Cristian Mungiu – Câştigător al Premiului pentru Regie la Cannes

Publicat pe

Festivalul de film de la Cannes şi-a desemnat aseară câşigătorii celei de-a 69-a ediţii. Pe lista de anul acesta se află şi regizorul român Cristian Mungiu care a primit Premiul pentru Regie, ex aequo cu regizorul Olivier Assayas, recompensat pentru pelicula „Personal Shopper'.

 

De la premiera din 19 mai, de la Cannes şi Bucureşti, Mungiu a primit cronici favorabile, filmul fiind considerat o capodoperă şi dându-i-se şanse mari să câştige trofeul suprem, Palme dOr, pe care regizorul şi l-a trecut în palmares în 2007 când a triumfat la Cannes cu „4 luni 3 săptămâni şi 2 zile'.

 

Bacalaureat spune povestea unui medic din provincie care și-a educat singurul copil cu ideea că, odata ce va termina liceul, va pleca să studieze și poate să se și stabilească în străinătate. Toate merg bine până înaintea bacalaureatului, când un incident pune în pericol aceste planuri de viitor. Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovic şi Vlad Ivanov.

 

Cristian Mungiu – Câştigător al Premiului pentru Regie la CannesCristian Mungiu – Câştigător al Premiului pentru Regie la Cannes

 

 

 

  

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter