Cristian Tudor Popescu (CTP) recunoaște că a fost invitat la recepția de la Palatul Cotroceni, după învestirea lui Nicușor Dan, însă a refuzat pentru că nu mai onorează mondenitățile de câteva decenii. Jurnalistul este fericit, însă, că nu a acceptat să se amestece printre "hipsteri bătrâiori, papioane, pișcotari, sarmale, somoane".
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
După ce a depus jurământul, președintele ales al României, Nicușor Dan, a organizat luni, 26 mai, pentru cei mai apropiați colaboratori, o recepție în Sala Unirii. Cei aproximativ 500 de invitați s-au bucurat de sarmale cu mămăliguță, băutură din belșug și alte marafeturi.
CTP a criticat recepția de la Cotroceni, de după învestirea lui Nicușor Dan
Cristian Tudor Popescu (CTP) nu a fost prezent la ospățul oferit de președintele Nicușor Dan la recepția de după învestire, deși fusese invitat, după cum a recunoscut marți seară, 27 mai, într-o postare pe pagina personală de Facebook.
„Nu am dat curs invitației din partea dlui președinte Dan de a participa la recepția de la Cotroceni prilejuită de inaugurarea mandatului său, deoarece nu mă duc la mondenități, n-am mai fost de decenii. Ceea ce nu înseamnă că nu îi mulțumesc și îl felicit pe dl Nicușor Dan pentru victoria în lupta grea pe care a avut-o de dus. Și care nu devine mai ușoară începând de ieri, dimpotrivă.
Am văzut niște imagini de la zisa soarea. Protipendadă, fete și băieți de fițe, hipsteri bătrâiori, papioane, pișcotari. Antreuri, antren, sarmale, somoane, șampanii, vinațuri, mese încărcate. Să fie primit!
Am o singură întrebare: oare s-o brodi un început ca ăsta când dieta (cum îi zice guvernatorul Isărescu) care urmează pentru a mântui România n-are cum să fie decât un post mai lung decât postul Paștelui și Crăciunului la un loc?', a scris CTP pe rețelele de socializare.
Meniul de la recepția post învestire, servit la Palatul Cotroceni
Antrenul a fost unul bogat, cu brânzeturi românești, salată de vinete, humus, legume proaspete (ardei, ciuperci, ceapă, dovlecei și roșii), dar și mezeluri.
Felurile principale au fost tot cu notă tradițională, fiind sarmale, de post și cu carne, pastramă de berbecuț, păstrăv la grătar, ciocănele de pui, somon la cuptor și fasole bătută cu ciolan afumat. Porțiile au fost generoase, air decorul unul minimalist.
La desert, invitații au fost răsfățați cu macarons, amandine, eclere cu ciocolată, negrese și prăjituri cu fructe. Pe lângă mâncare, invitații au fost serviți cu whisky, vinuri românești, vin spumant, coniac, vermut, dar și sucuri naturale, apă minerale și băuturi carbogazoase. Meniul de la bar a fost și cu băuturi alcoolice, cât și non-alcoolice, informează B1 TV.
:quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/coperta-angela-gheorghiu-32.webp)
Vedetele și influencerii invitați la recepția lui Nicușor Dan
Din zona de entertainment, vedete și influenceri s-au bucurat pentru Nicușor Dan. Laura Cosoi, Andreea Raicu, Delia Matache sau Lora sunt doar câteva dintre numele prezente pe lista invitaților.
Nu au lipsit nici influenceri din social media. Dana Hering, Gojira (George Dorin Andreescu) sau Radu Hossu s-au numărat printre cei norocoși. Evenimentul a fost distins și datorită prezenței unor intelectuali de marcă la evenimentul de luni.
Adrian Papahagi, Teodor Paleologu, supranumiți și intelectualii lui Băsescu, Valentin Naumescu, Victor Rebengiuc sau Mircea Cărtărescu sunt doar câteva dintre numele care au dat greutate evenimentului. Patronul Mobexpert și al echipei Rapid, Dan Șucu, sau Dragoș Petrescu (City Grill), s-au numărat și ei printre zecile de invitați.