Cine este Rosamund Pike?

Publicat pe

A fost nominalizată la Oscar pentru un rol câștigat în fața unor actrițe mult mai cunoscute, precum Natalie Portman, Charlize Theron și Olivia Wilde. S-a lansat ca Bond Girl în „Die Another Day', dar a câștigat faima jucând o femeie duplicitară și complicată în „Gone Girl'.

 

rosamund pike

 

 

ROMANȚĂ LA STONEHENGE: Rosamund Pike s-a îndrăgostit de iubitul ei, matematicianul Robie Uniacke, în timpul unei călătorii la Stonehenge. După ce s-a întâlnit întâmplător cu o prietenă care i-a spus că petrece solstițiul de vară la ruinele Stonehenge, Rosamund a căutat un partener de călătorie. Și-a adus aminte că l-a cunoscut pe Robie și s-a gândit că și el ar vrea o astfel de aventură. Au plecat împreună, pe drum mașina lor s-a stricat, dar au ajuns în fnal la celebrele pietre și au stat până dimineață, când au văzut răsăritul.

 

CĂSNICIA E SUPRA-EVALUATĂ: Primul iubit, Simon Woods, a descoperit că preferă bărbații și s-a căsătorit cu unul, iar cel de-al doilea, Joe Wright, s-a despărțit de ea cu doar câteva zile înainte de nuntă. După două dezamăgiri în dragoste, Rosamund și-a dat seama că nu vrea să se mai căsătorească, nici măcar dacă va cunoaște bărbatul visurilor sale. L-a întâlnit pe Robie Uniacke, un bărbat cu 18 ani mai mare decât ea, obișnuit al înaltei societăți britanice și divorțat de două ori. Au doi copii împreună, dar niciun plan de căsătorie. „E interesant să încalci regulile. Nu sunt căsătorită, am copii și așa simt că este mult mai bine, spunea actrița într-un interviu.

 

CEA MAI BUNĂ ȘCOALĂ: În copilărie, Rosamund s-a plimbat prin toată Europa alături de părinții ei – tatăl era cântăreț de operă, iar mama cânta la vioară. Pentru că îi însoțea în turnee, Rosamund a învățat să vorbească fluent engleză și germană și să cânte la pian și violoncel. Actrița mărturisea și că era fascinată de prietenii părinților ei: „Dacă părinții tăi știu să se joace și să își trăiască viața cu imaginație, unui copil îi e ușor să comunice cu ei. Întotdeauna organizau cu prietenii jocuri distractive, multe bazate pe actorie.

 

CEA MAI DIFICILĂ SCENĂ: Regizorul filmului „Gone Girl, David Fincher, este recunoscut pentru stilul său perfecționist. Scena de sex cu Rosamund Pike și Neil Patrick Harris (prezentatorul Oscarurilor de anul acesta) a fost filmată de 36 de ori, iar setul a trebuit să fie refăcut de fiecare dată, pentru că implica foarte mult sânge. Abia după o săptămână, 1700 de litri de sânge fals, 36 de lenjerii de pat și 36 de perechi de lenjerie intimă au obținut scena perfectă.

 

CEA MAI HAIOASĂ ÎNTÂMPLARE: După lansarea filmului „Gone Girl, când era însărcinată cu cel de-al doilea copil, a intrat într-un mic magazin din Londra să cumpere ceva de mâncare. Vânzătoarea i-a spus că seamănă cu actrița din film, iar Rosamund a răspuns simplu că ea e. Când a văzut că e privită cu suspiciune, a adăugat că e însărcinată. Vânzătoarea a fost și mai revoltată: „Atunci de ce ați venit aici? Nu ar trebui să cumpărați mezeluri din Soho!. Concluzia actriței a fost că publicul își dorește ca actorii să rămână vedete, să fie undeva sus, nu să coboare în mijlocul oamenilor.

 

RALUCA TĂMAȘ Foto GULIVER

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter