Cum reușește Paula Herlo să-și țină copiii "ocupați" în casă, pentru a-i feri de coronavirus. "Amândoi au înțeles exact de ce..." / INTERVIU

Publicat pe de Oana Pantazi

Deși perioada actuală este una extrem de intensă din punct de vedere profesional, în contextul pandemiei de coronavirus, Paula Herlo reușește să-și gestioneze timpul în așa fel încât copiii ei, Ania și Vladimir, să nu resimtă prea mult lipsa prietenilor de joacă. Iată cum reușește jurnalista să-i țină „ocupați”.

Paula Herlo și Cristian Leonte sunt colegi de serviciu de 15 ani și, după cum mărturisește jurnalista, lucrează în contratimp. Deși s-au aflat în focul evenimentelor, o perioadă au stat și acasă, în autoizolare, alături de copii, care, în pofida pandemiei de coronavirus, s-au bucurat mai mult de prezența părinților.

Citește și: Dr. Adrian Marinescu, medic primar la „Matei Balș, a vorbit deschis despre lupta împotriva COVID-19: „Pandemia o situație prin care nu a mai trecut nimeni. La început, nu ne-am gândit că va lua amploare' / EXCLUSIV

„Ei au fost foarte fericiți în perioadele noastre de izolare”

Cum reușești să le ocupi timpul unor copii de 4 și 7 ani care, probabil, nu înțeleg de ce sunt obligați să stea în casă?

Amândoi au înțeles exact de ce trebuie să stea în casă. Ania spune mereu că abia așteaptă să treacă pandemia de coronavirus', mă rog, la început a spus academia de coronavirus, dar s-a corectat între timp. Le-am vorbit ca unor oameni mari despre asta și au fost foarte responsabili și înțelegători. În prima parte a zilei au cursuri online de școală și grădiniță, iar după-amiaza se joacă împreună, de cele mai multe ori.

Uneori, ieșim în fața casei cu trotineta, desenăm cu creta și ne umplem timpul cu activități. Ei au fost foarte fericiți în perioadele noastre de izolare, pentru că eram împreună tot timpul. Inclusiv în timpul cursurilor online, când Vladimir mă ruga să stau cu el în cameră. Iar pentru mine să-l privesc cât e de dezinvolt și liber în exprimare la școală a fost o încântare. 

Cu cine stau Ania și Vladimir atunci când voi sunteți plecați sau v-ați aranjat programul în așa fel încât să fie permanent cu ei unul dintre voi?

Stau cu mama, care în perioada asta e la noi. Abia așteaptă să se relaxeze măsurile ca să meargă acasă la ea, la Arad. Nu-ți ascund că și eu vreau să merg acolo, iar vacanța de vară probabil ne-o vom petrece pe Malul Mureșului.

Citește și: Claudiu Istodor, adevărul despre relația cu Maia Morgenstern. Cum se înțeleg, în realitate, după divorț: „Relația e puțin deosebită, aș numi-o mai crudă” / INTERVIU

„Sunt la fel de geloși unul pe altul”

S-a schimbat ceva în ultima vreme în comportamentul lor? Sunt mai geloși unul pe altul, mai posesivi, mai dornici să vă câștige atenția, dacă tot s-a restrâns atât de mult spațiul de acțiune?

Nu s-a schimbat nimic semnificativ. Sunt la fel de geloși unul pe altul ca înainte și la fel de năzbâtioși, așa cum le stă bine unor copii. Eu am descoperit plăcerea de a desena cu ei personaje urmărind tutoriale pe YouTube. E foarte relaxant, iar pentru copii faptul că stai cu ei la masă, conectați într-un joc, e o uriașă bucurie.

Care va fi primul lucru pe care îl veți face împreună după ce se va termina pandemia de coronavirus? Ce vă lipsește cel mai mult în această perioadă?

Vom ieși în parc și ne vom întâlni cu prietenii. În primul rând, cu prietenii copiilor, de care le e extrem de dor. Extrem. Uneori, vorbesc pe facetime și își fac promisiuni pentru ziua când se vor întâlni. Le e dor de parc, de plimbările cu bicicleta prin pădure, de tot ceea ce ne-a luat perioada asta de criză. Iar mie mi-e dor de o întâlnire cu oamenii mei dragi cu care să râd mult și bine.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter