Cine este Hiroko Ogawa de la Chefi la cuțite. Japoneza de 59 de ani a alergat 420 km într-o săptămână, de la Sofia la București

Publicat pe

Hiroko Ogawa i-a impresionat pe jurații de la Chefi la cuțite nu doar prin preparatele gătite, dar și prin povestea sa de viață. La 59 de ani, Hiroko Ogawa a reușit performanța de a alerga 420 de km într-o săptămână, de la Sofia la București, însă viața ei în România n-a fost mereu lipsită de probleme.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Hiroko Ogawa a fost una dintre cele mai surprinzătoare concurente din sezonul 8 „Chefi la cuțite'. Banda a mers și și cei trei chefi au descoperit în farfurie o rețetă tradițională de sushi, servit cu un décor din origami! Surpriza mare a fost atunci când, în interiorul unui rulou, Florin Dumitrescu a descoperit pui shanghai.

Concurenta de 59 de ani de la Chefi la cuțite este stabilită de 15 ani în România și este profesoară de limba japoneză și, în timpul liber, este alergătoare de maraton. Marea performanță a lui Hiroko Ogawa este că a făcut mai bine de două sute de maratoane în mai toate țările lumii.

„Cel mai lung maraton pentru mine a fost cel de la Sofia la București, adică 420 de kilometri, parcurși într-o săptămână', a dezvăluit Hiro Ogawa, extrem de mândră, potrivit a1.ro.

Deși are 59 de ani, Hiroko Ogawa spune că are de gând să alerge până la la o sută de ani.

Cine este Hiroko Ogawa de la Chefi la cuțite. Japoneza de 59 de ani a alergat 420 km într-o săptămână, de la Sofia la BucureștiCine este Hiroko Ogawa de la Chefi la cuțite. Japoneza de 59 de ani a alergat 420 km într-o săptămână, de la Sofia la București

Când a izbucnit pandemia COVID-19, Hiroko Ogawa a avut probleme

În primăvară, Hiroko Ogawa a povestit pe Facebook că a fost victima discriminării rasiale, pe străzile din Capitală. Potrivit sportivei, un copil a strigat după ea, întrebând-o în bătaie de joc dacă are coronavirus.

„Aseară în timp ce am mers pe străzi în București, un copil mic mi-a strigat, „Ai coronavirus?” Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în România…'.

O altă provocare pentru maratonistă a fost limba română, pe care a învățat-o cu ajutorul colegilor de alergare. 'Este o limbă grea, cu o gramatică foarte grea. În limba japoneză, noi nu avem genul masculin, feminin, plural și singular'.

Citește și

Cine este Cristi Borcan de la Chefi la cuțite. Ultramaratonistul poreclit Superman a alergat 151 de kilometri în casă

Hiroko Ogawa de la Chefi la cuțite s-a mutat în România din dragoste

Hiroko Ogawa s-a mutat în București, în urmă cu 15 ani, după ce s-a îndrăgostit de un bărbat și a fost impresionată de căldura localnicilor. Nu știa nimic despre țara noastră, doar numele câtorva sportive celebre: Nadia Comăneci, Gabriela Szabo și Lidia Șimon.

Hiroko Ogawa își amintește cu nostalgie de prima zi în care a sosit la București.

'Am ajuns în Gara de Nord cu trenul, de la Istanbul. Aveam o valiză mare și când am vrut să cobor din tren, cineva mi-a zis că îmi poate căra valiza. A mers doar două sute de metri, iar prețul a fost unul de taxi, destul de mare. Gara de Nord era urâtă, cenușie, nu arăta deloc bine, oamenii erau îmbrăcați în culori închise, nu mi-a plăcut deloc'.

Citește și

Cine este Florin Buricea, concurentul fără mâini de la Chefi la Cuțite. Are două joburi și merge cu bicicleta!

Motivul pentru care Hiroko Ogawa a venit în România a fost o frumoasă poveste de dragoste.

'Este povestea mea, lungă… m-am îndrăgostit de un bărbat roman și m-am mutat aici. Românii sunt foarte romantici. Bărbații din Japonia nu spun 'te iubesc' de prea multe ori sau 'esti frumoasă'. Sunt, poate, mai rușinoși, sunt mai conservatori. Iar femeile japoneze nu prea pot să schimbe această mentalitate', declara Hiroko Ogawa în urmă cu doi ani pentru Hotnews.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter