Cum s-a lăsat de fumat, după 30 de ani, regizorul Iura Luncașu

Publicat pe

Atât fumătorii, cât și cei ce au reușit să se lase de acest viciu pot spune la ce poate duce un prim gest aparent nevinovat – acela de a aprinde o țigară. Ca orice drog, nicotina dă adicție, iar în timp se transformă din plăcere în durere… Cei mai norocoși dintre fumători reușesc să se dezbare însă de acest obicei, un exemplu fiind regizorul Iura Luncașu, care s-a lăsat de fumat după 30 de ani.

 

Țigara înseamnă relaxare, socializare – pentru că pauza de fumat e un bun prilej să dezbați cu prietenii știrile fierbinți ale zilei și să afli micile bârfe – și un plus de serotonină, adică, pe termen scurt, te face fericit. Pe termen lung însă, vine nota de plată și curând te transformi în pacientul cel mai fidel al cardiologilor, neurologilor și nu numai. Da, dar să te lași de fumat e greu, nu mai bine îți asumi riscul? Regizorul Iura Luncașu și-a dorit să intre în tabăra nefumătorilor și, după 30 de ani de prietenie cu tutunul, a reușit, deci se poate!

Citește și: Smiley a împlinit 34 de ani. Cum arăta artistul când se iubea cu Laura Cosoi!

La ce a apelat regizorul? La o metodă pe cât de simplă, pe atât de eficientă – auriculoterapia. După cum sugerează și numele, este vorba despre un aparat care trimite impulsuri electrice la nivelul urechii, procedura fiind extrem de scurtă și nedureroasă. Receptiv la tot ce e nou, Iura Luncașu, fumător înveterat, a încercat și această metodă: Mi-am ridicat ieri diploma de nefumător, este cel mai mare trofeu personal pe care l-am primit și sunt foarte mândru că am reușit. M-am eliberat de acest viciu de care voiam să scap de mult timp. Am mai avut tentative, dar au fost cu durere maximă. Iar înainte de a încerca auriculoterapia, mi se parea că sevrajul va fi mult prea puternic, mă gândeam că nu va funcționa, având în vedere că fumam foarte mult, aproximativ 2-3 pachete de țigări pe zi. Mi s-a parut fabulos ca totul s-a petrecut fără suferință.'.

 

Citește și: Justin Bieber nu scapă de probleme. Artistul a lovit un paparazzo cu mașina

Iura Luncașu recunoaște însă că i-a fost puțin dificil în privința gestionării timpului liber, pentru că 30 de ani de fumat duc la anumite automatisme, însă efectele pozitive sunt mult mai importante. Regizorul a recunoscut că nu mai gâfâie, nu mai miroase a tutun  și a început să simtă cu adevărat gustul alimentelor. În ce constă, de fapt, această terapie? George Țăranu, auriculoterapeut și specialist în combaterea adicțiilor prin medicina alternativă, cel la care a apelat Iura Luncașu, declară: Cu ajutorul celui mai performant aparat de acest fel din lume și singurul de acest fel din România, terapia are loc în doar 15 minute. Prin implusuri electrice la nivelul urechii, nevoia de nicotină este înlocuită cu o cantitate de serotonină suficientă pentru următoarea lună. Adică suficient cât să nu mai simți nevoia să fumezi. Evident că, mai departe, pe acest drum, totul ține de voința fiecăruia, dar noi suntem alături de pacienți atât înaintea, cât și după efectuarea terapiei. Îl felicit pe Iura Luncașu pentru voință, ambiție și perseverență!'.

 

Oana Pantazi

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter