Codin Maticiuc – De la craiul de Dorobanţi la producătorul de film - VIDEO

Publicat pe

Este personajul despre care toată lumea știe de toate, fără să știe nimic. „Fabricat de tabloide prin 2003 sub numele de Poponeț, a fost multă vreme (doar) craiul de Dorobanți cu trecere la femei celebre. Cu o sinceritate care ar face orice specialist în PR să se lase de meserie, ne-a povestit de ce nu (mai) este doar atât, de ce e single de aproape un an și ce femei ar vrea să aibă-n pat.

 

Mi-a spus din start că nu se simte confor­tabil să fie subiectul unei ședințe foto, din cauza unei surprinzătoare timidități. Ceea ce m-a mirat nespus, având în ve­dere că tonul folosit pe blog ori în roma­nul său cu limbaj obscen, „Consumatorul de suflete, sugerează fix opusul. Aici avem însă de-a face cu un personaj plin de paradoxuri. Este zgomotos și vorbăreț, poate chiar ușor teribilist în declarații, dar suferă de timiditate. Nu îi place să fie su­biectul unei ședințe foto, așadar să se ex­pună, dar îi place să fie actor, ba chiar merge la castinguri în mod constant. Este poster boy pentru misogini, însă răspun­de la mail-uri cu „săru-mâna. Umblă prin oraș cu șofer, dar nu s-a plâns când l-am înghesuit într-o mașină, alături de un morman de haine și umerașe, pentru un ultim cadru pe Calea Victoriei. L-a afectat de la bun început să fie numit de presă Poponeț, dar nu se supără dacă îi amintești de asta, ba chiar e oarecum amuzat. O fi Poponeț beizadea de Dorobanți și poate că nu se știe exact cum s-a născut acest nickname, dar Co­din vine de la un personaj de-al lui Pana­it Istrati, combinație între haiduc și ban­dit, și are multe planuri. Lumea îl știe doar ca băiat de bani gata, ceea ce nu e greșit, dar, dacă amintim asta, corect e să menționăm și următoarele aspecte: îm­preună cu familia sa are grijă de un orfe­linat, de câțiva ani susține activ cinemato­grafia românească și a produs „Ana, mon amour (regia Călin Netzer), filmul care tocmai a luat Ursul de Argint pentru Montaj la Berlinale.

A avut dreptate să fie anxios cu privire la materialul nostru, deoarece a fost foarte greu încercat în ziua ședinței foto. Nu l-am lăsat să fumeze trabuc la cadru, nu l-am lăsat să bea alcool în timpul materia­lelor video pentru viva.ro și nu l-am (prea) lăsat să folosească expresiile sale licențioase preferate în timpul live-ului pe Facebook-ul revistei. Venit în haină de piele, bo­canci, cu vreo trei inele mari pe degete, doar tatuajele îi mai lipseau pentru a în­tregi lookul rock, daaar… este lege că până la 40 de ani își va tatua toate cele 18 idei pe care le are în cap. Ce-l face unic pe Codin într-un dialog, pe lângă sincerita­tea și limbajul aparte, este că nu poate sta

locului. Nu are astâmpăr nici când este așezat pe un scaun. Poate de aceea și poartă atâtea inele, ca să aibă ce „meșteri în timp ce vorbește. Sau poate este și asta, de fapt, încă una din apucăturile mascate ale unui timid.

 

Ți s-a întâmplat să ratezi ceva ce-ți do­reai foarte tare din cauza timidității?

Eu cred că am ratat foarte multe fete care mi-au plăcut din cauza timidității. A fost o fată, mi-amintesc și acum, la barul de la Plaza Athénée din Paris. Una dintre cele mai frumoase femei pe care le-am văzut vreodată, un fel de Angelina Jolie în mini­atură, pe la vreo 18 ani. Am remarcat-o, știam că nu o să o mai văd niciodată, dar nu am făcut niciun pas.

 

Ești la fel de timid și în afaceri? Ai pier­dut vreodată bani din cauza asta?

Nu, nu cred. În afaceri e vorba de un lu­cru pe care îl fac de mult timp, e timidita­tea aia un pic exersată, un pic șlefuită. E ca la interviul live pentru Facebookul Viva!, de azi. Mi-ați spus că m-am descur­cat, că a fost ok și v-am spus că am mai dat câteva interviuri, am mai prins experiență. Ușor, ușor, exersând, poți tine în frâu ti­miditatea.

 

O ții bine în frâu. Cel puțin azi, pari deschis, bine dispus.

Tot timpul sunt foarte fericit, foarte vesel. Îmi impun ca problemele să nu mă afec­teze. Consider că nu am întâlnit încă nicio problemă adevărată în viața mea. Că nu ni se răspunde la un sms, că ne-am îngrășat 2 kilograme, toate aceste neplă­ceri care ne controlează viața nu sunt dra­me adevărate.

 

Foarte ușor de zis. Vrei să spui că nu te pune nimic la pământ?

Problemele în viața amoroasă mă pot pune la pământ, ca pe mai toată lumea, cred. Dar și atunci când te înșală iubita, ar trebui să privești către oamenii cu proble­me adevărate, să fii realist. Dacă ne întris­tează lucrurile minore, îl mâniem pe Dumnezeu, cred cu tărie în asta. Și cred că Dumnezeu ne poate da a doua zi o problemă reală, să vedem cum e. Te poți autoprograma zi de zi să îți spui: „Sunt sănătos, părinții mei sunt sănătoși?. Dacă răspunsul e „da, nu ai probleme…

 

Continuarea in numarul de APRILIE al revistei VIVA!, la standurile de presa din 3 aprilie.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter