni. Prietena mea care o făcuse cu câţiva ani înainte îmi descrisese cu lux de amănunte fiecare pas. Nici nu mă aşteptam să trec prin ce a urmat. După operaţia propriu-zisă, te trezeşti cu 3 „lucruri' în tine: o drenă inserată prin piele într-un fel foarte dubios, o „funie medicală', altfel nu pot să o numesc, care este inserată complet în vagin pentru a menţine adâncimea şi o sondă urinară inserată în mod obişnuit în uretră. De primele 2 am scăpat în ziua a 4-a după operaţie, şi credeam că am scăpat uşor.

Problema a rămas la sondă, fiindcă doctorul mi-a spus că uretra mea era inflamată şi preferă să nu scoată sonda cum o face de obicei, după 6 zile, ci o să o lase până în a 12-a zi. Când mi-a scos-o atunci, din păcate a fost tot prea inflamată şi au fost nevoiţi să reinsereze una nouă, pe care să o mai ţin încă 2-3 săptămâni. A fost un chin pe viu. Două sonde nu intrau deloc. La a 3-a au zis că trebuie să mă adoarmă şi să mă transporte la un spital pentru a-mi insera o sondă prin stomac.

Acela a fost momentul când, nu ştiu cum, am reuşit să mă relaxez în aşa fel încât o sondă să poată ajunge unde trebuie prin uretră. Am văzut mai mult sânge ca oricând atunci. A fost horror. Mă simt norocoasă totuşi că am avut-o alături pe mama, care a stat cu mine tot timpul şi am reuşit să trecem cu bine peste toate astea', a nau dezvăluit Daria Jane, pentru sursa citată anterior.

Cum a fost primită de statul român

Cine este Daria Jane. Avea 18 ani când și-a făcut o rinoplastie și hair lowering, adică a fost coborâtă linia de creștere a părului. A trecut și prin procesul de reconstrucție al frunții și i-a fost scos mărul lui Adam. Are deja mai bine de opt intervenții chirurgicale, excluzându-le pe cele minim invazive.

A trebuit să treacă și printr-un proces lung și obositor pentru ca statul român să o recunoască acum ca femeie. Acum are și o relație stabilă, care durează deja de patru ani. Iubitul ei a trecut peste toate obstacolele și îi este mereu alături.

Cine este Daria Jane. „Am fost primită cu întârzierile de rigoare ale statului român, iar procesul meu de schimbare al actelor a durat cam un an. A fost o aşteptare grea, dat fiind faptul că aveam toate actele posibile. Cel mai mult m-a iritat faptul că, deşi aveam acte doveditoare de la clinica din Thailanda care specifica prezenţa operaţiei de vaginoplastie, legislaţia română prevedea nevoia specificării operaţiei şi de către un medic ginecolog român.

Mi se pare şi în prezent de neînţeles, însă sincer sunt bucuroasă că am scăpat de toate aspectele birocratice. Am obţinut ulterior ce trebuia. Am investit mai mult de 80.000 de euro în mine până în prezent', a completat Daria Jane.

Sursă foto: Facebook, Pro TV

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter