Cine îl plătea pe Florin Călinescu ca să recite poezii despre Elena Ceaușescu, în comunism: „Ne luam bănuții și plecam”

Publicat pe

S-a aflat cine îl plătea pe Florin Călinescu ca să recite poezii despre Elena Ceaușescu, în comunism. Dezvăluirea a fost făcută de actrița Anca Pandrea. De asemenea, și ea spunea versuri patriotice alături de prezentatorul de la Prima TV. Regretatul ei partener, Iurie Darie, a refuzat să-i pronunțe numele dicatorului, dar și pe cel al soției celui din urmă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Anca Pandrea a dezvăluit cine îl plătea pe Florin Călinescu ca să recite poezii despre Elena Ceaușescu. În perioada comunismului, amândoi recitau versuri patriotice celebre, dedicate în mare parte soției dictatorului. În filmările care au apărut de-a lungul timpului pe Internet, amândoi apar într-o astfel de ipostază. Actrița a explicat acum că au acceptat să le rostească numele conducătorilor din comunism pentru că erau plătiți pentru asta.

Cine îl plătea pe Florin Călinescu ca să recite poezii despre Elena Ceaușescu, în comunism: „Ne luam bănuții și plecam'Cine îl plătea pe Florin Călinescu ca să recite poezii despre Elena Ceaușescu, în comunism: „Ne luam bănuții și plecam'

Florin Călinescu se numără printre actorii care, în perioada comunismului, au recitat poezii patriotice, adresate către Elena și Nicolae Ceaușescu, alături de alte nume mari din lumea artistică, ca de exemplu Radu Beligan, Ion Caramitru, Mircea Albulescu sau Florina Cercel.

Citește și: Cum a reacționat Florin Călinescu după ce s-a zvonit că a murit:„Sunt într-un moment al vieții mele în care…'

Citește și: Ce se întâmplă cu emisiunea lui Florin Călinescu de la Prima TV:”Nu au căzut de acord asupra…”

Citește și: Oana Roman și Marius Elisei, fotografii de adolescenți îndrăgostiți.Vedeta s-a lăsat pipăită de soțul ei și a postat imaginile

Citește și: Cine sunt frații Tate. Tristan și Andrew, colecționarii de ceasuri și bolizi de lux, „magnet' pentru femeile sexy

Cine îl plătea pe Florin Călinescu ca să recite poezii despre Elena Ceaușescu, în comunism

La acea vreme, Florin Călinescu avea aproximativ 30 de ani și era absolvent al Institutului de Artă teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale'. Acesta debutase în lumea cinematografiei, odată cu serialul românesc „Lumini și umbre'. În acea perioadă, actorul a urcat pe scenă pentru a aduce ode foștilor conducători comuniști, îmbrăcat la costum și cravată.

Potrivit impact.ro, Florin Călinescu nu a avut însă nicio poziție oficială după ce imaginile scoase din arhivă au fost făcute publice în mediul online. La acea vreme, actorul o numea pe Elena Ceaușescu „neobosit savant'. Într-o filmare, el apare alături de Anca Pandrea, recitând o poezie dedicată soției lui Nicolae Ceaușescu, la „Cântarea României'. Acesta era un festival faimos.

Anca Pandrea a mărturisit că nu avea nicio reținere să pronunțe numele de Ceaușescu, lucru pe care l-a făcut și Florin Călinescu. Spune ea, actorii își făceau doar meseria și erau plătiți pentru asta.

„Eu am spus numele de Ceaușescu, și eu și Călinescu, cum să nu. Ne făceam doar meseria. Spuneam versuri patriotice, ne înțelegeam foarte bine. Ne luam bănuții de la televiziune și gata', a spus Anca Pandrea în exclusivitatea pentru sursa menționată anterior.

Ce actor a refuzat să-i pronunțe numele dicatorului

Cât despre regretatul ei partener, Anca Pandrea a declarat că Iurie Darie, care a a fost solicitat să recite versuri patriotice, a acceptat, însă a pus condiția să nu le pronunțe numele celor doi conducători din perioada comunismului.

„Când Nae Cosmescu a făcut un spectacol mare și l-a chemat și pe Iura, el i-a zs că vine, că spune orice pentru pionieri, copii, dar fără să pronunțe numele Elena și Nicolae Ceaușescu. Iura era recunoscut că niciodată nu a făcut asta', a adăugat actrița.

Cum a reacționat Florin Călinescu după ce s-a zvonit că a murit

Recent, Florin Călinescu a reacționat public, după ce, în urmă cu ceva timp, s-a zvonit că a murit. Omul de televiziune a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare, vizibil deranjat de speculațiile care au tot vehiculat pe Internet. În cadrul LIVE-ului de pe Facebook, acesta a dezvăluit și care e motivul pentru care nu a mai apărut la fel de mult în spațiul public, în ultima vreme.

Florin Călinescu le-a transmis un mesaj dur celor care au susținut că el ar fi murit. Pentru a demonstra că a fost vorba doar despre niște speculații, omul de televiziune a făcut un LIVE pe Facebook. În cadrul acestuia, el le-a povestit internauților că se află „într-un loc minunat’, între România și Serbia.

Omul de televiziune s-a filmat pe Dunăre, descriind acest loc drept unul foarte drag lui. Florin Călinescu s-a arătat supărat pe cei care au pornit zvonurile despre un așa-zis deces, numindu-i „cretini’.

„Sunt între România și Serbia, un loc minunat drag mie și vreau să le spun tuturor cretinilor care vehiculează pe Internet faptul că sunt mort. Uitați-vă! Sunt mort?

Sunt într-un moment al vieții mele în care nu vreau să vorbesc foarte mult, având în vedere lucrurile groaznice pe care le constatăm cu toții în vecinătatea din nordul țării noastre. Atunci când mor copii, mor bolnavi, când unii bombardează spitale nu sunt foarte vorbăreț pentru că aș părea cretin’, a spus el, acum ceva timp.

Sursă foto: Hepta, Facebook, Captură ecran, Instagram, Arhivă VIVA!

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter