Cum și-a lansat CRBL propriul bitcoin: "Prima încercare a eșuat". Ce a făcut apoi cu sute de jucării kendama

Publicat pe

Piața de crypto i-a atras atenția lui CRBL cu câțiva ani în urmă, dar abia recent a dezvăluit mai multe detalii despre cum și-a creat propriul său bitcoin. De asemenea, fostul Faimos de la Survivor România i-a uimit pe mulți după ce a dezvăluit ce s-a întâmplat cu sutele de jucării kendama pe care le deținea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Este pasionat de noile tehnologii și urmărește cu mare interes evoluția trendurilor internaționale. Se pare însă că artistul a făcut ceva mai mult decât atât și a transformat pasiunea lui pentru crypto și jucăriile kendama în veritabile idei de business.

Cum și-a lansat CRBL propriul bitcoin: "Prima încercare a eșuat". Ce a făcut apoi cu sute de jucării kendamaCum și-a lansat CRBL propriul bitcoin: "Prima încercare a eșuat". Ce a făcut apoi cu sute de jucării kendama

Cum a ajuns CRBL să își lanseze propriul bitcoin

În anul 2016, Eduard Mihail Andreianu, cunoscut sub numele de scenă CRBL, a auzit pentru prima oară de bitcoin. A fost atras de această industrie, la fel ca mulți alții din showbiz-ul românesc. Însă, înainte să se apuce de investiții, a fost nevoit să o convingă și pe soția lui că merită să facă împreună acest pas.

„În 2016, eram în Spania cu un prieten când am aflat prima dată de Bitcoin. Ulterior, am povestit tuturor celor din jurul meu. Toată lumea din showbizul românesc știe despre crypto. Dar cum să-i explici când eu nu știam ce e? Prima încercare de convingere a eșuat. Ulterior, am început să aprofundez.

În acea perioadă nu mai făceam nimic altceva la studio în afară de a încerca să înțeleg ce reprezintă blockchainul și crypto. A început să mă provoace subiectul și să-mi placă atât de mult încât următorul lucru de care m-am interesat a fost cum pot eu să creez o monedă pe blockchain. Așa a apărut ideea de a face Kendama Coin, plecând de la colecția mea personală de 600 de exemplare de jucării kendama', a declarat CRBL, conform MediaFlux.ro.

Citește și: În ce relații a rămas CRBL cu Smiley și Marius Moga, la 11 ani de la destrămarea trupei Simplu:„Este singurul regret legat de asta' / EXCLUSIV

Citește și: De ce ar vrea Alexandru Ciucu să câștige custodia fiicelor sale și ale Alinei Sorescu

Citește și: CRBL, adevărul despre momentele grele în cuplu, după 14 ani de căsnicie:„Am avut discuții despre divorț'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum l-a ajutat Jojo pe Paul Ipate să nu cadă în depresie:„Am băut mult de oftică, de nervi, de…'

Cum și-a transformat colecția de kendama în NFT-uri

A devenit cel mai cunoscut nume asociat cu această jucărie cu câțiva ani în urmă. Chiar dacă pare că valul de simpatie al copiilor pentru kendama a cam apus, CRBL nu se dă bătut. Așa a ajuns să își digitalizeze cele 600 de jucării kendama pe care le are într-un muzeu, expuse în Dubai.

„NFT-ul pentru mine este next level. Toate kendamele mele le-am transformat în NFT-uri. Am reușit să le duc în Dubai, le-am organizat într-un spațiu și am făcut un muzeu de kendame. Acest muzeu există fizic, însă prin intermediul NFT-urilor există și varianta lor digitală. Kendamele au diferite povești și diferite valori, unele fiind mai rare ca celelalte.

Este șocant să vezi că o jucărie de lemn își face loc în era digitală. Copiii lasă telefoanele ca să se joace cu kendama iar această jucărie le antrenează spiritul de competiție și îi provoacă să socializeze față în față, lucruri foarte importante pentru care părinții copiilor mă iubeau. Din păcate, în România în doi ani de zile s-a consumat întregul fenomen. Nimeni nu mai are kendama în momentul de față, în afară de cei cu adevărat pasionați. În vremea în care kendamele erau populare la noi în țară, un singur brand vindea lunar câte 50.000 de exemplare', a mai adăugat CRBL, conform sursei citate anterior.

Cum se înțelege CRBL cu Elena, soția lui?

Ea a fost cea care l-a sprijinit de fiecare dată. I-a înțeles ideile și a muncit cot la cot cu el pentru viitorul familiei lor. Elena este mai discretă, dar se pare că fix faptul că are o personalitate opusă față de a lui l-a atras pe CRBL la ea.

„Noi doi suntem la extreme, plus cu minus, dar ne completăm reciproc perfect. Este o persoană cu caracter, o campioană de dans sportiv fără copilărie, dar cu ambiția de a deveni cea mai bună. Este o eroină pentru mine, ținând cont că este mult mai matură decât multe fete, indiferent de vârstă. O iubesc foarte tare și îi mulțumesc că m-a înțeles și că m-a susținut în tot ce am realizat până acum. Uitându-ne la Alesia, suntem foarte norocoși că ne avem unul pe altul.”, a dezvăluit artistul, pentru revista Viva.

Sursă foto: Instagram

 
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă